Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Άρχισαν οι απομακρύνσεις επικουρικών γιατρών! Στο πόδι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία


Γράφει: Μαρία Γλένη 

Αποχωρούν σιγά σιγά οι επικουρικοί γιατροί με αποτέλεσμα να αδειάζουν τα δημόσια νοσοκομεία

Στο πόδι είναι ο ιατρικός κόσμος του ΕΣΥ, καθώς λήγουν μία μία οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών των νοσοκομείων, με συνέπεια να αποχωρούν χωρίς …δεύτερη κουβέντα.

Άλλωστε το υπουργείο Υγείας δεν έχει δώσει εντολή για παράταση των συμβάσεων είτε για μία πιο μόνιμη συνεργασία των επικουρικών γιατρών, παρά το γεγονός ότι από το ΕΣΥ απουσιάζει ιατρικό προσωπικό.


Στο Μαιευτήριο Έλενα, επικρατεί μάλιστα αναστάτωση καθώς αποχώρησε αναισθησιολόγοςμε αποτέλεσμα να προκαλείται δυσλειτουργία στα τμήματα. Οι γιατροί του «Έλενας» είναι ανάστατοι καθώς περιμένουν το επόμενο διάστημα να συνεχισθούν οι απομακρύνσεις.

Τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών (ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ κ.λ.π.) είναι στο «κόκκινο» ζητώντας να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί γιατροί δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες στα νοσοκομεία.
Βέβαια ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει πως δε θα δίνεται παράταση αλλά θα αντικαθίστανται οι επικουρικοί γιατροί από τους επόμενους που είναι στη λίστα αναμονής. Δείτε ΕΔΩ πόσοι επικουρικοί υπάρχουν σήμερα στα νοσοκομεία: «Επικουρικοί k με …ημερομηνία λήξεως! Πότε αποχωρούν από το ΕΣΥ»


Πάντως αξιοσημείωτο είναι πως αν αποχωρήσουν όλοι οι επικουρικοί γιατροί από το ΕΣΥ, θα δημιουργηθεί μεγάλο κενό αλλά και περαιτέρω δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των ασθενών, καθώς σήμερα καλύπτουν βασικές ανάγκες σε τμήματα αλλά και εφημερίες.

10 σχόλια:

  1. Εάν υπάρχουν επικουρικοί γιατροί σε λίστα αναμονής, πολύ καλά κάνει το Υπουργείο,να απομακρύνει όσους έληξε η σύμβασή τους και να πάρει τους επόμενους.
    Οσο για τα συνδικαλιστικά όργανα, που είναι στο κόκκινο!!! και ζητούν μονιμοποίηση,είναι για άλλη μιά φορά εμφανής,η κατάντια τους, η ανάξια και ανέντιμη στάση τους,απέναντι στο θεσμοθετιμένο έργο τους,που με τέτοιες νοοτροπίες προκαλούν το κοινό αίσθημα περί δικαίου,ξευτιλίζονται ως υποκινούμενοι από ρουσφετολογικές πρακτικές και προσπάθεια να βολέψουν κάποιους,είς βάρος άλλων. Η ανάγκη των νοσοκομείων για γιατρούς δεν σημαίνει οτι θα καλυφθεί όπως-όπως με κάποιους που τρούπωσαν,και έβαλαν πόδι μέσα.Αλλη είναι η νόμιμη διαδικασία πρόσληψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη ρε παιδιά... Υπάρχει λίστα επικουρικών στο Υπουργείο που περιμένουν οι άνθρωποι να δουλεψουν. Γιατί λέμε συνέχεια ψέματα. Η πραγματικότητα είναι ότι τα νοσοκομεία δεν θέλουν να αλλάζουν συνεργάτες. Αλλά είναι δίκαιο αυτό; Αυτοι οι άνθρωποι βρεθηκαν στο συστημα απλα επειδή ήρθε καποια στιμη η σειρά τους. Δεν σημαινει οτι ειναι οι καλυτεροι. Στη λιστα των επικουρικων μπορεί να υπαρχουν αξιολογοι ανθρωποι που περιμενουν. Η θα κανουν προκηρυξη και θα παρουν μονιμο προσωπικο η θα σεβαστουν το θεσμο του επικουρικου οπως αυτος δημιουργηθηκε. Ειναι παραλογο αυτο που λεω;
    Αυτα τα περι δικαιωματος στην εργασια ισχυουν για ολους, ,ποσο μαλλον για τους αξιους γιατρους που περιμενουνμε την αξια τους να διεκδικησουν μια θεση με εναν αξιοκρατικο διαγωνισμο προσληψης και οχι με γνωμονα την τυχη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπη.Ουτε στους ΟΤΑ δεν γινονται αυτα.Σαραντα χρονων γιατρος τι θα κανει απολυομενος. Μονη λυση να ξενιτευτει.Ο Καρανικας ειναι μονιμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαρακο με συμβαση ορισμενου χρόνου ηταν ο επικουρικός, το γνώριζε. Ο επομενος γιατρός στην λίστα τί να κάνει να πάει αύτος μετανάστης?

      Διαγραφή
    2. Οταν συνάδελφε 2:46 μ.μ. χρησιμοποιείς τη λέξη ..απολυόμενος.. σημαίνει οτι δεν έχεις καταλάβει τι θα πεί σύμβαση ορισμένου χρόνου. Σε όλες τις περιπτώσεις ,που μιά σύμβαση έχει ημερομηνία λήξης ,αυτή παύει να ισχύει στην καθορισμένη ημερομηνία.
      Ολα τα άλλα που γράφεις δεν αρμόζουν σε επιστήμονα,που υποτίθεται έχει τουλάχιστον τον κοινό νού.
      Τα προβλήματα της εργασίας στον ιατρικό χώρο δεν επιλύονται έτσι.

      Διαγραφή
  4. ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΕ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΤΩΝ 2.46 Μ.Μ. ΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ) ΟΤΙ ΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ (ΕΝΤΟΣ Ή ΣΤΑ ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ) ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ.ΝΑ ΤΟ ΕΛΑΦΡΥΝΩ.ΑΝ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ Η ΦΕΛΟΥΚΑΤΖΟΥ(ΑΛΕΞΙΟΥ)ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ?ΘΑ ΙΣΧΥΕ Ο ΝΟΜΟΣ?ΧΑΧΑ.ΟΠΩΣ ΛΕΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΣΜΕΝΟΣ ,ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ,ΥΓΙΗΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΤΑΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ.ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ.ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ.....ΘΑ ΤΗ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΛΥΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠ ΕΞΩ ΤΟΣΗ ΖΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΦΘΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ,ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ????ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΧΟΛΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ!ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΕΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ(ΕΣΑΣ ΔΛΔ)ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΗΣΕΙ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΔΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν μιλανε απαξιωτικα,απλα πεινανε. λογικο,που καταντησαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή