Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Ιατρικά συνέδρια: Έρχονται αλλαγές από το τέλος του έτους! Τι προβλέπει τροπολογία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HR 

Για το τέλος του έτους μεταφέρονται οι αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια (η εφαρμογή τους), ενώ πλέον θεσμοθετήθηκε και επισήμως ότι η αρμοδιότητα μένει στον ΕΟΦ και δεν πάει στο ΚΕΣΥ μέχρι 31 Δεκεμβρίου, με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή.


Οι όποιες αλλαγές, αναμένεται να γίνουν από το τέλος του έτους και μετά, αφού για τότε ορίσθηκε και η έναρξη ισχύος του προηγούμενου νόμου του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.


Νέο σχέδιο για τα ιατρικά συνέδρια

Βέβαια όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται ένα νέο πλήρως διαφορετικό σχέδιο για τη διεξαγωγή των ιατρικών συνεδρίων και της εκπαίδευσης των γιατρών, αφού κρίθηκε ότι οι αλλαγές που είχε κάνει ο τέως υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός ευνοούσαν πλήρως το ΚΕΣΥ το οποίο θα είχε τον απόλυτο έλεγχο τόσο της διοργάνωσης και από ποιον, όσο και των χορηγιών.

Με την τροπολογία πάντως που ψηφίστηκε στη Βουλή, το υπουργείο Υγείας για τη μετάθεση της έναρξης των αλλαγών επικαλέστηκε θέματα ψηφιοποίησης της διαδικασίας για τα ιατρικά συνέδρια ώστε εκτός των άλλων οι εγγραφές να γίνονται ηλεκτρονικά.

Όπως αναφέρεται, η μετάθεση γίνεται: «…εξαιτίας τεχνικών λόγων που άπτονται της διαφοροποίησης και αναβάθμισης του υπάρχοντος πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης επιστημονικών εκδηλώσεων. Συνεπώς κατά τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων στο Κεντρικό Συμβούλιο υγείας, κρίνεται αναγκαία η προαναφερθείσα αλλαγή της έναρξης ισχύος της διάταξης για την ενσωμάτωση στο σύστημα εφαρμογών καταλόγου επιστημονικών εταιρειών αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών εγγράφων των φορέων…».

Απόδειξη των αλλαγών που σχεδιάζει για τα ιατρικά συνέδρια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι και το γεγονός ότι το ΚΕΣΥ στο οποίο υποτίθεται ότι θα μεταφερθεί η αρμοδιότητα έως το τέλος του χρόνο, δεν αποκλείεται μέχρι τότε να έχει και καταργηθεί ή μετασχηματισθεί. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Προς κατάργηση το ΚΕΣΥ! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας»

Ήδη άλλωστε έχει αποδυναμωθεί αφού πια δεν θα δίνει ούτε τις εγκρίσεις για τις ειδικές θεραπείες και τις επεμβάσεις, τι οποίες θα δίνει πλέον το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (Α.Υ.Σ.).

5 σχόλια:

  1. Ποιον κοροϊδεύουν;
    Όταν μια φαρμακευτική εταιρεία,η μια εταιρεία που πουλάει Ιατρικα ειδη,στέλνει γιατρούς κάπου και τα πληρώνει όλα η ίδια,γιατί το κάνει;
    Γιατί ο γιατρός το ξεπληρώνει με την συνταγογράφηση η χρήση των δικών της προϊόντων.
    Είτε ιδιώτες,είτε γιατροί του δημοσίου.
    Και δεν είναι μόνο τα συνέδρια.
    Είναι και παροχές σε είδος,σε μετρητά απευθείας,κτλ...
    Πέφτετε από τα σύννεφα,έτσι;
    Χαιρετίσματα από το Ντουμπάϊ,
    Ελληνίδα γιατρός που έφυγα από την Ελλάδα,για οικονομικούς λόγους ως νέα γιατρός,
    Και γιατί συχαθηκα το ψέμα και την υποκρισία,όλων των κυβερνώντων.
    Παράκληση να δημοσιευθεί το σχόλιο μου.
    Καλή δύναμη σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ καπως ετσι ειναι τα πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Κατ'αρχας σιχαθηκα και οχι συχαθηκα και στο κυριως θεμα ,σε ολο το κοσμο ετσι γινεται με τις εταιρειες και τα συνεδρια, αλλα πρεπει το ολο συστημα να διεπεται απο κανονες και διαφανεια.
      Μην τα ισοπεδωνετε ολα χλωρα και ξερα !

      Διαγραφή
  2. ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι λέτε ρε παιδιά αυτό συμβαίνει παντού σε όλο το κόσμο που είναι το κακό οι χορηγίες για τα συνέδρια πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν γιατί κακό είναι η συνεχής ενημέρωση αυτό γίνετε σε όλους τους επαγγελματίες είτε είναι στην υγεία εμπόριο κλπ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή