Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Πότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα όσων μπαίνουν σε κινητικότητα στην Υγεία! Τι εντολές έδωσε ο ΆδωνιςΟι λίστες με τα ονόματα των εργαζομένων που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας στην Υγεία μπορεί να βρίσκονται ήδη στα χέρια του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά δε θα ανακοινωθούν ακόμη. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του iatropedia.gr, οι λίστες και οι ειδοποιήσεις στους άμεσα ενδιαφερόμενους δε θα ανακοινωθούν πριν τις 3 Σεπτεμβρίου. 

Και αυτό επειδή τα στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν λάβει οδηγίες από τον υπουργό Υγείας να εξετάσουν ξανά και ξανά όλα τα ονόματα των εργαζομένων που θα μείνουν στη θέση τους αλλά και όσων θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν προς άλλο νοσοκομείο. 

Η ανησυχία του Άδωνι Γεωργιάδη εστιάζεται στο γεγονός μην ξεχαστεί κανένα όνομα εργαζόμενου πάνω στη σύγχυση και τεθεί αναγκαστικά εκτός ΕΔΥ. Κάτι που θα σήμαινε ουσιαστικά απόλυση. 

Απόλυση όμως που θα κόστιζε τη θέση στον υπουργό Υγείας καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει πολλάκις ότι αν απολυθεί έστω και ένας εργαζόμενος του ΕΣΥ εκείνος θα παραιτηθεί. 

Έτσι τα τελευταία 24ωρα περιφερειάρχες υγείας, διοικητές νοσοκομείων και στελέχη του υπουργείου Υγείας διπλοελέγχουν τις λίστες με τα ονόματα με την ελπίδα να μην ξεχάσουν κανέναν. 

Και μέσα σε αυτό το κλίμα οι εργαζόμενοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα σχετικά με το ποιες εργασιακές σχέσεις θα έχουν με το ΕΣΥ μόλις λήξει το διάστημα της διαθεσιμότητας. 

Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας αναρωτιέται: «αυτοί που θα βγουν σε διαθεσιμότητα και θα επιστρέψουν θα είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, θα έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με πριν ή θα είναι με την απειλή της μόνιμης διαθεσιμότητας πάνω από το κεφάλι τους; Είναι ερωτήματα στα οποία η κυβέρνηση δεν απαντά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου