Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Διοικητές Νοσοκομείων: Έρχεται το ΦΕΚ της προκήρυξης! Όλες οι πληροφορίες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HR 

Ακόμη και εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί το ΦΕΚ της προκήρυξης για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων, αφού η σχετική απόφαση έχει ήδη υπογραφεί από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και έχει πάρει το δρόμο για το εθνικό τυπογραφείο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Μεταξύ των κριτηρίων που έχει θέσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ,όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, είναι οι υποψήφιοι Διοικητές Νοσοκομείων, να διαθέτουν πτυχίο σχετικό με τη Διοίκηση, οικονομικά της υγείας, ή άλλο παρεμφερές πτυχίο με το αντικείμενο. Βέβαια η εξειδίκευση στον τομέα της υγείας και της διοίκησης μπορεί να προέρχεται είτε μέσω μεταπτυχιακό τίτλο ή μέσω πανεπιστημίων και σχολών του εξωτερικού.

Σοβαρά υπόψιν θα ληφθεί και η εμπειρία στο χώρο της Υγείας αλλά και οι θέσεις που κατά καιρούς μπορεί να υπηρέτησε κάποιος, σημειώνουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, γεγονός βέβαια που ανοίγει την πόρτα στο ΕΣΥ και σε πολλά στελέχη των προηγούμενων χρόνων.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο Βασίλης Κικίλιας δεν θέλει τους Διοικητές των Νοσοκομείων παρατηρητές ή κλεισμένους πίσω από ένα γραφείο, αλλά μάχιμους. Διαβάστε ΕΔΩ τα δύο βασικά κριτήρια που έθεσε: «Υπουργός Υγείας: Αυτές είναι οι δύο προϋποθέσεις για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων!»


Στους Διοικητές Νοσοκομείων θα τεθούν και στόχοι συγκεκριμένοι οι οποίοι θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα.
Γι αυτό και θα υπογράψουν και «μνημόνιο» συνεργασίας, ενώ θα υποβάλλονται σε crash test ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς σχετικό προγραμματισμό αξιολόγησης έχει κάνει και το Μέγαρο Μαξίμου για την παρακολούθηση του έργου των υπουργείων.

Άλλες γνώσεις

Παράλληλα οι υποψήφιοι, σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr, θα πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτουν πτυχίο για τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, ενώ θα εκτιμηθεί και η εμπειρία αλλά και η προσωπικότητά τους. Επίσης στα συν θα προσμετρηθεί και η κοινωνική δράση ιδιαιτέρως στον τομέα της υγείας.

1 σχόλιο:

  1. Μεταφραση: αναμένεται επιδρομη γαλάζιων κομματοσκυλων που θα αντικαταστήσουν τα συριζαιικα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή