Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Συνάντηση του υπουργού Υγείας με τον περιφερειάρχη ΑττικήςIATRONET. Πρόταση να συνδράμει η περιφέρεια στην αναδιάρθρωση της Πολυκλινικής, απηύθυνε ο κ. Σγουρός προς τον κ. Γεωργιάδη. 
Τα έργα του χώρου της Υγείας, τα οποία θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, συζήτησαν τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας και ο περιφερειάρχης Αττικής.

Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Σγουρός εξέτασαν τη δυνατότητα της Περιφέρειας να συνδράμει στο έργο του υπουργείου.

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Αττικής για το σχέδιο της αναδιάρθρωσης που υλοποιεί το υπουργείο Υγείας και τη μεγάλη μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας και ζήτησε τη συμβολή της Περιφέρειας για την υλοποίηση του έργου αυτού.

Ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής στο χώρο της Υγείας, όπως αυτές απορρέουν από το νόμο του 'Καλλικράτη'.

Με την ιδιότητά του ως προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), πρότεινε στον κ. Γεωργιάδη να εξετασθεί η δυνατότητα εκχώρησης συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων από το υπουργείο Υγείας στις Περιφέρειες.

Η πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί με έμφαση στις 12 Περιφέρειες, ενώ για την Αττική πρότεινε, μεταξύ άλλων, να συνδράμει η Περιφέρεια στο έργο αναδιάρθρωσης της Πολυκλινικής Αθηνών.
Καθυστερήσεις

Ανέδειξε, για άλλη μια φορά, τις τεράστιες καθυστερήσεις που σημειώνονται στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, για έργα που αφορούν μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, αλλά και την προμήθεια ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα τα έργα αυτά να κινδυνεύουν να απενταχθούν, με όποιες συνέπειες υπάρχουν από την απένταξη αυτή για τη λειτουργία των ιδρυμάτων και την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Ο υπουργός Υγείας και ο Περιφερειάρχης Αττικής, συμφώνησαν από κοινού ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα ελεγχθούν τα έργα αυτά και όσα δεν παρουσιάζουν καμία πρόοδο θα απενταχθούν από το ΕΣΠΑ.

Στη συνέχεια, ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε στο σοβαρό ζήτημα των επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων.

Ενημέρωσε τον υπουργό ότι ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδέσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) λειτουργεί σύγχρονη, περιβαλλοντικά αδειοδοτημένη μονάδα αποτέφρωσης, με την οποία οφείλουν να συμβληθούν όλα τα νοσοκομεία για τη διαχείριση των αποβλήτων τους, με τρόπο που προστατεύει τη δημόσια υγεία.

Επίσης, τόνισε ότι για την ομαλή λειτουργία της Μονάδας τα νοσοκομεία οφείλουν να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στον ΕΔΣΝΑ που υπερβαίνουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.
Δηλώσεις

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε:

'Επισκέφθηκα σήμερα τον Περιφερειάρχη Αττικής με πολύ μεγάλη χαρά για να εγκαινιάσουμε μια θερμή συνεργασία, μεταξύ του υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Αττικής, με σκοπό την παροχή καλύτερης φροντίδας υγείας στους Έλληνες πολίτες και τον ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση.

Και φυσικά, εξετάζουμε την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, βήμα - βήμα, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση'.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε:

'Εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Υγείας για την ευγενή καλοσύνη που είχε να έρθει στην έδρα της Περιφέρειας Αττικής. Αυτό τον τιμά ιδιαίτερα.

Ο κ. Γεωργιάδης υπήρξε και Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής παράταξης και σήμερα είναι υπουργός Υγείας.

Μας γνωρίζει λοιπόν και τον γνωρίζουμε πολύ καλά. Οι σχέσεις μας είναι ειλικρινείς και τίμιες.

Από τη δική μας την πλευρά, ως Περιφέρεια Αττικής θα σταθούμε δίπλα του, γιατί τα θέματα της υγείας μας αφορούν όλους. Ευχήθηκα στον Υπουργό καλή επιτυχία στο έργο του.

Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει και οικονομικά εκεί που πραγματικά χρειάζεται για να μπορέσουμε να δώσουμε μια ανάσα σε όλα αυτά τα προβλήματα που περνά η χώρα μας, οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου