Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΠΑΣΙΔΙΚ: Ανοιχτή επιστολή

20/05/2019 - Ανοιχτή επιστολή

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων

Αγαπητά μέλη του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.,

Ο αγώνας μόλις άρχισε. Όλες οι ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια ανά την Ελλάδα καταρρέουν υπό το βάρος των δύο επαχθών μέτρων που συνεχίζουν να μας επιβάλλουν και κυρίως του ανήθικου και ληστρικού μέτρου του claw back, μέσω του οποίου όχι μόνο μας αρπάζουν πίσω ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων μας, όπως ακριβώς λέει η μετάφραση της λέξης, αλλά για την παροχή των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ..Υ, πρέπει να πληρώσουμε από την τσέπη μας τα αναλώσιμα υλικά τα οποία είναι απαραίτητα για την διενέργεια των εξετάσεων που εκτελούμε και για την έκδοση του αποτελέσματος που χορηγούμε, αφήνοντας στην άκρη όλα τα υπόλοιπα έξοδα που αφορούν την μισθοδοσία προσωπικού, ασφαλιστικές εισφορές, λειτουργικά έξοδα εγκαταστάσεων και άλλα πολλά.

Εάν κάνετε σήμερα μία απλή αριθμητική πράξη, δημιουργώντας δύο κάθετες στήλες τη μία δίπλα στην άλλη και στην πρώτη προσθέσετε τους 3 μήνες του τρέχοντος έτους (Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος) που σας οφείλει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και στην διπλανή προσθέσετε το υπόλοιπο ποσό που εσείς οφείλετε από τους συμψηφισμούς των ετών 2013-2015, το υπόλοιπο ποσό του claw back έτους 2017 και το claw back έτους 2018 του οποίου γνωρίζετε το ποσό που σας ζητάει να επιστρέψετε για το πρώτο εξάμηνο, άρα διπλασιάζοντάς το έχετε περίπου το σύνολο του έτους, θα διαπιστώσετε ότι αυτά που μας ζητάνε να επιστρέψουμε πίσω, είναι τουλάχιστον διπλάσια από αυτά που μας οφείλουν.

Μετά από αυτήν την απλή μαθηματική πράξη, εξάγεται εύκολα το συμπέρασμα ότι όσο εμείς εργαζόμαστε παρέχοντας τις υπηρεσίες μας στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. υπό αυτούς τους όρους, δηλαδή με την συνέχιση της επιβολής αυτών των δύο καταστροφικών μέτρων (rebate και claw back) και κυρίως του ληστρικού μέτρου της αυτόματης περικοπής υπέρβασης των δαπανών, του περιβόητου claw back, σ’ έναν άκρως ελλειμματικό προϋπολογισμό για διαγνωστικές εξετάσεις που έχει εγκρίνει ο Οργανισμός με τον οποίο συνεργαζόμαστε, το χρέος μας θα μεγαλώνει συνεχώς, αφού κάθε μέρα που περνά θα προσθέτουμε νέο χρέος στο ήδη μεγάλο χρέος που έχουμε συσσωρεύσει. 

Βρισκόμαστε ήδη σε τραγικό αδιέξοδο, υπερχρεωμένοι και εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση που συνεχίζει να μας ζημιώνει και από την οποία δεν είναι εύκολο να κάνουμε πίσω, λόγω των μεγάλων κεφαλαίων που έχουμε δαπανήσει για την αγορά των πανάκριβων μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, απαραίτητων για την παροχή των ιατρικών μας υπηρεσιών, αλλά και των άλλων υποχρεώσεων που έχουμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια (εργαζόμενοι, εγκαταστάσεις, προμηθευτές κ.α.).

Μόνη διέξοδος η συσπείρωση όλων μας σε ένα κοινό μέτωπο, με την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση των Ιατρικών μας Συλλόγων για τον δίκαιο αγώνα που διεξάγουμε, έχοντας κατανοήσει απόλυτα την δεινή οικονομική θέση στην οποία βρισκόμαστε και συνειδητοποιήσει την δύναμη που μας δίνει η εφαρμογή του αρχαίου ρητού ¨Η ισχύς εν τη ενώσει¨.

Ξεκινάμε λοιπόν τις κινητοποιήσεις μας από την προσεχή Πέμπτη 23 Μαΐου, κλειδώνοντας τις πόρτες των μονάδων μας για τρείς ημέρες, αφενός μεν για να διαμαρτυρηθούμε για τον αργό θάνατο που μας έχουν καταδικάσει όλους και αφετέρου για να αναδείξουμε την αναγκαιότητα της ύπαρξης μας, αφού πάνω από το 95% των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προσέρχεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας και εξυπηρετείται άμεσα, χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία, λαμβάνοντας αξιόπιστα αποτελέσματα που είναι η πεμπτουσία των παρεχομένων υπηρεσιών μας.

Όλοι μαζί στον δίκαιο αγώνα μας. Να μην λείψει κανείς, γιατί μόνο με ενότητα θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από το ανήθικο, ληστρικό και καταστροφικό μέτρο του claw back.

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
Δρ Γεώργιος Βουγιούκας Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος        Βιοχημικός

1 σχόλιο:

  1. ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΙ?ΑΡΓΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΓΙΝΕ,ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΣΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ,Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ,Ο ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΘΑ ΘΟΡΥΒΗΘΕΙ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΧΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή