Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Ν.Ευαγγελισμός: Παρά λίγο παρανάλομα του πυρός εξαιτίας των πλυντηρίων

Συντάκτης: Virus

Την συντήρηση ή την αντικατάσταση των πλυντηρίων που βρίσκονται σε κακή κατάσταση ζητούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» μετά την πρωινή φωτιά που εκδηλώθηκε στον συγκεκριμένο χώρο.

Αναλυτικότερα, φωτιά σημειώθηκε λίγο πριν τις 9.30 το πρωί στον χώρο των πλυντηρίων πιθανότατα από λάδια που χύθηκαν από σωλήνα ενός στεγνωτηρίου στο χώρο των πλυντηρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμού Το ατύχημα το πρόβλημα ανέκυψε από ρήξη του σωλήνα που μεταφέρει καυτό λάδι (>180ο C) από το μηχανοστάσιο στα πλυντήρια του νοσοκομείου διατρέχοντας χώρους υψηλής επικινδυνότητας όπως πχ. το τμήμα των ιδιαίτερα εύφλεκτων ιατρικών αερίων.

Καπνοί απλώθηκαν στο νοσοκομείο και άνδρες και δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέφθασαν στο σημείο αλλά δεν χρειάστηκε να παρέμβουν. Είχαν ήδη επιστρατευτεί όλα τα μέσα που διέθετε το νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας όλη η πτέρυγα «ΑΧΕΠΑ» που βρίσκεται από πάνω (με δεκάδες κλινικές, μονάδες με νοσηλευόμενους κι εργαζόμενους) πλημμύρισε από καπνό και αναθυμιάσεις.

Το σωματείο καταγγέλλει ότι τα σχέδια εκκένωσης δεν λειτούργησαν, αλλά ούτε και οι έξοδοι κινδύνου της συγκεκριμένης πτέρυγας, σύμφωνα με καταγγελίες ιατρών.

Στα ΤΕΠ απευθύνθηκαν εργαζόμενοι που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και τους χορηγήθηκε οξυγόνο.

Ένας ελαφρύς τραυματισμός αναφέρθηκε, από πτώση εργαζόμενης από την υπηρεσία φύλαξης που προσέγγισε το χώρο των πλυντηρίων.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει ότι κατήγγειλε, μόνο τις τελευταίες μέρες, σωρεία εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών – ακόμη και θάνατο συναδέλφου σχετιζόμενο με τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες.

Κάνοντας λόγο για άθλιες συνθήκες και την ανυπαρξία όρων υγείας κι ασφάλειας τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς μας, τους συνοδούς τους και τους επισκέπτες, το σωματέιο προειδοποιεί ότι από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα ή είναι θέμα χρόνου να συμβεί μεγάλης κλίμακας ατύχημα.

Τα εν λόγω προβλήματα αποδίδονται στη χρόνια υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων.

Ειδικότερα, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός διατηρούνται οι απαρχαιωμένες – κακοσυντηρημένες Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, ενώ εξαιτίας των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό , ιδιαίτερα στη Τεχνική Υπηρεσία η κατάσταση επιβαρύνεται . Σε όλα αυτά συντείνουν οι λιγοστοί εργολαβικοί και συχνά μετακινούμενοι συνάδελφοι τεχνικοί, η αδιαφορία των διοικούντων ακόμη και σε καταγγελίες μας για ιδιαίτερα ψηλές θερμοκρασίες, για εύφλεκτα υλικά, ακόμη και για σχάση σε λέβητες υψηλών πιέσεων.

Για το λόγο αυτό ζητάται από κάθε αρμόδιο να ληφθούν μέτρα, ενώ το σωματείο προειδοποιεί ότι θα διεκδικήσει αγωνιστικά τα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου