Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Χωρίς υλικά η «συνταγή» του οικογενειακού γιατρού

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ - kathimerini.gr

Με ανεπαρκείς ποσότητες του... βασικού «υλικού», προχωράει το υπουργείο Υγείας στο χτίσιμο του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η δεύτερη σε διάστημα ενός εξαμήνου απόπειρα να οργανωθεί ένα σώμα οικογενειακών γιατρών που θα τρέξουν το νέο σύστημα σκόνταψε ξανά στην ηχηρή απροθυμία των ενδιαφερομένων. Μετά την ψυχρολουσία του Αυγούστου, όταν στην προκήρυξη 1.195 θέσεων οικογενειακών γιατρών για τα «ιατρεία της γειτονιάς» –Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ)– υποβλήθηκαν μόλις 583 αιτήσεις, το υπουργείο Υγείας δέχθηκε άλλο ένα «χαστούκι»: στην πρόσφατη πρόσκληση ενδιαφέροντος για 2.829 θέσεις οικογενειακών γιατρών του ΕΟΠΥΥ που θα καλύψουν ασφαλισμένους όπου δεν αναπτυχθούν ΤΟΜΥ, ανταποκρίθηκαν μόλις 1.200. Σύμφωνα δε με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, για 1.250 θέσεις οικογενειακών γιατρών του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, χορηγήθηκαν βεβαιώσεις σε 463 ενδιαφερομένους (37% ποσοστό κάλυψης).


Με βάση τον αριθμό των γιατρών που έχουν κάνει αίτηση για τις ΤΟΜΥ, μπορούν να ανοίξουν 100 μικρά «ιατρεία της γειτονιάς» έως τον Μάιο – όπως έχει δεσμευθεί το υπουργείο έναντι των θεσμών– αλλά όχι με πλήρη σύνθεση. Ο σχεδιασμός αφορά σε ανάπτυξη συνολικά 239 ΤΟΜΥ. Από τον περασμένο Δεκέμβριο έως σήμερα έχουν «ανοίξει» 22 ΤΟΜΥ, σε Θεσσαλονίκη, Αττική (τέσσερις σε Πειραιά, Νίκαια, Κερατσίνι, Περιστέρι, οι οποίες θα εγκαινιαστούν τις επόμενες ημέρες), Κρήτη, Βόλο, Λάρισα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Καβάλα, Αμφισσα και Ναύπλιο. Αντίστοιχα, με βάση τον αριθμό όσων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΟΠΥΥ, οικογενειακό γιατρό θα έχει περίπου το 35% των ασφαλισμένων, όπου δεν αναπτυχθούν ΤΟΜΥ.

Οι αποδοχές

Ο βασικός λόγος της νέας άρνησης που προβάλλουν οι γιατροί είναι οικονομικός: 1.623 ευρώ για δέσμευση του ιατρείου τους για τέσσερις ώρες την ημέρα, κατά τη διάρκεια των οποίων θα βλέπουν δωρεάν εγγεγραμμένους ασφαλισμένους. Κάθε οικογενειακός γιατρός θα έχει στη «λίστα του» έως 2.250 ενήλικες ή –ο παιδίατρος– έως 1.500 παιδιά. Οι αποδοχές αυτές κάνουν τους μισθούς των οικογενειακών γιατρών των ΤΟΜΥ να φαντάζουν πολύ ελκυστικοί: 1.700 ευρώ καθαρό μηνιαίο εισόδημα, χωρίς έξοδα ιατρείου. Ομως πρόκειται για θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας. Και όπως τόνιζε γιατρός στην «Κ», «κλείνεις το ιατρείο σου για ένα σύστημα που δεν ξέρεις εάν θα υπάρχει έπειτα από δύο χρόνια».

«Η αποζημίωση για τους οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ είναι πολύ χαμηλή», σημειώνει στην «Κ» ο γεν. γραμματέας της Ελληνικής Ενωσης Γενικής Ιατρικής Ευάγγελος Φραγκούλης. «Yπολογίζουμε ότι αντιστοιχεί σε 0,71 ευρώ ανά ασφαλισμένο τον μήνα, όταν π.χ. στην Ιταλία που έχει το ίδιο σύστημα αντιστοιχούν 5 ευρώ ανά ασφαλισμένο τον μήνα. Επιπλέον, στη σύμβαση δεν περιγράφονται με ακρίβεια οι όροι της συνεργασίας, όπως τι θα ισχύει με τις κατ’ οίκον επισκέψεις, ή τη δυνατότητα των οικογενειακών γιατρών να βλέπουν ασθενείς της λίστας εκτός “δεσμευμένου ωραρίου” αλλά με χρέωση».

