Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Προσλήψεις στα νοσοκομεία σε λιγότερο από 5 μήνες - Προτεραιότητα οι ΜΕΘ


Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι προτεραιότητα όσον αφορά τη στελέχωση των νοσοκομείων θα δοθεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος διορισμού του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ, που σήμερα ξεπερνά και τον 1,5 χρόνο, ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε ότι πλέον οι διαδικασίες θα γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω ΑΣΕΠ αλλά σε χρόνο εξπρές.

Ειδικότερα μιλώντας στο Σκάι ο κ.Κικίλιας ανάφερε ότι άμεσα θα δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω του ΑΣΕΠ, δια της οποίας θα γίνονται όλες οι διαδικασίες των προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ. Με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας ο χρόνος πρόσληψης θα μειωθεί στους πέντε μήνες από 18 μήνες που είναι σήμερα, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, οι πρώτοι γιατροί και νοσηλευτές που θα προσληφθούν με τη νέα ηλεκτρονική διαδικασία μέσω πάντα του ΑΣΕΠ, θα διορισθούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα προβλήματα και οι ελλείψεις.

Να σημειωθεί ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό ειδικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι διαχρονικές, ενώ κάθε χρόνο αυξάνονται λόγω και της αποχώρησης του προσωπικού από το ΕΣΥ. Με βάση τις τελευταίες καταγραφές, δύο στα δέκα κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ είναι κλειστά, λόγω έλλειψης προσωπικού. Εκτιμάται ότι 150 κρεβάτια σε εντατικές είναι κλειστά από σύνολο 750 κρεβατιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου