Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Έρχονται νέες προκηρύξεις για στελέχωση των ΤΟΜΥ & για γιατρούς άλλων ειδικοτήτων

Το εγχείρημα των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους οικογενειακούς γιατρούς στηρίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας, ότι η είναι η πρώτη φορά που ο Οργανισμός δίνει σε νέους γιατρούς την ευκαιρία να συμβληθούν μαζί του. 

Δείτε ΔΤ του ΥΥΚΑ
Onmed.gr

Μετά από 6 χρόνια και με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο πλαίσιο της δωρεάν και καθολικής υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού, ο ΕΟΠΥΥ προχωρά στη σύναψη συμβάσεων με οικογενειακούς γιατρούς οι οποίοι σε συνέργεια με Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) θα ενισχύσουν το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή και προσθέτει: 

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος, η προθεσμία της οποίας παρατάθηκε μέχρι της 12 Φεβρουαρίου μετά από αιτήματα γιατρών και Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, αφορά σε 2.152 θέσεις ειδικότητας Γενικής Ιατρικής – Παθολογίας καθώς και 677 θέσεις Παιδιατρικής, (ο αντίστοιχος αριθμός συμβεβλημένων του ΕΟΠΥΥ σε αυτές τις ειδικότητες δεν ξεπερνά σήμερα τις 2.000). 

Οι γιατροί αυτοί θα έχουν την ευθύνη ενός συγκεκριμένου πληθυσμού αναφοράς ενώ δεν θα υπάρχει πλέον το «πλαφόν» των 200 επισκέψεων το μήνα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο ΕΟΠΥΥ δίνει σε νέους γιατρούς την ευκαιρία να συμβληθούν με τον Οργανισμό. 

Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσει νέα προκήρυξη για τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), αλλά και πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΕΟΠΥΥ για τους γιατρούς των άλλων ειδικοτήτων. 

Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την προκήρυξη που παρατάθηκε μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου οι ενδιαφερόμενοι γιατροί και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι: 

Η αποζημίωση ενός οικογενειακού ιατρού υπολογίζεται με βάση τον εγγεγραμμένο σε αυτόν πληθυσμό ευθύνης, με ανώτατο όριο τα 2.000€ (μικτά). Ο ανώτατος πληθυσμός ευθύνης (εγγεγραμμένος) για τους οικογενειακούς ιατρούς ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας, είναι (2.250) εγγεγραμμένοι ενήλικες. Για τους οικογενειακούς ιατρούς ειδικότητας παιδιατρικής, είναι χίλια πεντακόσια (1.500) παιδιά. Κατά το πρώτο τρίμηνο της σύμβασης- μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί η εγγραφή των πολιτών- η εγγυημένη αποζημίωση ορίζεται στα 1.623 ευρώ ανεξαρτήτως αριθμού εγγεγραμμένου πληθυσμού. Μετά το πέρας των τριών μηνών η αποζημίωση προσδιορίζεται από τον πραγματικό αριθμό εγγεγραμμένου πληθυσμού και κατά συνέπεια δίνεται η δυνατότητα στον γιατρό να επιλέξει τον μέγιστο αριθμό ληπτών υπηρεσιών που επιθυμεί να εξυπηρετήσει. 

Οι συμβεβλημένοι γιατροί δηλώνουν συγκεκριμένο καθημερινό ωράριο εντός του οποίου δέχονται τους εγγεγραμμένους σε αυτούς πολίτες εντελώς δωρεάν. Ο «δεσμευμένος» χρόνος των γιατρών σε εβδομαδιαία βάση δεν μπορεί να υπολείπεται των 24 ωρών, ενώ στο υπόλοιπο καθημερινό πρόγραμμα του ιατρείου τους έχουν τη δυνατότητα να ασκούν ελεύθερα ιδιωτική ιατρική, χωρίς καμία επιπλέον υποχρέωση προς τον ΕΟΠΥΥ. 

Οι πολίτες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να κλείνουν τα ραντεβού τους στους συμβεβλημένους γιατρούς εντελώς δωρεάν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ για τα ραντεβού, αλλά και να εγγράφονται διαδικτυακά στον οικογενειακό τους γιατρό. 

Καταργείται το στρεβλό σύστημα των 200 επισκέψεων που εξαντλούνταν τις πρώτες μέρες του μήνα. Το νέο πλαίσιο συμβάσεων διασφαλίζει ότι θα υπάρχει καθόλη τη διάρκεια του μήνα δεσμευμένος χρόνος για τη δωρεάν εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Παράλληλα το σύστημα της πάγιας αντιμισθίας εξασφαλίζει ομαλότερη ροή εκκαθάρισης και πληρωμών για τους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς αυστηρά εντός 45 ημερών από την ολοκλήρωση του παρεχόμενου μηνιαίου έργου. 

Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η Δευτέρα 12/2 και για την αποστολή του φακέλου με τα συνημμένα δικαιολογητικά η Τρίτη 20/2. 

Σημειώνεται ότι αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι και σε όμορους δήμους (σε σχέση με την έδρα του ιατρείου τους) 

Δίνεται η δυνατότητα σε γιατρούς με πιστοποιητικό Ιδιότητας Γενικής Ιατρικής αρ. 9 ΠΔ 38/04 να υποβάλουν αιτήσεις για την κάλυψη θέσεων οικογενειακών γιατρών 

Κατόπιν αιτήματος πολλών ιατρικών συλλόγων της χώρας αίρεται ο ηλικιακός περιορισμός για τους ενδιαφερόμενους γιατρούς, διατηρώντας ωστόσο το ισορροπημένο σύστημα μοριοδότησης των υποψηφίων προκειμένου αφενός να αναγνωρίζεται η εμπειρία, αλλά και να πριμοδοτείται ουσιαστικά η διάθεση προσφοράς των νεότερων, και μέχρι σήμερα αποκλεισμένων από τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, γιατρών.

24 σχόλια:

  1. Συγγνωμη το προπαγανδιστικο αρθρο ποιος το υπογραφει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξανθοτρομπας: μας φτυνουν αλλα εμεις.....ανοιγουμε ομπρελα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειδες τι.....μπουμπουνες ειναι οι νεοι γιατροι ; Χαμπαρι δεν πηραν τα .....δωρα του χρΕΟΠΥΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νεες προκηρυξεις που ειναι.....καρμπον οι παλιες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το .....Νεο Συστημα δεν εχει γυφΤΟΜΥ,δεν εχει ΟΙ δεν εχει τιποτα αλλο παρα επιδοτουμενα φερεφωνα που το λιβανιζουν μεχρι να καταλαβει ο κοσμος και τοτε θα πεσει.....πολυ ξυλο στα ζωα του ΥΠΥΓ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο ......προκηρυξεις πεταει ο χρΕΟΠΥΥ ! Αλλα γιατροι γιοκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΑΡΔΑΡΟΜΠΑΣ: ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΣΑΝΤΙΡΟΤΟΜΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ......ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ! ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ Η.....ΤΣΙΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζωα του χρΕΟΠΥΥ: δινουμε για πρωτη φορα την ......ευκαιρια στους νεους γιατρους ......ανω των 65 αχαχαχχαψαχχχαψαχαχαχαχαχαχα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστος...αυτοακυρώνονται γιατι η ελλεψη μόρφωσης είναι βασικο μειονεκτημα τους... ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΠΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΒΛΑΚΕΣ... ΕΙμαι κι εγω νεος στο ελευθερο επαγγελμα κι απορω με τους συναδελφους που κανουν συμβαση. Μην φοβαστε νεοι συνάδελφοι , δεν εχετε ανάγκη το κρατος αλλα πιστη στις δυναμεις σας αν φυσικα υπαρχει το υποβαθρο της επιστημονικοητας...

      Διαγραφή
  9. oti pi to ministro ksanto ! imis to kafkasio katsaplia gini ikogenia giatro ke giatrepsi elinozoa otan den sideroni papu ! ksanto......ksanto......ksanto......ksanto.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπαταχτσίμης ο καθηγηταράς, έχεις δύο .....πόδια ? Μέσα ! Με .....1,5 το......συζητάμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδη μετα το πρωτο ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ μισθολογικα τριμηνο αν ενας ντοκτορας εχει 1000 ασθενεις που τον δηλωσαν , ΔΕΝ παιρνει ουτε 900 ευρωπουλα ΜΕΙΚΤΑ... Προλαβετε πριν εξαντληθουν οι θεσειιιιιιιιις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλοι οι βαθιά νυχτωμένοι ανειδίκευτοι απόφοιτοι των 70s χαιρετίζουμε την απόφαση του ......πανέξυπνου Υπουργού να μας εμπιστευτεί την Υγεία των Ελλήνων ! Θα εφαρμόσουμε όλες τις .......γνώσεις των δασκάλων μας που αποφοίτησαν το 1940 για να φροντίσουμε τα ζώα , ε.......συγγνώμη τους Έλληνες πολίτες θέλαμε να πούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαμαντής Μασούτης : Γιατροί βλέπω τις αστείες προκηρύξεις του χρΕΟΠΥΥ και αποφάσισα να σας σώσω ! Προσφέρω 700 ευρώ καθαρά για θέση πωλητή με σύμβαση 20ετίας , με δωρεάν ψώνια Χριστούγεννα /Πάσχα ! Προτιμήστε μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΞΑΝΘΟ ΣΩΘΗΚΑ ! ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΩΣΩ 50000 ΝΑ ΚΑΝΩ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ......400 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νέος Ιατρός : μέχρι σήμερα ήμουν αποκλεισμένος από την σύμβαση ! Τώρα μου δίνουν σύμβαση αλλά είμαι αποκλεισμένος από......τα λεφτά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο γερμανικό ΥΠΥΓ ακούγεται θρήνος γοερός καθώς πόνταραν πολύ στους μετανάστες Έλληνες γιατρούς , μόλις έμαθαν για τις ......προκηρύξεις των ΞανθοΒαρδαροΜπαταχτσοκαταντημένων ! Πως θα ανταγωνιστούμε εμείς αυτές τις προκηρύξεις έλεγαν και .....τραβούσαν τα μαλλιά τους ! Ποιος θα εξετάσει τον Γερμανό ασθενή ! Άτιμε.....Βαρδαρέ ! Μας ......κατέστρεψες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τάκης ο Λαϊκός Αγωνισταράς : θα κάνουμε και νέα προκήρυξη όπου όποιος έπαιξε τον ......γιατρό σε σκέτς , είναι πάνω από 100 χρονών , ζυγίζει πάνω από 200 κιλά, έχει πάνω από 2.30 ύψος, έχει 90% αναπηρία και προϋπηρεσία στο να κόβει......πίτες θα πριμοδοτείται ώστε να βολέψουμε όλη την ......νεολαία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αιτηματα των ιατρικων συλλογων για παραταση?Κατι σαπιο υπαρχει εδω.Οχι οτι θα μου εκανε εντυπωση οντως να ηταν αληθεια.Η Αθηνα αποτελει θλιβερο παραδειγμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Μετά από 6 χρόνια και με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο πλαίσιο της δωρεάν και καθολικής υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού,"
    Θα σταματήσει αυτό το καραγκιοζιλίκι της δωρεάν υγείας όταν κάθε ασφαλισμένος στοιχίζει στο δημόσιο 2,4 ευρώ ο ένας για τις ΤΟΜΥ και δεν ξέρω πόσα πολλαπλάσια στη διατήρηση των υπόλοιπων δημόσιων δομών; Δωρεάν σημαίνει χωρίς πληρωμή άμεση ή έμμεση , όχι δώστε 60-70% ΕΦΚΑ και φόρους κι εγώ ονομάζω δωρεάν παροχή το έκτρωμα ΠΦΥ που έχω στο μυαλό μου , για να διορίσω ότι μπορώ μπας και ξαναεκλεγώ. Μας ζαλίσατε πια με ανακρίβειες και ψέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όλοι οι βαθιά νυχτωμένοι ανειδίκευτοι απόφοιτοι των 70s χαιρετίζουμε την απόφαση του ......πανέξυπνου Υπουργού να μας εμπιστευτεί την Υγεία των Ελλήνων ! Θα εφαρμόσουμε όλες τις .......γνώσεις των δασκάλων μας που αποφοίτησαν το 1940 για να φροντίσουμε τα ζώα
    το διαβαζω και πεδτουν τα λιγα μου μαλια.
    ειμαι κατ εσε ενας ανιδεικυτος της δεκαετιας του 80 αλλα ειχα την τιμη να εχω καθηγητες κατι δαικους κατι ματσανιωτιδες που ναι ηταν μεγαλοι......και πολυ μεγαλοι γιατροι.και δεν ντρεπομαι για αυτο.δεν ημουν τυχερος να με στειλουν στην βουλγαρια η την τσεχια η δεν ξερω που να τελειωσω ιατρικη.μετα τις σπουδες και το στρατο αναγκασθηκα να δουλεψω.και δουλευα μερα νυχτα.ποτε στο δημοσιο.ειναι αληθεια δεν εκανα τριμηνακια σε νοσοκομειο για να παριστανω το σοφο.στα χρονια τα δικα μου δεν υπηρχε γενικη ιατρικη και οταν εγινε ηταν 3 χρονια νομιζω περαστικος απο τις κλινικες.ολες οι ειδικοτιτες εχουν καλους και κακους ιατρους.αυτο το φοβερο να εχει γενικους ασχετους αλλα να κρινουν τα παντα δεν υπαρχει σε αλλη.μενος και πολεμο με ολους με αρχηγο τον συναδελφο που ειπε τη βρογχοκηλη κηλη τω βρογχων. και διαβαζω πολλες φορες αποψεις του συναδελφου που θα εδινε σαν αντιβιωση ασπιρινη οταν ειμασταν στα αμφιθεατρα της αθηνας. αγαπητε συναδελφε ειδικε και φοβερε η καλος γιατρος ειναι αυτος που ειναι ταπινος.κριτης του ειναι ο ασθενης.τωρα αν εσυ σοφε μου εισαι καλυτερος η ζωη απαντα για ολους.αλλα δεν ειμαι 65 δεν θελω να κανω συμβαση ειμαι κατοχος πιστοποιητικου οποιος θελει με επιλεγει εχω δει χιλιαδες αρωστους δεν τελειωσα στο εξωτερικο.......σε παρακαλω ασε με να εργαστω απο χομπυ λιγο ακομη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ φλυαρία από έναν ανειδίκευτο κατά φαντασίαν ......Μεγαλέξανδρο.....!

      Διαγραφή