Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Π.Σ.Φ.: Ζητά τη ρύθμιση των rebate και claw back για ιδιάζουσες περιπτώσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσιοθεραπευτής

Με έγγραφο προς το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ζητά τη διευθέτηση εκκρεμών περιπτώσεων για την υπό έκδοση Υπουργική Απόφαση που αφορά τον καθορισμό του αριθμού των δόσεων για το rebate και claw back των ετών 2013 έως και 2018 των παρόχων υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Συντάκτης: Virus

Ειδικότερα, πρόκειται για το άρθρο 81 του Ν. 4623/2019, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης αποπληρωμής των οφειλόμενων ποσών επιστροφής rebate & claw back των ετών 2013 έως και 2018 των παρόχων του ΕΟΠΥΥ σε μέχρι και 120 δόσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη θέση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) για άτοκη καταβολή του οφειλόμενου ποσού, ο σύλλογος ζητά το Υπουργείο και ο ΕΟΠΥΥ να εξετάσουν ιδιάζουσες περιπτώσεις προκειμένου να ρυθμιστούν.


Συγκεκριμένα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι κάποια μέλη του Π.Σ.Φ. έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και οφείλουν ποσά επιστροφής των προηγούμενων ετών.

Ακόμη, κάποιοι άλλοι φυσικοθεραπευτές έπαψαν να ασκούν το επάγγελμα ή έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό.

Μέριμνα ζητά ο Π.Σ.Φ. για περιπτώσεις φυσικοθεραπευτών που δραστηριοποιούνταν με διάφορων μορφών εταιρείες και είχαν συμβατική σχέση με τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως επισημαίνει ο σύλλογος οι εταιρείες αυτές δεν υφίστανται σήμερα (δεν δραστηριοποιούνται) και τα οφειλόμενα ποσά rebate & claw back βαρύνουν τα ΑΦΜ των εταίρων.

Με σκοπό την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων ο Π.Σ.φ. ζητά τον καθορισμό του αριθμού των δόσεων για το οφειλόμενο rebate & claw back, «των οποίων το ύψος θα πρέπει να είναι στα πλαίσια των δηλωθέντων εισοδημάτων τους, για να μπορούν να αποπληρώνονται» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση .

Η επιστολή καταλήγει με την πάγια θέση του Π.Σ.Φ. για άτοκη καταβολή των δόσεων οι οποίες θα καθοριστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου