Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Σημαντική ιατρική εξέλιξη που ξεκίνησε από την Δυτική Ελλάδα ! Στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα αναγράφονται και οι μισές ποσότητες των φαρμάκων

Στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα μπορούν από σήμερα οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων, να σημειώνουν και τις μισές ποσότητες των φαρμάκων (σιρόπια, χάπια). Η σημαντική αυτή εξέλιξη ξεκίνησε από την Πάτρα και με πρωτοβουλία του παιδιάτρου και διευθυντή του ΠΕΔΥ Άνω Πόλης Γρηγόρη Μαρκέτου. 

Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ - tempo24

Ο γνωστός παιδίατρος, προβληματιζόταν καθώς στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση έγραφε την ποσότητα που του επέτρεπε το σύστημα, ενώ από την άλλη πλευρά, έπρεπε να προειδοποιήσει τους γονείς για τις μισές ποσότητες, γεγονός που σε κάποια φάρμακα παίζει μεγάλο ρόλο, ιδιαίτερα όταν η αγωγή αφορά τα παιδιά. Όπως λέει ο ίδιος στο tempo24.gr, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Πάτρα ο Ιατρικός Σύλλογος, ήρθε σε επαφή με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΗΔΙΚΑ κ. Τάγαρη και του εξέφρασε την ανησυχία του καθώς και την πρότασή του να συμπεριληφθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα η μισή ποσότητα. Ο κ. Τάγαρης, είδε με θετική σκέψη την πρόταση του Πατρινού παιδιάτρου και αμέσως ξεκίνησαν μια σειρα από επαφές και αλληλογραφία, μέχρι σήμερα! «Πλέον θα μπορούμε χωρίς άγχος και φόβο να γράφουμε και τις μισές ποσότητες στα φάρμακά μας», σημειώνει ο κ. Μαρκέτος στο tempo24.gr εμφανώς ικανοποιημένος που οι προσπάθειές του είχαν αίσιο αποτέλεσμα. Και μάλιστα, η εξέλιξη αυτή, αφορά τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

«Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία του κ. Μαρκέτου«, τονίζει στο tempo24.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου. «Μέχρι σήμερα, αναγκαζόμασταν να δίνουμε ξεχωριστό χαρτάκι με τις μισές ποσότητες για να μην μπερδεύεται ο ασθενής. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξεκίνησε από την Πάτρα αυτή η πρωτοβουλία και μέσα από την εκδήλωση του συλλόγου μας, κατά την οποία ο κ. Μαρκέτος ήρθε σε επαφή με τον κ. Τάγαρη», συμπληρώνει ο κ. Μαστοράκου.

1 σχόλιο: