Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Δελτίο τύπου Γραφείου Προέδρου ΕΟΠΥΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Μαρούσι, 22/5/2019

Δελτίο Τύπου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΟΠΥΥΣε συνέχεια δημοσιευμάτων αλλά και σχετικής επιστολής που απέστειλαν οι Ενώσεις Ιδιωτικού Εργαστηριακού Τομέα (Διαγνωστικά Κέντρα), και αφορούν την επικείμενη «κινητοποίηση» τους με σκοπό την μη διεξαγωγή διαγνωστικών εξετάσεων από την Πέμπτη 23/05 μέχρι και το Σάββατο 25/05, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δηλώνει τα εξής:

Ο Οργανισμός χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με μεθοδικότητα, έχοντας αφουγκραστεί το θέμα που έχει προκύψει από την επιβολή του μέτρου του clawback – ένα μέτρο που επιβλήθηκε με σχετικό νόμο του 2013 από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας – προσπαθεί να βρει μια λύση που θα βελτιώσει τα οικονομικά μεγέθη αποζημίωσης στους συμβεβλημένους παρόχους. Ήδη επεξεργάζεται εναλλακτικές προτάσεις σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι η άρνηση εκτέλεσης των υπηρεσιών αποφέρει τις συνέπειες των όρων των αντίστοιχων συμβάσεων και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν μπορεί να μείνει θεατής στην προσπάθεια ορισμένων να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες 3 ημέρες προ των εκλογών, εκβιάζοντας τόσο τους πολίτες όσο και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προφανώς υποστηρίζοντας άλλα πολιτικά σχέδια από τη στήριξη της δημόσιας υγείας.

7 σχόλια:

  1. Τι λέτε ρε......αλήτες, ποια .....σύμβαση? Που λέει στην σύμβαση ότι θα παίρνετε όλα τα λεφτά πίσω και θα μας......χρεώνετε και από πάνω? Πάτε στα δικαστήρια αληταραδες να ......το υποστηρίξετε! Και για να έχουμε καλό ρωτημα, αφού......ΠΟΤΕ δεν υπογράψατε την σύμβαση,πως την επικαλειστε? Λουστειτε τώρα το πρόβλημα προεκλογικά και θα έχουμε και συνέχεια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΦΟΥ ΤΟ 2013 ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΠΑΔ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΕΤΩΝ ΜΕ 10% ΚΟΥΡΕΜΑ.ΠΟΙΟΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΞΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΙΣ ΠΟΝΗΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ,ΑΣ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ,ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΧΡΟΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ,ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΣΧΕΤΑ .ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Κ.ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν η κοινωνική πολιτική που κάνετε κ. του ΕΟΠΥΥ είναι με ξένα κόλυβα βασιζόμενοι στον ιδρώτα-κόπο και στις τρύπιες πλέον τσέπες των εργαστηριακών είναι επόμενο να συναντάται αντιδράσεις. Δεν εκβιάζουμε κανέναν. Τα χρήματά μας τελείωσαν,΄μας ξετινάξατε, δεν αντέχουμε πλέον να βάζουμε από την τσέπη μας εμείς για να καρπώνεται ο κάθε αρμόδιος υπουργός την δόξα και εμείς να βρεθούμε χωρίς σπίτι από τις ζημίες που συσσωρεύουμε τα τελευταία χρόνια. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε με ζημία γιατί έτσι εσείς θέλετε. Έχουμε δικαίωμα στην εργασία με αμοιβή. Εάν μας πληρώνατε τα έξοδα θα είχατε ίσως δικαίωμα να μας τιμωρήσετε. Αλλά εκτελώντας εξετάσεις στους ασφαλισμένους με δικά μας έξοδα πάει πολύ να μας απειλείτε και να μας εκβιάζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΞΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ!!!
    ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ!!!

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ,
    ΚΑΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΧΝΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχετε κάνει τίποτα επί χρόνια και ούτε έχετε σκοπό να κάνετε. Το ανίκανο υπουργείο του οποίου είστε φερέφωνα φρόντισε να είναι ακόμα λιγότερα τα διαθέσιμα για την υγεία χρήματα, οπότε στρέψτε σε αυτό τις κατηγορίες σας για την στήριξη της υγείας (σε αυτή τη χώρα λεφτά υπάρχουν μόνο για επιδόματα). Μια φορά και με μεγάλη καθυστέρηση κατάφεραν να συνεννοηθούν οι εργαστηριακοί να κάνουν κάτι και πριν καν ξεκινήσουν βγήκατε να απειλήσετε με συνέπειες !!! που δεν προβλέπονται από πουθενά. Τα ιδιωτικά εργαστήρια δεν είναι ιδιοκτησία σας, ούτε οι γιατροί που τα έχουν υπάλληλοί σας. Τη σύμβαση στην οποία αναφέρεστε εσείς πρώτοι την καταντήστε κουρελόχαρτο πληρώνοντας πραγματικά ότι γουστάρετε. Το ίδιο παιχνίδι, των απειλών και των εκβιασμών, παίξατε και με τους οπτικούς, την ειδική αγωγή, τους παθολόγους και τους γενικούς γιατρούς για να τους αναγκάσετε να γίνουν ΟΙ. Τα αποτελέσματα τα είδαμε και είναι εναντίον σας και όχι εναντίον τους. Όσο για τους πολίτες για τους οποίους μόνο προεκλογικά κόπτεστε έχουν καταλάβει ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ένας άχρηστος οργανισμός που δεν τους παρέχει τίποτα, απλά εισπράττει τα χρήματά τους χωρίς να τους ρωτάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "άρνηση εκτέλεσης των υπηρεσιών-συνέπειες των όρων των αντίστοιχων συμβάσεων " Κοίτα ποιός μιλάει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναμενομενες οι δηλωσεις του διορισμενου προεδρου .Φταιμε ομως και εμεις οι γιατροι με τους ανικανους εκπροσωπους και την ηττοπαθεια μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή