Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Νοσοκομεία: Νέα χρηματοδοτική «ένεση» εντός του Οκτωβρίου

Δεν επαρκούν τα 54,2 εκατ. ευρώ έως τις 10 ΝοεμβρίουΜε 4 εκατ. ευρώ το μήνα, τα οποία αποτελούν την φαρμακευτική δαπάνη του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Χαϊδαρίου "Αττικόν", και με 4,5 εκατ. ευρώ το μήνα, τα οποία αποτελούν την φαρμακευτική δαπάνη του νοσοκομείου της Αθήνας "Λαϊκό", ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας γνωρίζει ήδη ότι η αύξηση κατά 54,2 εκατ. ευρώ στα όρια των δαπανών για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, την οποία αποφάσισε πολύ πρόσφατα το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), κάθε άλλο παρά επαρκεί για το χρονικό διάστημα έως τις 10 Νοεμβρίου...

parapolitika.gr

Ο Βασίλης Κικίλιας θα υποχρεωθεί να προχωρήσει εντός του ερχομένου Οκτωβρίου σε νέα χρηματοδοτική "ένεση" προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, ενώ το clawback επί της δημόσιας νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης έχει ήδη "χτυπήσει" επίπεδα ρεκόρ για το 2019, με αποκλειστική την ευθύνη της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία, όπως έχει επισημάνει ο ίδιος ο Βασίλης Κικίλιας, άφησε το σύστημα και, συνεπώς, την νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη χωρίς έλεγχο.

Τα προβλήματα με την εκτόξευση της δημόσιας νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης για το 2019 κατέστησε σήμερα το πρωί γνωστά ο υπουργός Υγείας στους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας μας, με τους οποίους είχε την πρώτη επίσημη συνάντηση, στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας είχε δηλώσει πρόσφατα στα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ότι "δυσκολευόμαστε πολύ να 'βγάλουμε' το έτος", αλλά είχε σπεύσει επίσης να διαβεβαιώσει ότι "δεν θα εγκαταλείψουμε τα νοσοκομεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου