Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Από την Πέμπτη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους από τις ιδιωτικές κλινικές



Θα ακολουθήσει και η δωρεάν διανομή κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών.

Ξεκινά την προσεχή Πέμπτη η υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για τη διευκόλυνση των χρονίως πασχόντων ασθενών, με τη χορήγηση νοσοκομειακών ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) των ασφαλισμένων, απ’ ευθείας προς τις ιδιωτικές κλινικές.

IATRONET

Πρόκειται για το πρώτο στάδιο του κυβερνητικού σχεδιασμού που υλοποιεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αριστοτέλους, οι ιδιωτικές κλινικές θα συλλέγουν τις συνταγές των ασφαλισμένων και θα λαμβάνουν τα νοσοκομειακά ογκολογικά φάρμακα κατά προτεραιότητα.

Με τον τρόπο αυτό, επιχειρείται να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για να παραλάβουν τα φάρμακά τους.

Για την παραλαβή των ογκολογικών φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές, δεν θα υπάρχει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Το επόμενο στάδιο του κυβερνητικού σχεδιασμού αφορά στην αύξηση των σημείων διανομής των εν λόγω φαρμάκων πανελλαδικά, ενώ θα ακολουθήσει και η δωρεάν διανομή τους κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ, για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών.

Ανακοινώσεις

Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, σε εκδήλωση που θα γίνει με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των ιδιωτικών κλινικών και του ΕΟΠΥΥ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη (Λεωφόρος Ειρήνης 54).

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου