Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Δελτίο τύπου ΙΣ Κω για την ορκωμοσία των Αριστευσάντων αποφοίτων των Ιατρικών Σχολών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩ
″Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ″
Διεύθ: Ελ. Βενιζέλου 5
ΤΚ 85300 Κως, ΤΘ 85
Τηλ: 22420 26580
Fax: 22420 26551
E-mail: iskoippokratis@gmail.com

Κως, 22-09-2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά η ορκωμοσία των Αριστευσάντων αποφοίτων των Ιατρικών Σχολών της χώρας μας, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο Ασκληπιείο της Κω.


Η πρωτοβουλία ανήκει στον Ιατρικό Σύλλογο Κω που με την αμέριστη συμπαράσταση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και ιδιαίτερα του Προέδρου της κ. Βλασταράκου, και τη συνεργασία του ΔΙΙΚ, κατάφερε να θεσμοθετήσει την διεξαγωγή της ορκωμοσίας παρουσία των Πρυτάνεων των επτά Ιατρικών Σχολών, όλων των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και πλήθος κόσμου.


Η Κως με περηφάνια φιλοξένησε αυτή την σημαντική εκδήλωση στο Ασκληπιείο, μνημείο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή και την δράση του Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής, παρουσιάζοντας στους παρευρισκόμενους μια άψογη εκτέλεση του όρκου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΔΡΕΠΠΟ Φαιναρέτη».

Ο όρκος του Ιπποκράτη είναι ένα αριστούργημα ηθικού μεγαλείου, καθώς προβάλλει τις θεμελιώδεις αρχές του επαγγελματικού ήθους των γιατρών και διατυπώνει τις αθάνατες υποθήκες του σοφού Δασκάλου της Κω προς κάθε άνθρωπο.

Στόχος του Ιατρικού Συλλόγου Κω είναι μέσω της στήριξης πρωτοβουλιών που αναδεικνύουν την Ιπποκρατική ιδέα να δημιουργήσει και εκτός ελληνικών συνόρων την επιθυμία στον ιατρικό κόσμο να επισκεφτούν το Ασκληπιείο, να νιώσουν την συγκίνηση του όρκου στον τόπο που ξεκίνησε και εξέλιξε την ιατρική επιστήμη ο Ιπποκράτης, ώστε η Κως πέρα από τουριστικός προορισμός να
αποτυπώνεται στις συνειδήσεις όλων ως σημείο εκκίνησης της δυτικής ιατρικής όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΤΖΑΚΗ  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου