Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Έρχονται 2.500 προσλήψεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ! Τι προανήγγειλε ο υπ. Υγείας

Τετάρτη 31 Ιανουάριος 2018

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Προ των πυλών φαίνεται ότι είναι οι 2500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» με τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας. Το πρόβλημα είναι γνωστό και μέρα με την ημέρα διογκώνεται ακόμη περαιτέρω σύμφωνα με τα στοιχεία των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Για να «χρυσώσει» το χάπι και ενόψει των εορτασμών των 100 χρόνων του υπουργείου υγείας, ο Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια συνάντησης, που είχε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος(ΟΕΝΓΕ), προανήγγειλε για άλλη μια φορά προσλήψεις στο ΕΣΥ, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός

Ήδη προωθείται η διαδικασία, προκειμένου με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου να προκηρυχθούν, εντός του 2018, περίπου 1000 μόνιμες θέσεις, λοιπού προσωπικού σε ειδικότητες, τμήματα και νοσοκομεία που σήμερα καλύπτουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι που έχει παραταθεί η θητεία τους.

Παράλληλα το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν τμηματικά 1.500 θέσεις μόνιμων γιατρών, που θα αφορούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και τα τμήματα – κλινικές των νοσοκομείων που έχουν τεκμηριωμένες ανάγκες στελέχωσης.


Κανένας δεν απολύεται

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών ζήτησαν, διευκρινίσεις σχετικά με το αν θα υπάρξουν απολύσεις επικουρικών γιατρών με τον αρμόδιο υπουργό να δηλώνει πως δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός ή λοιπό επικουρικό προσωπικό που περιλαμβάνεται στη ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων έως 31/12/2018.

Καταλήγοντας επανέλαβε ότι «η κινδυνολογία που έχει αναπτυχθεί περί του αντιθέτου δεν έχει καμία απολύτως βάση».

4 σχόλια:

  1. ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ !
    Μετά το φιάσκο στην ΠΦΥ και με το επόμενο στο δρόμο , επιστρέφουμε στην παλιά και δοκιμασμένη τακτική "τάζω διορισμό" .Συνάδελφοι μην δηλώσετε για ΕΟΠΥΥ , θα προσληφθειτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο ηρθαν οι γυφΤΟΜΥ, οι ΟΙ τοσο θα ερθουν και οι προσληψεις στο ΕΣΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τι λεφτά θα τους πληρώσετε όλους αυτούς ρε παιδιά?? Τόσο καλά είναι τα οικονομικά της χώρας?? Ποιός θα την πληρώσει τη νύφη??? Αλίμονό μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Σκίζω μνημόνια,χαρίζω χρέη,χαρίζω οικόπεδα,της γιαγιά σας το τρακτέρ,κτλ,»συλλογισμός....
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή