Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Διοικητές Νοσοκομείων: Γιατί δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα ΦΕΚ των διορισμών τους! Οι καθυστερήσεις και οι νέοι έλεγχοι

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Κοντά 20 ημέρες μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων Διοικητών Νοσοκομείων, το υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμη εκδόσει τα ΦΕΚ του διορισμού τους. Βέβαια μετά τα ονόματα, ακολούθησε η γνωστή αναστάτωση με τους ηλικιωμένους Διοικητές Νοσοκομείων, αλλά και με τους κάθε λογής επαγγελματίες όπως εμπόρους ελαιολάδου, τους προπονητές, τους δασκάλους κ.λ.π.

Ωστόσο επισήμως παραμένει άγνωστος ο λόγος της καθυστέρησης δημοσιοποίησης των διορισμών τους.

Ήδη άλλωστε άρχισαν οι παραιτήσεις των Διοικητών Νοσοκομείων πριν ακόμη αναλάβουν αφού ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος, έδωσε την παραίτησή του, πριν ακόμη αναλάβει.

Όπως έχει γράψει βέβαια το HealthReport.gr στη λίστα με τα ονόματα, «μαγειρεύονται» κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής και με άκρως …διακριτικό τρόπο. Το επιχείρημα θα είναι πιθανότατα- όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr– ότι κατά τον έλεγχο των πτυχίων και των προσόντων βρέθηκαν αστοχίες.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που πρώτα ανακοινώθηκαν τα ονόματα των Διοικητών και μετά γίνεται ο έλεγχος για τα πτυχία και για το ποινικό μητρώο. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες: «Διοικητές Νοσοκομείων: Αθόρυβες διορθώσεις της τελευταίας στιγμής! Ποιοι δεν θα διορισθούν»
Όμως η καθυστέρηση αυτή προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες στο ΕΣΥ.

Σε αναμονή τα νοσοκομεία για τους νέους Διοικητές

Όσο καθυστερούν οι επίσημοι διορισμοί, φαίνεται ότι ενισχύονται τα προβλήματα στα δημόσια Νοσοκομεία. Άλλωστε οι υπό απομάκρυνση Διοικητές Νοσοκομείων, όπως έχει παραδεχθεί και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εδώ και καιρό έχουν κατεβάσει τα «μολύβια», αφού γνωρίζουν ότι σύντομα θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ.

Μ αυτά και μ αυτά όμως έχουν παγώσει οι όποιες αλλαγές και βελτιώσεις στο σύστημα ενώ πλέον δεν αγοράζονται ούτε τα απαραίτητα υλικά. Αποτέλεσμα είναι πολλά μεγάλα νοσοκομεία να παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης, με τους εργαζόμενους να είναι στα κάγκελα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η διαδικασία είναι εξαιρετικά αργή γι αυτό και θα χρειαστούν αρκετές ημέρες ακόμη για να ολοκληρωθούν οι τελικές αποφάσεις και να δημοσιευτούν σε ΦΕΚ.

Μέχρι τότε όμως θα έχουν έρθει οι γιορτές, όπου τα πάντα υπολειτουργούν, ενώ οι νέοι Διοικητές Νοσοκομείων θα χρειασθούν και κάποιο χρόνο για να ενημερωθούν.

2 σχόλια:

  1. Τρεις λαλουν και δυο χορευουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα σταχτη στα ματια παλι! Προχειροδουλειες δουλειες εκ του προχειρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή