Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Νέο φιάσκο στις συμβάσεις ΕΟΠΥΥ – οικογενειακών γιατρών;

Γεωργία Σκιτζή - Healthweb

Από φιάσκο σε φιάσκο φαίνεται ότι οδηγείται η επιχείρηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προσέλκυσης οικογενειακών γιατρών με «ειδικές συμβάσεις». Η παράταση που δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ για τις αιτήσεις από τους γιατρούς λήγει σε τρεις ημέρες και όπως μαθαίνουμε μέχρι στιγμής οι «πρόθυμοι» δεν ξεπερνούν το 30%.

Γιατί όμως οι γιατροί – παρά την ανεργία – συνεχίζουν να αρνούνται τη σύναψη της εν λόγω σύμβασης; Αφενός θεωρούν τις αμοιβές εξευτελιστικά χαμηλές και αφετέρου η σύμβαση δεν είναι αορίστου χρόνου!

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι Ιατρικοί Σύλλογοι καλούν και στην παράταση που δόθηκε τους γιατρούς να μην υποβάλλουν αιτήσεις ώστε στη συνέχεια να μπορούν να διεκδικήσουν συλλογικές συμβάσεις μέσω των Συλλόγων με υψηλότερες αμοιβές.


Ο ΙΣΑ κάνει λόγο για «κινδύνους που ελλοχεύουν» για τους γιατρούς, εάν προβούν στην υπογραφή των συμβάσεων, τις οποίες χαρακτηρίζει «απαξιωτικές» για το ιατρικό λειτούργημα. Οι περισσότεροι γιατροί θεωρούν πως τα 0,72 λεπτά μικτά που αντιστοιχούν σε κάθε ασθενή-ασφαλισμένο το μήνα είναι εξευτελιστικά.

Να σημειωθεί ότι τόσο από το υπουργείο Υγείας όσο και από τον ΕΟΠΥΥ γίνονται συνεχείς προσπάθειες να μεταπεισθούν οι γιατροί με επισκέψεις και προσεγγίσεις που γίνονται από κυβερνητικά στελέχη σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Θυμίζουμε ότι η πρόσκληση αφορούσε σε 2.152 θέσεις ειδικότητας Γενικής Ιατρικής – Παθολογίας καθώς και 677 θέσεις Παιδιατρικής, με σκοπό την καθολική κάλυψη του Οργανισμού, σε συνέργεια με τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ). Οι ειδικότητες των ιατρών που επιδιώκονται να συμβληθούν με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως Οικογενειακοί Ιατροί είναι Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής και ο αριθμός των συμβάσεων προκύπτει από τις ανάγκες του πληθυσμού, στο πλαίσιο του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.).

Η αποζημίωση ενός οικογενειακού ιατρού υπολογίζεται με βάση τον εγγεγραμμένο σε αυτόν πληθυσμό ευθύνης, με ανώτατο όριο τα 2.000 ευρώ. Ο ανώτατος πληθυσμός ευθύνης (εγγεγραμμένος) για τους οικογενειακούς ιατρούς ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας, είναι δύο χιλιάδες διακόσιοι πενήντα (2.250) εγγεγραμμένοι ενήλικες. Για τους οικογενειακούς ιατρούς ειδικότητας παιδιατρικής, είναι χίλια πεντακόσια (1.500) παιδιά.

Στις περιοχές που δεν θα υπάρχουν ΤΟΜΥ, οι πολίτες θα εγγράφονται σε οικογενειακό γιατρό ιδιώτη, συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ. Ο οικογενειακός γιατρός θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες και θα λειτουργεί ως gatekeeper, θα χειρίζεται δηλαδή σύστημα παραπομπών στα νοσοκομεία.

27 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΤΟ 30% ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΠΩΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ? ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ?? ΑΡΑ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΝΩ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΙΣ ΤΟΥ? ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΩΡΑΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ , ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΖΗΤΙΑΝΙΕΣ. ΕΝΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαι σίγουρος γιατρε μου πως εσυ έχεις ΗΔΗ ΕΟΠΥΥ στο ιατρείο σου.

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ.
      ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ,ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΙΑΤΡΟΙ.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Ανώνυμος (9:34),
    οι συνάδελφοι και μαζί τους και εγώ ποντάρουν έστω στο ότι κουτσουρεμένο θα μείνει και φυσικά στο απογευματινό ιατρείο για το εξτρα εισόδημα και όχι μαύρο βέβαια. Οι συμβάσεις τραβάνε κόσμο στο ιατρείο ενώ χωρίς αυτές βαράς μύγες.Τα τελευταία 3 χρόνια δέχομαι συνέχεια στο ιατρείο καθημερινά 7-10 τηλεφωνήματα αν έχω ΕΟΠΥΥ και φυσικά μόλις λέω δεν έχω πάνε σε συμβεβλημένο.
    Δεν είδα τα τελευταία χρόνια τους συμβεβλημένους και τους ιατρικούς συλλόγους να απεργούν μαζικά ή να φεύγουν από τις συμβάσεις τους για να μπουν και καινούργιοι. Δήθεν καταγγελίες και ανακοινώσεις χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα τους έπιασε η καψούρα για συλλογικές συμβάσεις.
    Κάθε συνάδελφος ξέρει τα θετικά και τα αρνητικά και θα αποφασίσει σαν λογικός άνθρωπος για αυτόν και την οικογένειά του. Φιλικά. Ένας Γενικός Ιατρός χωρίς σύμβαση ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο .....διάνοια ! Τσάκο τώρα 400 ευρώ ! Και σε .....καλή μεριά !

      Διαγραφή
    2. Δεν μου λες , αριθμητική .....ξέρτεις 11.39 ?

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ 11.39
      Οι τζάμπα στο τζάμπα θα πάνε και πάντα τζάμπα . Ακόμα λοιπον και με την τωρινή σύμβαση πάντα ο τζάμπα θα είσαι .Η προηγούμενη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ είχε μόνον 200 ωφελημενους , οι υπόλοιποι πλήρωναν .Τώρα με 700 τζάμπα τι θα μείνει για εσένα .Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου , απλά το θεωρω και επιχειρηματικά και ιατρικά λάθος .Παρόλα αυτά , καλή επιτυχία σου εύχομαι και φρόντισε να μείνεις γιατρός και να μην εκφυλιστεις σε γραμματέα .

      Διαγραφή
    4. Τωρα αγαπητε11:39 που δε θα υπαρχουν συμβεβλημενοι ΕΟΠΥΥ δε θα σε παιρνουν τηλεφωνο για το αν εχιες συμβαση. Θα ξερουν ηδη οτι εισαι τσαμπα γιατρος τους Αρα θα μαζεψεις ολα τα περιστατικα που δεν εχουν διαθεση να πληρωσουν και ολοι οι τριγυρω συναδελφοι σου θα συνεχιζουν σε ενα υγιη ανταγωνισμο προσφορας υοηρεσιων υγειας να δουλευουν αξιοπρεπως. Και φυσικα θα εχεις καθηλωσει παλι σε απαξιωτικη κατασταση το κλαδο αλλα σε τρεις μηνες εχοντας κανει τη βλακεια σου θα προσπαθησεις να τα μαζεψεις και να τα διορθωσεις. Με αλλα λογια σου λεγω οτι σε λιγο δε θα υπαρχουν ιατροι δωρεαν γαι να χανεις το πελατη. Θα εισαι εσυ ο μονος δωρεαν , ο τρεις στους δεκα.

      Διαγραφή
  3. Το πα απο την αρχη συναδελφε,τα λαμογια μονο! Αλλιως με 400€ τι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτελους μίλησε και ενας αντρας αληθεια με την κριση το μονο που καταφεραν ειναι να εξευτελισουν τις παροχες υγειας απο τους ιδιωτες ιατρους ενω στην ουσια τα παντα δεκαπλασιαστικαν σε κοστος χερομαι που υπαρχουν επιστήμονες που σεβονται το εργο τους και οχι υποδουλους ασχετους που θα χρησιμοποίηση για να δουλεψει το συστημα τους πχ υπερήλικες ιατρους και τους ανευ ειδικοτητας που δεν θα μπορουσαν αλλιως να εργαστουν ευγε στον συναδελφο ευχομαι να ακολουθήσουμε τα βηματσ σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάθε πρώτα ορθογραφία και ύστερα παρίστανε τον γιατρό...

      Διαγραφή
    2. ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΦΙΛΟΛΟΓΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΛΛΟΥ

      Διαγραφή
    3. Πες στο φίλο λόγο να πάει να γα μύθοι

      Διαγραφή
  5. ''ΕΛΛΑΣ'' ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ...ΖΗΤΩ Ο ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ... ΑΛΛΑ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.

      Διαγραφή
  6. ΕΑΝ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ,ΒΑΣΙΖΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ,ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ,ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΑΜΕΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ.ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ!ΔΕ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΗΤΙΑΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσωπικά και μετά από πολύ σκέψη υπέβαλα αίτηση για ΟΙ. Ξέρω ότι η αμοιβή δεν είναι ικανοποιητική, ενώ το ιατρείο μου θα γίνει ένα παράρτημα του ΕΟΠΥΥ με τη ευρεία έννοια. Όμως στην απόφαση μου να μπω (και βλέπουμε...) συνετέλεσε η χαμηλή κίνηση στο σχετικά νέο ιατρείο, το γεγονός ότι δεν έχω ΕΟΠΥΥ και το γεγονός ότι στην περιοχή μου δεν υπήρχε ενδιαφέρον οπότε θεωρώ ότι θα είμαι από τους πρώτους στο σύστημα.Θα γίνω γνωστός σε πολύ κόσμο, κάποιοι από αυτούς αν είναι ικανοποιημένοι θα μείνουν ακόμα και όταν αποχωρήσω από το σύστημα, θα βγουν και κάποιες κατ'οίκον, όλο και κάτι έξτρα θα αφήνουν για το οποίο δεν θα υπάρχει υποχρέωση απόδειξης,ενώ θα αυξηθεί ραγδαία η συνταγογράφηση με ότι αυτό σημαίνει.Αυτοί που το σκέφτονται ακόμα δεν έχουν κατανοήσει τη δύναμη που θα αποκτήσει ο οικογενειακός ιατρός όταν όλες οι παραπομπές θα περνούν από αυτόν.
    Αν δε η πολιτεία θελήσει να ισχυροποιήσει το θεσμό θα μπορούσε να υποχρεώσει όλα τα παρακλινικά πλην επειγόντων,να συνταγογραφούνται υποχρεωτικά από τον ΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζεις στον.....κοσμο σου! Θα .....πεινασεις και θα εξουθενωθεις! Αν εχεις 60000€ στην ακρη για τα επομενα 5 χρονια ισως .....επιβιωσεις απλα.....

      Διαγραφή
  8. Πρέπει να καταλάβετε ότι άλλο έχω εοπυυ για 200 νούμερα και άλλο για 2250.Θα υπάρχει και το 15 λεπτό της επισκεψης οποτε προβλεπω μετακομιση στο ιατρειο.τι λέτε μαγκες;θα επιχειρησετε;θα ηθελα να σας ακουσω μετα τον 1ο μηνα δουλειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοιπον ακουστε πως εχει. Εχω ΕΟΠΥΥ. Οσοι αφηνουν χρημα θα παραμεινουν γιατι ετσι εμαθαν να πληρωνουν. Οσοι δεν αφηναν μια και ειναι και αυτοι που περνουν τηλεφωνο και ζηταν επισκεψη με ΕΟΠΥΥ και αν δεν εχεις δεν σε επισκεπτονται θα αναζητησουν το τζαμπα. Αρα στην γειτονια μου οποιος συμβληθει θα εχει το χαρακτηρισμο του τζαμπα. Αυτος που πληρωνει δε θα χρειαστει να επισκεφθει ΟΙ γιατι απλουστατα γιατι να με αλλαξει και να παει να πληρωσει αλλον ιατρο. Τωρα οσοι λιγοτεροι συμβληθουν τοσο μεγαλυτερη ειναι η πιτα για ολους και οικονομικα καλυτερα. Σκεφτειται το . Τοσο καιρο βαρατε λετε μυγες στο ιατρειο γιατι γυρω σας αλλοι εχουν εοπυυ. Αν και νομιζω οτι δε φταει αυτο 100% αλλα τωρα που δε θα χει κανεις Εοπυυ γιατι πατε να ξεφτιλισετε την αξιοπρεπεια του κλαδου. Ηδη στο κοσμο εχει αρχισει και περνα η ιδεα οτι οσοι συμβληθουν προφανως ειναι οι ασχετοι ιατροι που δε μπορουν να σταυρωσουν αλλιως πελατη. Παντως θα χει πλακα το ολο θεμα. Υπαρχει βεβαια και ο οικονομικα αδυναμος ασθενης. Ε δε χαθηκε και ο κοσμος να δουμε και 20ασθενεις τζαμπα το μηνα συνεισφεροντας στη δεινη κατασταση της χωρας. Αλλα εκει η αναγνωριση ερχεται σε μενα και ο κοσμακης σεβεται ακομα περισσοτερο το εργο σου ως λειτουργημα και μεταξυ μας χαιρεσαι και συ που βοηθας. Αλλιως ολα τζαμπα στο τελος αγανακτεις, μπουχτιζεις και γινεσαι ο κακος ο λυκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα, σας παραθέτω μέρος κειμένου συναδέλφου από το FORUM Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ( www.pfy.gr ) :

    Παρακολουθώ την πορεια των αιτησεων για να δω αν κανω αιτηση. Συνάδελφος μου ανεφερε χθες οτι ο αριθμος που πηρε ηταν κοντα στο 2000 στην αιτηση του. Απο πληροφορια εγκυρη μεσα απο τον εοπυυ χθες το βραδυ τελικα ειναι περιπου 2000 με μεγαλη τρυπα στην αθηνα και θεσσαλονικη, προφανως οι 500 που δεν θα βρουν ειναι αθηνα και θεσσαλονικη. Υπάρχει δημος που οι αιτησεις ειναι 3/πλασιες απο αυτους που ζηταει ο οργανισμος. Τα σεναρια που παιζουν σε κατωτερο επιπεδο διοικησης ειναι αν δεν βρουν τον αριθμο ιατρων θα συνεχισουν σε αυτους τους νομους κατα πραξη και περιπτωση με πλαφον τους 130-150 ασθενεις. ΑΛΛΑ!!!!!! δεν θα κανουν συμβαση με ιατρους που ενω εκαναν αιτηση παραιτηθηκαν. Θα κανουν μονο με οσους δεν εκαναν η την απεσυραν πριν την Δευτέρα. Ο αριθμος 2250 ειναι πλαφον. Στη συμβαση η κερκοπορτα θα ειναι ποινη 3 ετων να μην μπορεις να ξανακανεις σύμβαση, αν την διακοψεις πριν το χρονο της που θα ειναι 1 ετος συν 3 μονομερως απο εοππυ, επισης σου αγοράζει χρονο στο ιατρειο 24 εβδομαδιαιως κατ ελαχιστο αυτο ειναι η λεξη κλειδι κατ ελαχιστο. Αποφάσισα λοιπον να μην κανω αιτηση και να περιμενω το δευτερο μερος το οποιο ισως να εχει ονομαστικα λιγοτερα χρηματα αλλα και σημαντικα λιγοτερους ασθενεις (και εκει θα εχει πλαφον επισκεψεων) και ενα μερος της επισκεψης θα πληρωνει ασθενης ενα ποσο της ταξης 1-2 ευρω. Οσοι κανουν αιτηση και υπαρχει στο συστημα τελευταια ημερα καθως και οσοι δεν στειλουν δικαιολογητικα αυτοματα θα αποκλειστουν απο το μελλον. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ καλυτερα να περιμενω εως τελος Μαρτίου το επομενο σκελος που θα γινει με τους ιατρικους συλλογους. Επισης δεν θα διακοπουν οι συμβασεις κατα πραξη και περιπτωση μεχρι το τελος του καλοκαιριου εκτος απο αυτους που θα κανουν αιτηση για το νεο τυπο συμβασης. Αυτα που γραφω θα εμφανιστουν σε λιγες ημερες, η αλλαγη πλευσης θα γινει με τον επομενο ανασχηματισμο. Στις αρχες Μαρτιου θα πανε οι προτασεις στους ιατρικους συλλογους ειτε απο την παρουσα διοικηση του υπουργειου ειτε απο την επομενη για τους αλλους ειδικους. Ελπιζω με το ποστ μου να βοηθησα αυτους που εκαναν η σκεπτονται να κανουν.......

    Γνωρίζει κανείς άλλος κάτι σχετικό με τα παραπάνω... που αναρτηθηκαν στο FORUM ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς πρόκειται περί ψευδή διασπορά ειδήσεων από κάποια παπαγαλάκια. Υπάρχουν απόλυτα τεκμηριωμένες πληροφορίες που αναφέρθηκαν στη ΓΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ που μιλούν για 900 περίπου αιτήσεις Πανελλαδικά με παρά πολλούς να έχουν μετανοιώσει και πολλούς να έχουν υποβάλλει και στα ΤΟΜΥ. Το ΥΥΚΑ και ο ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους απελπισίας για το φιάσκο που έρχεται ....

      Διαγραφή
    2. Αυτά τα νούμερα δεν υπάρχουν ούτε για αστείο, φίλε !

      Διαγραφή
    3. Μπαρουφολογια τύπου ΣΥΡΙΖΑ. " Δεν σας λέω ποιος είμαι , κάνω μια εργασία που δεν μπορώ να σας πω ποια είναι , δεν έμαθα αλλά είδα το νούμερο της αίτησης , σχέδιο άλλο φοβερό για αυτούς που δεν θα δεχτούν - γιατί είμαστε ψυχοπονιαρηδες πάνω από όλα - , αλλά αυθαίρετα όρια συμβάσεων και ποινών για απόσυρση από το έκτρωμα" .Τόσο ηλίθιο κείμενο έχω να διαβάσω από όταν πρωτοδιαβασα την προτεινόμενη σύμβαση .Αερολογια και τίποτα άλλο .Όταν με το καλό έρθει η σύμβαση όσων έκαναν αίτηση τότε θα δούμε τελικά πόσοι θα πάνε , που θα είναι και πολύ λιγότεροι από 800. Μέχρι τότε όσοι κάνατε αίτηση την κάνατε με άγνωστη σύμβαση εργασίας - αυτό λέει από μόνο του πολλά και μόνο που σε βάζουν να το κάνεις .Λέγεται ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

      Διαγραφή