Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Άλμπερτ Μπουρλά: Συνάντηση με Μητσοτάκη για το digital hub της Pfizer

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με το διοικητικό συμβούλιο της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer και τον Έλληνα CEO Άλμπερτ Μπουρλά πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της επένδυσης που πραγματοποιεί στην Θεσσαλονίκη, με τη δημιουργία του πρώτου digital hub.
Healthpharma

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε την πολυεθνική βιομηχανία Pfizer, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων, για την απόφαση της να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη ένα από τα έξι ψηφιακά εργαστηριακά της κέντρα (digital hubs).

Όπως τόνισε, η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει κόμβο επιχειρηματικής πρωτοβουλίας στον τομέα της τεχνολογίας της υγείας. Η δημιουργία του εργαστηρίου έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε την ανάγκη αξιοποίησης από την πολυεθνική εταιρεία Pfizer της τεχνογνωσίας Ελλήνων επιστημόνων που εξειδικεύονται στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει ταλαντούχους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά. Καλούς ακαδημαϊκούς και Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Οι οποίοι με την επιστροφή τους στην πατρίδα θα καταθέσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Η Pfizer έχει ως στόχο να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

«Η χώρα μας είναι εφικτό να καταστεί κέντρο αριστείας στον τομέα κλινικών μελετών», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά στη διάρκεια συνάντησης με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς. Ταυτόχρονα, ευχήθηκε η πρωτοβουλία της Pfizer για την επέκταση της παρουσίας της στην Ελλάδα με το digital hub στην Θεσσαλονίκη, να αποτελέσει κίνητρο για περισσότερες εταιρείες. Nα προβούν στην ίδια κίνηση. Τόνισε δε, πως γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι η Ελλάδα εξέπεμψε το μήνυμα ότι πήρε το μάθημά της. Υπέφερε πολύ αλλά ταυτόχρονα ωρίμασε και πλέον κυρίαρχο στοιχείο στη χώρα αποτελεί η οικονομική και πολιτική σταθερότητα. «Πήραμε πολύ καθαρή εντολή να αλλάξουμε τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η χώρα αφήνει πίσω την κρίση.

O κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Αναφέρθηκε και στον αντικαπνιστικό νόμο που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή σημειώνοντας πως η κοινωνία είναι έτοιμη να τον δεχτεί και να τον αφομοιώσει.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε και επαίνεσε θερμά τον Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, τον Έλληνα CEO (Chief Executive Officer) της Pfizer για το έργο του -που βρίσκεται στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες. Όπως τόνισε, είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για έναν Έλληνα να βρίσκεται στη θέση αυτή. Ταυτόχρονα, όπως τόνισε, τιμά τη χώρα του προτείνοντας στην εταιρεία που εκπροσωπεί να επενδύσει στην Ελλάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Pfizer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου