Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Στους 111 οι νεκροί από τη γρίπη! Πτώση καταγράφει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο καλός καιρός ευνόησε τελικώς την πτώση του κύματος γρίπης που καταγράφεται στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες.

Παρ’ αυτά από την αρχή της περιόδου μέχρι τις 3 Μαρτίου κατεγράφησαν 111 θάνατοι. Μάλιστα οι είκοσι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους προστέθηκαν στο θλιβερό κατάλογο των θυμάτων από τη γρίπη μέσα στην τελευταία εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, από την εβδομάδα 40/2018 έως και την εβδομάδα 9/2019 (25 Φεβρουαρίου – 03 Μαρτίου 2019) καταγράφηκαν 337 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 325 νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ.ενώ 16 ασθενείςεισήχθησαν την τελευταία εβδομάδα στην Εντατική.

Εξ αυτών των κρουσμάτων εμβολιασμένα ήταν τα 49 (15%). Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 111 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, τονίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πάντως βάση των τελευταίων επιδημιολογικών στοιχείων ο κυρίαρχος τύπος γρίπης είναι ο Η1Ν1. Επίσης σημειώνεται ότι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη παραμένει ο εμβολιασμός ακόμα και κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο. Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνουν κατηγορηματικά οι ειδικοί επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα αναμένεται να κορυφωθεί τέλος Μαρτίου.

1 σχόλιο:

  1. το επίφοβο της υπόθεσης είναι πως μεγαλώνει ποσοστιαία στην"ουρά" της επιδημίας ο Η3Ν2

    ΑπάντησηΔιαγραφή