Για «άθλιους οικονομικούς όρους» κάνει λόγο και ο πρόεδρος της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής Κωνσταντίνος Νταλούκας, ο οποίος επίσης εστιάζει και στην έλλειψη διάθεσης ουσιαστικής συνεργασίας με τους γιατρούς από πλευράς υπουργείου. Οπως επισημαίνει στην «Κ», «θα έπρεπε η κυβέρνηση να μας εμφυσήσει μια αισιοδοξία, ότι ξεκινάει κάτι που θα είναι για το καλό του πολίτη. Αντίθετα, εισπράξαμε ότι στις δικές μας πλάτες θέλουν να δείξουν στους πολίτες ότι “να, σας έχουμε και γιατρό”».

Νέα προκήρυξη

Πάντως, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να περάσει στην «αντεπίθεση». Εντός του Μαρτίου θα επαναπροκηρυχθούν οι «ορφανές» θέσεις οικογενειακών γιατρών για τις ΤΟΜΥ. Οι εκτιμήσεις είναι ότι αυτή η προκήρυξη θα πάει καλύτερα από την προηγούμενη. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, «οι γιατροί πλέον έχουν πάρει το σήμα ότι το σύστημα θα λειτουργήσει. Είδαν τις πρώτες μονάδες να ανοίγουν και να καταβάλλεται κανονικά ο μισθός του προσωπικού».

Επόμενο βήμα θα είναι η πρόσκληση ενδιαφέροντος για νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ειδικούς γιατρούς. Η διαδικασία θα πρέπει να τρέξει γρήγορα, με δεδομένο ότι η πρόθεση του υπουργείου είναι να διακόψει τις υπάρχουσες συμβάσεις στο τέλος Μαρτίου. Εως το Πάσχα θα «βγει» και η προκήρυξη 500 θέσεων μόνιμων γιατρών για τα Κέντρα Υγείας. «Εν συνεχεία, θα ανοίξει ξανά η πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, η οποία δεν θα έχει ημερομηνία λήξης και θα λειτουργήσει ως ένα μητρώο συμβεβλημένων οικογενειακών γιατρών», σημειώνει ο κ. Βαρδαρός.

Ο ίδιος εκτιμά ότι «όσο θα δυναμώνει το δημόσιο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόσο θα ακούγονται με μεγαλύτερη ευκολία οι όροι που θέτουμε. Πρέπει να καταλάβουν και οι γιατροί ότι στα μάτια του πολίτη κινδυνεύουν να εκτεθούν». Αφήνει δε ανοικτό και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν «εργαλεία» που δεν έχουν πέσει ακόμα στη μάχη. Ενα από αυτά είναι και μια ενδεχόμενη αναστολή αποζημίωσης σκευασμάτων που συνταγογραφούν γιατροί εκτός του νέου συστήματος.

81 σχόλια:

  1. Καταλάβατε τι είπε ο Βαρδαρούμπας.Αν δεν μπείτε στα συστηματά του ,θα σας βγάλω απ' την ηλεκτρονική συνταγογράφιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τότε να δούμε πως θα ανταποκριθει το σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ηλιθιος Βαρδαρος μας λεει οτι εμεις θα εκτεθουμε? Οχι αυτος? Θα γινει .... ΠΦΥ ? Επειδη θα κοψεις βλακομομουτρο αλλες 20 κορδελες? Ετσι οπως τα λες το καλοκαιρι δεν θα το δειτε στο υπουρφειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΟΠΥΥ ΕΚΤΟΣ ΗΛ.ΣΥΝ.ΠΑΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ.ΑΤΟΝΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ,ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥΣ(ΑΡΑ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ?)ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ-ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΕΒΕ ΠΑΛΙΑ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ? ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,ΧΑΤΖΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πανικοβλητος 11.18 αναλφαβητος δηθεν γιατρος .....διευθυντης που μας ελεγε οτι ολοι ......δερνονται να μπουν σε γυφΤΟΜΥ!

      Διαγραφή
    2. Οι θεσμοι εχουν τα ζωα τους εργοδοτες σου χ........ απο πανω μεχρι κατω ! Και θα το πουνε στον Τσιπρα!

      Διαγραφή
    3. Σοβαρα τωρα. Εσύ εδωσες εξετάσεις έκθεση;

      Διαγραφή
  5. Ολοι εξω με εντολη των ΠΙΣ και των ΙΣ αν διανοηθει να αρχισει τα νταβατζιλικια η συμμορια τωμ ΖΩΩΝ του ΥΠΥΓ!Πειθαρχικο σε οσους αλητες συνεργαστουν ,διοτι θα ειναι αλητες πραγματι σε τετοια περιπτωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν τολμας Βαρδαπεριγελε προχωρα! Στην γωνια σε περιμενουμε Αλητη! Θα δουμε ποιος θα εκτεθει και που!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΘΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΕΟΠΥΥ?

      Διαγραφή
    2. Έκανά αίτηση γύφτο 2.34? Όχι ! Άρα δεν τον έκοψα? Διώξε με αν τολμάς ΚΟΤΑ ΛΕΙΡΑΤΗ !!! Έχεις τα κότσια ? Επειδή ξέρω πως όχι , πάνε να κλαψεις με τον ξηλωμένο Μπουρδαρό!

      Διαγραφή
  7. Κουφιες απειλες απο εναν τελειωμενο ! Και ποιος θα γραψει τις συνταγες .....ρεταλι; Οι ανυπαρκτες γυφΤΟΜΥ; Η οι ελαχιστοι ΟΙ; Νομιζεις αλητακο οτι μπορεις να απειλεις; ΟΛΟΙ μαζι ενωμενοι κατα της σταλινικης συμμοριας! Ειδικος συμβεβλημενος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ ΤΩΡΑ.ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΣΚΕΤΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ.ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.

      Διαγραφή
    2. Και γιατί δεν συμβλήθηκες τώρα γυφΤΟΜΥ/ΟΙ να προκόψεις ψευτογιατρέ?Α ρε καραγκιόζο! Ένας από τους γιατρούς που σας ξεφτίλισε !

      Διαγραφή
    3. ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ (ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΎΣΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΑΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΠΥΥ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΓΥΦΤΟΜΥ!) ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ Ο ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΒΑΡΔΑΤΡΟΜΠΑΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ! ΠΑΝΤΩς ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΨΑΧΝΩ ΚΆΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ WC !

      Διαγραφή
  8. Νομιζει οτι μπορει να απειλει ο ΑΜΕΑ Βαρδατρομπας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα μας κ...... τα α...... καθυστερημενε κομσομολε! Και πως θα εξυπηρετηθει ο κοσμος; Εκει θα σε δω Αλητη, ποιος θα εκτεθει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΦΥΓΕΤΕ,ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΞΩ ΟΜΩΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΘΕΙ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ,ΑΥΤΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταφραση του εμισθου 11.38: μπειτε γιατι ειμαστε σε αδιεξοδο ! Η Τροικα ζηταει το κεφαλι μας και ο Τσιπρας ειναι εξαλλος που τον εκθεσαμε! Αν δεν μπειτε .....απολυομαστε και μετα κλαψ, πρεπει να δουλευουμε για να βγαλουμε το ψωμι μας!

      Διαγραφή
    2. Οταν ομαλοποιηθει! Δηλαδη......ΠΟΤΕ !

      Διαγραφή
  11. ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΒΑΡΔΑΖΩΟΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ......ΕΜΑΣ; ΟΧΙ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ;ΚΑΛΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το μόνο που θα συμβεί αν οι .....έντρομοι κομσομολοκηφήνες του ΥΠΥΓ διανοηθούν να πειράξουν την συνταγογράφηση είναι α) θα ξεσηκωθούν και οι απολύτως ιδιώτες που ποτέ δεν ήθελαν σύμβαση και θα υπάρξει πρωτοφανής ενότητα και σαρωτικές πλειοψηφίες κατά των κατσαπλιάδων σε όλους τους ΙΣ ! β) θα ξεσηκωθούν ως και οι πολίτες αυτοί που πήγαιναν σε απολύτως ιδιώτες και πλήρωναν διότι θα τους υποβάλλει σε τρομακτική ταλαιπωρία, αφήνω οι υπόλοιποι! Από τις ανοησίες Μπουρδαρού καταλαβαίνω ότι στέκονται ......περιδεείς μπροστά στο αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν! Τους .....έχουμε! Τίποτα λιγότερο από την προηγούμενη σλυμβαση και ΑΝ σας αρέσει ΖΩΑ χρΕΟΠΥΥ/ΥΠΥΓ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άσφαιρα από έναν τελειωμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΖΟΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΟΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τώρα συνάδελφοι καταλαβαίνετε πόσο ......γιατροί είναι οι εγκάθετοι των ΥΠΥΓ/χρΕΟΠΥΥ που μας έγραφαν ΄τι περιμένετε 2 μήνες και θα.....δείτε τι θα σας κάνουμε !!! Από που το ήξεραν? Όχι ότι δεν φαινόταν ότι πρόκειται για τρολς αλλά από την εμπάθειά τους προδόθηκαν! Κατά τα άλλα θα μας κ...... μια μάντρα καραγκιόζηδες ! Διακοπή των συμβάσεων σημαίνει Ιδιωτικό Ιατρείο , καλό για εμάς αλλά εσείς θα φάτε ξύλο από τους ασφαλισμένους ! Όσο για την συνταγογράφηση , για πρώτη φορά ΟΛΟΣ ο Ιατρικός Κόσμος θα είναι ενωμένος! Ένα άγαλμα στον comrade Vardarobov παρακαλώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12¨48 ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ?ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΙ ΘΑ ΛΕΣ ΣΕ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΟΠΥΥ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑΚΙΑ.ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕΣ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ.
      ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ,ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΚΟΒΩ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.

      Διαγραφή
    2. Άχρηστο και σύντομα άνεργο τρολ του χρΕΟΠΥΥ αφού ο εργοδότης ο Βαρδαπερίγελος διώκεται, ποιος σου είπε ότι εκτός χρΕΟΠΥΥ επιβιώνοτν οι καλοί ? Κρίση έχουμε και Μονοπώλιο που κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό! Επιβιώνουν μόνο οι χομπίστες και οι γόνοι ! Αυτό δεν σημαίνει ότι η Εγκληματική Οργάνωση θα μας δουλεύει! Επίσης αν δεν το κατάλαβες μη υποβάλλοντας αίτηση ετοιμαζόμαστε για έξοδο αν δεν συμμορφωθείτε διότι ακόμη και τα ......γηπεδάκια θα συμφέρουν! Άντε τώρα να πας στον Σταμάτη τον καφέ της παρηγοριάς! Δες τα υπόλοιπα σχόλια που τον προειδοποιούσαμε ότι θα ξηλωθει!

      Διαγραφή
  16. Βαρδαζωντόβολο : θα σας εξαφανίσομεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα πραγματα Βαρδαηλιθιε ειναι τοσο χαλια για εσας που ως και η .....Πενυ που σταζει μελι το στομα της για εσας τα βλεπει σκουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ας μην κοροιδευομαστε συναδελφοι, η εγκληματικη σταλινικη συμμορια ξερει οτι οι γιατροι την περιφρονουν! Προκειται για καταγελαστους φανατικους! Δολιοι,ψευτες,υποκριτες, θρασεις και.....απενταροι! Ξερουν πως και την ηλ. συντ να κοψουν ,αυτοι θα χασουν! Ο κοσμος θα τους γδαρει! Αλλου πονταρουν αλλα δεν μπορουν να το πουν! Θα εκβιασουν κοσμο μεσα απο τις λιστες της novartis! Δεν εχουν αλλη ελπιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πεσει φουλ δυσφημιση για τον κλαδο και χυδαιοι εκβιασμοι! Αλλωστε η παρεα ΥΠΥΓ/χρΕΟΠΥΥ παιζει το αδειο της κεφαλι και το ξερει !Αν ομως μεινουμε ενωμενοι ξοφλησαν! Και θα ερθουν καλυτερες ημερες!

      Διαγραφή
  19. Ρωσοποντιακ ανευ ελληνικης γλωσσης,ανειδικευτοι,αχρηστοι.....τςλειωσαν βαρδαγελοιε! Κρατα και μικρο καλαθι για τις αιτησεις διοτι ουτε τα 2/3 οσων δηλωσαν γυφΤΟΜΥ/ΟΙ δεν θα πανε τελικα! Μπηκαν και μερικα λαμογια της λογικης 300€ αμοιβη, 2300€ κλοπη......καλα θα ειναι και.....τερμα!!! Απο εδω και περα ......περιμενε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βαρδατυχαρπαστος: λυπαμαι αλλα δεν μας περισσευουν λεφτα! Πρεπει να πληρωσουμε και το .....ενοικιο της Ρανιας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχαχα προσεχε τι λες 3.37 θα εκτεθεις στους πολιτες!!!

      Διαγραφή
  21. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.....οι μισθοι καταβαλλονται!!! Μιλαμε για......επιτευγμα,ετσι; Μα θα καταβαλλονται οσο ψαχνετε νεα κοροιδα! Μετα.......! Αλλα το θεμα ειναι πως ειναι εξευτελιστικοι ακομη και αν καταβαλλονται απο το ΕΣΠΑ που κραταει ΜΟΝΟ 2 χρονια! Μετα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετα .....αναδρομικες κρατησεις απο τοτε που γεννηθηκεε μεχρι να δωσεις και καμια 20/χιλιαρικα στην οικοδομηση της Υγειας του λαου (περα απο αυτα που σινουμε ηδη!)!!

      Διαγραφή
  22. ΤΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΡΕΜΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το μονο σημα που πηρα Βαρδαξεφτιλα ειναι οτι το συστημα ΔΕΝ θα λειτουργησει με ΤΙΠΟΤΑ! Μετα βιας ανοιξες 15 γυφΤΟΜΥ με δανεικους απο τα ΚΥ! Ουτε καν τις απωλειες απο τους αιτουντες που θα παραιτηθουν δεν θα καλυψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. OLO TO KAFKASIO KATSAPLIA EFKARISTI BARDATROMPA MEGALO GRAMATEA GIA GYFTOMI!IMIS EKSETASI OLI TA ZOO ELLINA ! DEN PIRAZI LIGA LEFTA! SIDEROSI META GIAGIA PARI PORTOFOLI !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα γελανε κσι τα στηθοσκοπια

      Διαγραφή
  25. Πισσα και πουπουλα αποτυχημενα ρεμαλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οσο θα αποδυναμωνεται το συστημα αλλαφροισκιωτε ψευτογραμματεα και ο κοσμος δεν θα μπορει να εξυπηρετηθει ΤΟΣΟ πιο εξευτελιστικους και βαρεις ορους θα σας επιβαλλουμε! Υπογραφη: οι γιατροι που (δις) σας ξεφτιλισαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΑΡΔΑΚΛΟΟΥΝ Η ΣΧΕΔΙΑΡΑ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΧΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ενα Μητρωο Σχιζοφρενων να κανεις καραγκιοζη και να κρατησεις τον τιμητικο ΑΜ 1 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι σιγουρος συναδελφε πως δεν ειναι ηδη γραμμενος;

      Διαγραφή
  29. Τώρα τι κάνουμε; Φθάσαμε σε αδιέξοδο.
    Το κράτος πρέπει να κάνει ΠΦΥ.
    Τα χρήματα είναι λίγα.
    Οι γιατροί έχουν το δικαίωμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης γιά όλο τον πληθυσμό.Επομένως λένε θα μείνω στο ιατρείο μου. Θα έρχονται οι ασθενείς και θα πληρώνουν.
    Υπάρχει λύση; Τι θα μπορούσε να κάνει το υπουργείο;
    Να τους κόψει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι δύσκολο.
    Να πάρει από τους γιατρούς..τους ασθενείς είναι εύκολο.
    Πως; Αν στίς ΤΟΜΥ καταργήσει την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.Τότε θα υπάρχουν γιατροί κυρίως νέοι,που δεν έχουν ακόμη κάνει πελατεία και έχοντας και το ιδιωτικό τους ιατρείο,δεχθούν να εργασθούν 4-5 ώρες σε δημόσια δομή με πάγια αντιμισθία,για κάποια χρόνια. Εκεί πρέπει να εστιάσει το υπουργείο.Στους νέους.
    Ας δεί το πρόβλημα που συμβαίνει αυτό το καιρό με τους επικουρικούς ,που λήγει η σύμβασή τους. Ας δεί το πόσοι περιμένουν στη λίστα αναμονής. Ας δεί το πόσοι φεύγουν στο εξωτερικό. Ας ξεκολλήσει λοιπόν από την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση,γιατί μετά σιγά σιγά θα πρέπει να καταργήσει και τη μονιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΖΗΤΩ ΤΟ ΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΡΕΣ ΜΑΣΕΣ !

      Διαγραφή
    2. Γεια σου ρε λεβεντη με νοοτροπια ικατζη η πρωην ικατζη.Εσυ εισαι ο μαγκακος της παρεας ;
      Η Λυση ειναι μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ συμβασεις.
      Θα μου πεις που θα βρουν τα λεφτα;ΞΡΟΥΝ ΚΑΛΑ οπως ακριβως δινουν επιδοτηση ενοικιου στις υπουργινες και μερισματα εκει που θελουν.

      Διαγραφή
    3. 4.06 μμ είσαι εκτός πραγματικότητας.Σε ο,τι έχεις γράψει με σοβαροφάνεια υπάρχουν και 10 λόγοι που είσαι εκτός .Κυριώτερα η πραγματικότητα όμως θα σε διαψεύσει.Μια συμβουλή : για να ξέρεις πως σκέφτονται οι γιατροί θα πρέπει να είσαι και εσύ .Και κανονικός ....όχι σαν Ξανθοπολακη!

      Διαγραφή
    4. Υπογραφω για τον 4.06: ενας εθισμενος ΙΚΑτζης που οσο και να φαγε δεν χορταινει με ΤΙΠΟΤΑ!

      Διαγραφή
    5. Συνάδελφε 6:49 μ.μ.,μπορείτε να μου εξηγήσετε τι θα πεί ελεύθερη επιλογή γιατρού;; Και τι θα πεί συλλογικές συμβάσεις;;
      Γιατι,δυσκολεύομαι να το καταλάβω. Τι θα πρέπει να ισχύει; Γιά να μπορεί ο ασθενής να διαλέγει γιατρό ελεύθερα,θα πρέπει να υπάρχουν άπειροι γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, με συλλογικές συμβάσεις. Δηλαδή να είναι κρατικοδίαιτοι πολλοί γιατροί.Αλλά να είναι στα ιατρεία τους τα κατά τα άλλα ιδιωτικά. Δηλαδή την διαφορά θα τη κάνει οτι αντί να είσαι κρατικοδίαιτος στο ΤΟΜΥ θα είσαι στο ιδιωτικό σου ιατρείο. Στην πρώτη περίπτωση αυτό λέγεται ΙΚΑ, ενώ στη δεύτερη λέγεται........πως;;

      Διαγραφή
    6. Οταν η σύμβαση είναι στο ΤΟΜΎ ,σε κάποιο γιατρό με ιδιωτικό ιατρείο είναι....ΙΚΑ.
      Οταν η σύμβαση είναι μέσα στο ίδιο το ιδιωτικό ιατρείο του γιατρού είναι.....Τι είναι συνάδελφοι;;
      Εχει όμως διαφορά. Στο ΤΟΜΥ θα εργασθεί ο γιατρός 4-5 ώρες,με το ποσό της σύμβασης. Στο ιδιωτικό ιατρείο ..κύριος οίδε.

      Διαγραφή
    7. Εγκαθετε 10.27 θα λεγομαστε οπως η Γερμανια! Αν εσας σας θελγει μονο το.....Κασμιρ δικο σας προβλημα!

      Διαγραφή
    8. Λεγεται ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.Και θα προσπαθησω να σου εξηγησω.
      1]εξοδα χρησης ΜΗΔΕΝ για το κρατος,αληθεια ποσο κοστιζει καθε ΤΟΜΥ;
      2]ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 23000ευρω για τα πρωτα 40000 και μετα 45% για τον ιδιωτη[μιλαμε για καθαρα λεφτα και οχι κρατησεις απο τον μισθο που ειναι καθαρα λογιστικη πραξη]
      3]ΕΦΚΑ ας μην το σχολιασω
      4]θεσειςΕΡΓΑΣΙΑΣ προσεχε πληρωμενες απο τον ιδιωτη οχι μονιμους κρατικοδιαιτους ετσι;
      5]ΜΕΙΩΣΗ ΠΟΛΥΦΑΡΜΑΚΙΑΣ, ναι μην γελας αλλα ριξε μια ματια να δεις τι γινεται στα ΚΥ.
      6]ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ και βελτιωση παροχης υπηρεσιων στον πολιτη.Πες μου ποσες μερες θελεις για ρανεβου για μια παρακλινικη πραξη στο νοσοκομειο και ποσες ιδιωτικα;Ποιος θα σε εξετασει στα πρωινα εξ ιατρεια και ποιος στα απογευματινα με 70-90 ευρω;
      7]ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ αφησετο καλυτερα...
      8]ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΧΕΣΗ υπαρχει μονο στο ιδιωτικο ιατρειο το βλεπουμε καθημερινα.
      Θα μπορουσα να σου γραψω και αλλα πολλα αλλα νομιζω οτι το προβλημα εστιαζεται στη χρηματοδοτηση.Δυστυχως με π@ρδες δεν βφαονται αυγα.
      Στις ευρωπαικες χωρες που τουλαχιστον εγω ξερω η πφυ ειναι στους καλοπληρωμενους ιδιωτες που[ναι δεν αμοιβονται απο τον ασθενη]ομως προσπαθουν να βελτιωνουν συνεχεια τις υπηρεσιες τους ωστε να επιλεγονται απο περισσοτερους πολιτες.
      Νομιζω οτι εχοντας υπ οψιν ολα τα παραπανω χρηματα υπαρχουν αλλα κατασπαταλουνται σε ανεπαρκεις και ανουσιες υποδομες.
      Α και για το ικα που ειπες οχι μη σε παρακαλω ας μην συζητησουμε για την βιομηχανια αναρρωτικων αδειων, αναπηρικων συνταξεων,ομηρια ασθ,φοροδιαφυγη το απογευμα στο ιατρειο κλπ.
      Ευχαριστω συναδελφε που τα διαβασες και προσκαλω και αλλους συναδελφους να πουν την γνωμη τους.

      Διαγραφή
    9. συμφωνω ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ

      Διαγραφή
    10. Βαρδαρε 3.26 πες αλευρι! Ο εισαγγελεας σε γυρευει!

      Διαγραφή
    11. Διαφωνώ όποιος κάνει σύμβαση με ιδιώτη θα δέχεται και τους όρους του ιδιώτη! Αλλιώς τον .....μπούλο! Όπως ο υπό δίωξη Vardarobov !

      Διαγραφή
    12. Οχι νομιζω κανεις λαθος.Ο ιδιωτικος τομεας συνεισφερει και συμπληρωνει τις αδυναμιες του δημοσιου διαφορετικα γιατι να υπαρχουν ιδιωτες μηχανικοι, δικηγοροι,υδραυλικοι, ηλεκτρολογοι κλπ;Θα αρκουσαν 2 χιλιαρικα και ολα ενταξει.ΔΕΝ πιστευεις οτι θα γυριζαμε πολυ πισω;
      Σου θετω επισης και ακομη κανα δυο ερωτηματα
      1]γιατι ο ανασφαλιστος να εχει περιθαλψη;καταλαβαινω και συμφωνω ο ΑΝΕΡΓΟΣ ναι με χιλια αλλα ο τυπος που διατηρει επιχειρηση γιατι;μακακες ειναι οι αλλοι που πληρωνουν;υπαρχει ελεγχος;τι κανει ο μηχανισμος του κρατους που ευαγγελιζεσαι;
      2]γιατι η συνταξη να ειναι ιδια ενω οι εισφορες διαφορετικες;Να σου πω ενα παραδειγμα:ο καφετζης της γειτονιας μου πρι το νομο κατρουγκαλου πληρωνε 400ε τον μηνα τεβε και δεν εκοβε αποδειξεις, σημερα πληρωνει 160ε τον μηνα και δεν κοβει παλι αποδειξεις, ειναι δικαιο; που ειναι το κρατος; τι σοι κρατος ειναι αυτο΄;
      Θελω λοιπον να πω οτι τα ιατρεια[γενικα ο ιδιωτικος τομεας]δεν μπορει και δεν πρεπει να ειναι του κρατους γιατι επερχεται ο ωχαδελφισμος και το βολεμα των πονηρων εις βαρος των αλλων.ΝΑΙ θα με βρεις συμφωνο για ενα κρατος που θα βαλει τους κανονες και θα ανταμοιβει τους ικανους και οχι τα λαμογια,τους βολεψακηδες κλπ.

      Διαγραφή
  30. Ψαχνουν για ζωντανα . Οταν θελεις να πεισεις καποιον για κατι καλο και αυτος εχει αντιθετη αποψη δε χρησιμοποιεις στα λογια σου απειλες. Αυτο δειχνει οτι νοιαζεσαι μονο για το δικο σου συμφερον και στη περιπτωση μας για την καρεκλα σου. Ενωμενοι ολοι συναδελφοι να μη τους περασει. Τοσα χρονια ιδιες τακτικες και να που καταληξαμε. Συλλογικη συμβαση και ιδιες ευκαιριες για ολους με αξιοπρεπη αντιμισθια. Να σταματησει η κατρακυλα του κλαδου και να βρισκομαστε χρονο με το χρονο χρεωμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ.ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΙ ΟΛΟΙ?ΟΧΙ ΟΛΟΙ,Η ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    2. Κεντρικα ΣΥΡΙΖΑ: αρπα 72 σεντς χαφιεδακο μας 12.44!

      Διαγραφή
  32. τι περιμενετε απο βαρδαροτρομπα μακακα ανεπαγγελτο οταν παρει μπουλο απο την θεση του δεν θα τον ξερει ουτε η φουκαριαρα η μανα του και θα φιλα κατουριμενες ποδιες για δουλια εγω τοτε θα του προσφερω σφουγγαριστρα για την wc του ιατρειου μου με μισθο Οι Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν μου λες κ......μαγκα Βαρδαρέ , πόσα καταστήματα Οπτικών έχετε συμβεβλημένα αυτήν την στιγμή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το τραστ των Εγκεφάλων κλείστηκαν 2 εβδομάδες στα υπόγεια για να σκεφτούν αυτήν την λαμακία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καθυστερημένε τραμπούκε,ΟΤΙ πληρώσεις ΑΥΤΟ θα πάρεις ; Ούτε σεντ παραπάνω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η διαδικασία θα τρέξει γρήγορα και η απόλυσή σας γρηγορότερα ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ! Όταν το καλοκαίρι θα είσαι άνεργος Μπουρδαρέ , έλα στο ιατρείο μου να δουλέψεις ! Θέλω κάποιον να μου φέρνει τους καφέδες αν και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρεις ! Μου αρέσει όμως να δίνω ευκαιρίες σε ΑΜΕΑ ! Μόνο που όταν λέω πάρε μου έναν καφέ , δεν θα εννοώ πάνε στο σουπερ μάρκετ και φέρε συσκευασία! Θέλω να το σκέφτεσαι από τώρα, μπας και το εμπεδώσεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.ΑΥΤΟΣ Η ΕΣΥ.
      ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ Γ.Ι ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπαρχει Βαρδαρος πια βαλκομουτρο 2.51!Τον καθαρισαν!/Και εγω ακομη βασιλευω! Εσυ ψαξε νεο εργοδοτη !

      Διαγραφή
    3. Ηλιθιε 2.51 εγω εχω ιατρειο! Τον Βαρδαρο τον κυνηγανε αρα παει το μεροκαματο για εσενα!

      Διαγραφή
    4. Ήδη ο Βαρδαξεφτίλας έμεινε άνεργος αν δεν το έμαθες ! Κλάψτε μαζί τώρα χαφιεδάκο 2.51!

      Διαγραφή
    5. Πάντως έγκλειστος δεν θα είμαι χρΕΠΥΥτρολ!

      Διαγραφή
  37. Βζζζζζζζζζζζζζζ.......πλάτς ! Βζζζζζζζζζζζ..............πλουτς ! Βζζζζζζζζζζζζζ..........πλιτς ! Βζζζζζζζζζζζζζζζζζ............πλοτς ! Δεν σου εξηγώ τι είναι Βαρδαρόμπα διότι σου το είπα πολλές φορές! Πρέπει ήδη να το ξέρεις και να σκουπίζεσαι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΚΟΙΤΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Οχι την φυλακη που ανοιξε και περιμενει τον Βαρδαπεριγελο κοιταω!

      Διαγραφή
    3. ΟΧΙ ΤΡΟΛ 2.52 ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΛΕΠΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΔΕΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΣΟΥ ΚΟΙΤΑΩ !

      Διαγραφή
  38. Ο γιατρός ΒαρδαUFO δεν είναι Οπτικός ! Μαύρο το...... φίδι που σε έφαγε αν ο κόσμος δεν έχει που να εξεταστεί ή να γράψει συνταγή ! Για αυτό μην φτύνεις εκεί που ......γονυπετής με δάκρυα στα μάτια θα γλύφεις ενώ όλοι γύρω σου θα γελούν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ποτέ δεν κατάβαλα το εξής.Γιατί όλοι εσείς που βρίζετε και φτύνετε δεν φεύγετε από την σύμβαση του ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Στο documento αναφερεται οτι μεταξυ αλλων κατηγορειται ο Βαρδατραμπουκος για ζημια στον χρΕΟΠΥΥ! Αρα
    ......καθαρισε ο τζαμπα δαγκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Είμαι ο 11.03 και συνεχίζω με link :
    http://www.documentonews.gr/article/boylh-nea-stoixeia-gia-th-zhmia-15-ekat-eyrw-toy-eopyy-poioi-politikoi-emplekontai

    ΑπάντησηΔιαγραφή