Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Παράνομος ο καταλογισμός στον ΩΡΛ του Ν. Λάρισας

Συντάκτης: Virus

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται ότι ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και όχι το νοσοκομείο Λάρισας αιτήθηκε να καταλογισθούν σε γιατρό 850.666,66 ευρώ. Η ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι το εν λόγω ποσό επιδικάστηκε στο Νοσοκομείο και καταβλήθηκε στους συγγενείς.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ στηλιτεύει την απόφαση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου από το IV τμήμα του Ελεγκτικού σε βάρος ΩΡΛ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας καθώς αυτός καταδικάστηκε για απλή αμέλεια και όχι βαριά αμέλεια όπως ορίζουν οι νόμοι.


Μάλιστα, επ’αυτού η ομοσπονδία επικαλείται τους νόμους 3528/2007 άρθρο 38 και Ν.4129/2013 άρθρο 1 παρ.1.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι νόμοι ενεργοποιήθηκαν στις 18 Ιανουαρίου 2018 με εγκύκλιο Χουλιαράκη από σχετική απόφαση της Ολομέλειας της Γενικής Επιτροπείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. εγκύκλιος Χουλιαράκη

Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ εξανίσταται γιατί «ο κος Χουλιαράκης μετά την απόφαση της Ολομέλειας αντί να τροποποιήσει τους ανωτέρω νόμους υιοθέτησε την απόφαση της Ολομέλειας της Γενικής Επιτροπείας».

Η ομοσπονδία προειδοποιεί ότι είναι εκτεθειμένοι όχι μόνο οι γιατροί, αλλά το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού, καθώς οι νόμοι ορίζουν ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι των ΝΠΔΔ για κάθε ζημιά από δόλο ή βαριά αμέλεια που προκαλούν βαρύνονται οι ίδιοι και όχι τα ΝΠΔΔ.

Ωστόσο, κατηγορεί τον κ. Χουλιαράκη ότι φρόντισε όμως στην εγκύκλιο «να εξαιρέσει τους Υπουργούς».

Απευθυνόμενη στους υγειονομικούς, η ΠΟΕΔΗΝ εφιστά την προσοχή, υποστηρίζοντας ότι «με τέτοια εντατικοποίηση της εργασίας την τραγική έλλειψη προσωπικού, την κατάσταση του εξοπλισμού και των υποδομών είμαστε όλοι εκτεθειμένοι».

Την ανησυχία της εκφράζει η ομοσπονδία ότι ο καθένας μπορεί να στραφεί σε βάρος του υγειονομικού προσωπικού και να του καταλογιστούν υπέρογκα ποσά.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά από τον Υπουργό Υγείας να διευθετήσει άμεσα με νομοθετική ρύθμιση το ζήτημα του γιατρού και να α προχωρήσει σε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Μάλιστα, διαφορετικά θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

4 σχόλια:

  1. Κυριοι της ΠΟΕΔΗΝ δεν εχετε δικιο .Οπθοτατα και με τη νομιμη διαδικασια καταλογισθηκε το ποσο στον ιατρο.Δεν μπορουν πλεον οι γιατροι των κρατικων νοσοκομειων να αγνοουν τα guidelines και να προκαλουν με την αμελεια και αδιαφορια τους βλαβες στους ασθενεις .Το συνταγμα περιεχει τηνα αρχη της ισοτητας που επιτελους εφαρμοζεται μεταξυ ιδιωτων-ιατρων και δημ υπαλληλων -ιατρων του ΕΣΥ .Δεν μπορει οι μεν να ευθυνονται για τα παντα και οι δε να κρυβονται στα φουστανια του νοσοκομειου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτήν την υπόθεση την......ξέρεις βλακοξερολα προσωπικά και έχεις άποψη ότι ορθώς καταλογίστηκε και ότι τηρήθηκε η διαδικασία ? Για πες μας......πως ?

      Διαγραφή
    2. Την ξερω ημιμαθη και κακοβουλε συναδελφε .Υπαρχει δικαστικη αποφαση και η νομιμη διαδικασια εχει τηρηθει πληρως .Δεν ειναι δυνατον τα λαθη των εσυτων να τα πληρωνει ο ελληνικος λαος .Τερμα τα ωραρια μητερας των επιμελητων και οι δ/ντες που δεν εμφανιζονται ποτε παρα μονο στα πελατακια τους .Το αποστημα αυτο θα σπασει ,ειτε θελεις ειτε οχι.

      Διαγραφή
  2. ...όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή