Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Επιστολή ΠΙΣ προς Προέδρους και τα μέλη της ΓΣΠρος τους Αθήνα 12.11.2019 
Προέδρους & Εκπροσώπους ΑΠ: 3689 
των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας 

Αγαπητές και αγαπητοί Πρόεδροι & 
μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ 

Το κόστος λειτουργίας του Γραφείου Τύπου υπό τη νέα Διοίκηση του ΠΙΣ, με την απασχόληση δύο έγκριτων και πολύπειρων δημοσιογράφων, ανέρχεται μηνιαίως σε 900 ευρώ συν νόμιμες επιβαρύνσεις και 2000 συν ΦΠΑ, χωρίς άλλες έκτακτες αμοιβές όπως συνέβαινε παλαιότερα. 

Για το λόγο αυτό μας προκάλεσε έκπληξη και αγανάκτηση το θέμα που τεχνηέντως προσπαθεί να ανακινήσει με συκοφαντικά δημοσιεύματα, δια των εκπροσώπων της στο ΔΣ, η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ! 

Ειδικότερα στο προηγούμενο ΔΣ του ΠΙΣ, χρέη Γραφείου Τύπου εκτελούσε εταιρία, γνωστή για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Novartis, αρχικά με μηνιαία αμοιβή 2000 ευρώ +ΦΠΑ από το καλοκαίρι του 2013. Η σύμβαση της ίδιας εταιρίας από τον Ιανουάριο του 2014 ανανεώθηκε με αύξηση στα 2500 ευρώ + ΦΠΑ. 

Επίσης, μέχρι της αιφνίδιας λήξης της σύμβασής της, χωρίς να περάσει το θέμα από ΔΣ το 2017, απασχολείτο και μία δημοσιογράφος του περιβάλλοντος τους, με μηνιαία αμοιβή 1500 + νόμιμες επιβαρύνσεις προ της εταιρείας, και 800 συν νόμιμες επιβαρύνσεις μετά την σύμβαση με την εταιρία. 

Και βέβαια υπήρχαν και επιπλέον αμοιβές για την εταιρία, όπως τον Οκτώβριο του 2016 έναντι του ποσού των 14.000 ευρώ! Στην σύμβαση αυτή μάλιστα φαίνεται ο ίδιος ιδιοκτήτης να έχει φτιάξει άλλη εταιρία, στην Κύπρο, με την οποία συνεργάστηκε ο ΠΙΣ εν μέσω capital controls. 

Με την ευκαιρία αυτή, υπενθυμίζουμε ότι παραγγείλαμε και διενεργείται ήδη έλεγχος των οικονομικών του ΠΙΣ. Επιπλέον το νυν Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε εθελοντικά να υπάγονται τα οικονομικά του στο Ελεγκτικό Συνέδριο παρά τη σφοδρή αντίδραση τους εντός του ΔΣ. 

Όσο για τις εισαγγελικές παραγγελίες, αυτές ανεκλήθησαν καθότι οι «ενδιαφερόμενοι» προέβαλαν ψευδείς ισχυρισμούς. 

Η νέα διοίκηση του ΠΙΣ επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της σχετικά με τα όσα συκοφαντικά αναφέρθηκαν σε ιστοσελίδες, αρνούμενη να μπει σε διάλογο για την εμπειρία, το ήθος και την προσφορά των νυν συνεργατών της στο Γραφείο Τύπου. 

Για τον Π.Ι.Σ. 

Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας 

Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος Δρ Γεώργιος Ι. Ελευθερίου 

Πλαστικός Χειρουργός            Αγγειοχειρουργός 

1 σχόλιο:

  1. Προς τον ΠΙΣ
    Αγαπητοί συνάδελφοι δώστε σήμερα -τώρα, στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις αμοιβές των δημοσιογράφων και των εταιρειών που ήταν και είναι τα γραφεία τύπου του ΠΙΣ.Πρέπει να ξέρουμε που πάει και το τελευταίο ευρώ από τις εισφορές μας.Και με την ευκαιρία,τι χρειάζεται το γραφείο τύπου ο ΠΙΣ.Εσείς ,εκλεγμένοι έμπειροι συνδικαλιστές ,δεν μπορείτε να συντάξετε ένα αξιοπρεπές δελτίο τύπου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή