Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Έρχεται σύστημα αξιολόγησης των κλινικών στα νοσοκομεία! Τι σχεδιάζεται

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ένα νέο σύστημα αξιολόγησης και ελέγχου απόδοσης των κλινικών σε όλα τα νοσοκομείασχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.


Ειδικότερα το υπουργείο Υγείας φαίνεται να ετοιμάζει ήδη τα κριτήρια απόδοσης των κλινικών που σχετίζονται με την άμεση αντιμετώπιση των νοσηλευόμενων ασθενών, με την ταχύτητα λήψης των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες θα υποβάλλονται, με τον χρόνο ανταπόκρισης σχετικά με την εξέτασή τους από άλλες ιατρικές ειδικότητες κ.λ.π.

Υπεύθυνοι οι Διοικητές

Υπεύθυνοι για τον έλεγχο της απόδοσης της κάθε κλινικής ξεχωριστά θα είναι οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων που αναμένεται να αναλάβουν θέση τον Οκτώβριο μετά και τη σχετική προκήρυξη.

Στην αξιολόγηση των κλινικών – σημειώνουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr – ρόλο θα παίζει και η διαχείριση των ασθενών, αφού η βαθμολόγηση των κλινικών θα γίνεται τόσο με στατιστικά δεδομένα και αποτελέσματα απόδοσης, όσο και με την άποψη των ασθενών που νοσηλεύτηκαν.

Στα πρότυπα των νοσοκομείων του εξωτερικού, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να εγκαθιδρύσει ένα σύστημα στο οποίο θα αξιολογούν και οι ασθενείς, αλλά από την άλλη θα επιβραβεύονται και οι καλύτεροι. Όπως άλλωστε σχεδιάζεται και για τους εργαζόμενους. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Έρχεται ο υπάλληλος του μήνα στα νοσοκομεία! Νέο σύστημα επιβράβευσης των εργαζομένων»

Στην περίπτωση των κλινικών, το σχέδιο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια προβλέπει την επιβράβευση των καλύτερων τμημάτων, αφού όποια κλινική θα λαμβάνει την υψηλότερη βαθμολογία θα ανταμείβεται.

Συγκεκριμένα οι προσλήψεις θα κατευθύνονται πρώτα στις κλινικές με τον καλύτερο βαθμό και μετά στις υπόλοιπες, όπως και οι ανανεώσεις εξοπλισμού και οι βελτίωσης των υποδομών

1 σχόλιο: