Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Παναγιώτης Παπανικολάου. Ο κ. Γεωργιάδης έχει χάσει την ψυχραιμία του … έχει ξεπεραστεί κάθε όριο γελοιότητας

Αποσπάσματα από σημερινή συνέντευξή μου στον Δημοτικό ΡΣ Ιωαννίνων : Ο υπουργός κ. Γεωργιάδης έχει χάσει τελείως την ψυχραιμία του. Πριν λίγον καιρό είχε δηλώσει πως τού φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγο αργότερα είχε ανακαλέσει και είχε πει πως τού φταίει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ προχθές ανακοίνωσε πως του φταίνε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Επίσης δήλωσε πως του φταίνε όλοι οι εργαζόμενοι των υπό κατάργηση νοσοκομείων, τους οποίους «έπρεπε να απολύσει για να μάθουν» όπως επί λέξη είπε. Φαίνεται πως ο κ. Υπουργός έχει μπερδέψει τα πράγματα, και νομίζει πως τα δημόσια νοσοκομεία είναι κάποιο ιδιωτικό του μαγαζί- κάποιο βιβλιοπωλείο ή άλλου είδους κατάστημα που το κληρονόμησε και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. 

Από την άλλη, δήλωσε ακόμα πως του φταίνε συλλήβδην όλοι οι γιατροί της χώρας, επειδή επιμένουν -άκουσον άκουσον …- να προτείνουν συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα στους ασθενείς τους. Δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη και το περιβάλλον του -στο οποίο περιλαμβάνεται και μια χούφτα μεγαλοφαρμακοποιών φαρμακοσυνδικαλιστών- ο γιατρός σας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σάς πει επίσημα «ξέρεις, πάρε αυτό το πρωτότυπο φάρμακο ή αυτό το έγκυρο γενόσημο. Μην πάρεις εκείνο το φτηνιάρικο γιατί δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένο». Φυσικά ο γιατρός μπορεί να σάς το πει … εμπιστευτικά, άλλωστε δεν υπάρχει τρόπος να τον εμποδίσουν, αλλά … δεν επιτρέπεται να το γράψει ! 

Με άλλα λόγια, η εμποροϋπάλληλος ενός μεγαλοφαρμακοποιού έχει δικαίωμα να επιλέγει φαρμακευτικό σκεύασμα για τον ασθενή, ενώ ο γιατρός όχι !!! Αυτά γίνονται γιατί η τρόϊκα και οι τοποτηρητές της θέλουν να πλημμυρίσουν την χώρα όχι γενικώς με «γενόσημα» όπως ψευδώς ισχυρίζονται (υπάρχουν αξιόπιστα φθηνά γενόσημα τα οποία συνταγογραφούνται μαχικά), αλλά με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ φτηνιάρικα γενόσημα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ εταιρειών – είναι ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που διακυβεύονται και ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ …Σε τέτοια, λοιπόν, απίστευτη κατάντια γελοιότητας καταλήγουν αναπόφευκτα όσοι εφαρμόζουν μια καταστροφική για τον λαό και την χώρα πολιτική, την οποία μάλιστα έχουν το θράσος να την διαφημίζουν κιόλας με φτηνά επικοινωνιακά επιχειρήματα…

Ο κ. Γεωργιάδης αντί να καθυβρίζει και να απειλεί τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, και αφού δηλώνει φανατικός οπαδός του μνημονίου, ας δοκιμάσει να ζήσει μαζί με την συζυγό του με 500 ευρώ τον μήνα – να δοκιμάσει δηλαδή ο ίδιος αυτό που έχει επιβάλλει η πολιτική που υπηρετεί σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (απολύσεις, ανεργία, φτώχεια), και μετά τα ξαναλέμε … 

Το πόσο ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ είναι τα κυβερνητικά επιχειρήματα για την «διαθεσιμότητα» φαίνεται από λίγα απλά παραδείγματα. Κατ” αρχήν αν ήταν αλήθεια αυτό που λένε συνέχεια, πως δηλαδή δήθεν » η διαθεσιμότητα είναι απαραίτητη για να πάει προσωπικό από εκεί που δεν χρειάζεται προς τα εκεί που χρειάζεται», τότε ΓΙΑΤΙ μέσα στη λίστα των «διαθέσιμων» είναι πάρα πολλοί εργαζόμενοι που ΗΔΗ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ (!) από τα υπό κατάργηση νοσοκομεία προς τα αντίστοιχα μεγάλα – π.χ. από την Πολυκλινική προς τον Ευαγγελισμό ή από την Αγ. Βαρβάρα προς την Νίκαια και το Αττικό ; Γιατί ενώ αρχικά ο υπουργός … ορκιζόταν πως η διαθεσιμότητα δεν αφορά τους γιατρούς, τελικά στην λίστα μπήκαν όχι ένας, ούτε δύο αλλά 210 γιατροί που προέρχονται από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ ;;Γιατί δεν αποσπούνται άμεσα 200 νοσηλευτές για να στελχωθούν και να λειτουργήσουν τουλάχιστον 50 από τα 100 και πλέον κενά κρεββάτια ΜΕΘ που υπάρχουν στο λεκανοπέδιο, και αντίθετα οδηγούνται χιλιάδες υγειονομικοί στον «καιάδα» της διαθεσιμότητας ; Αυτά έγιναν ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ πως η τρόϊκα απαιτεί να κλείσουν χιλιάδες νοσοκομειακά κρεββάτια και να απολυθούν χιλιάδες υγειονομικοί. 

Συγκεκριμένα, να κλείσουν 10000 από τις 34700 κλίνες που λειτουργούν στο ΕΣΥ, και το προσωπικό να μειωθεί από 64000 που είναι συνολικά σήμερα σε νούμερο κάτω από 60000. Και αυτό σε μια περίοδο που ο μέσος όρος ζωής στη χώρα μας πέφτει δραματικά, και που οι ασθενείς πολλές φορές πεθαίνουν αβοήθητοι στα ράντζα ή περιμένοντας ένα πολυπόθητο κρεββάτι σε εντατική … Αυτά επιβάλλονται από εκπροσώπους της τρόϊκας, που αν τολμούσαν να κάνουν τα ίδια στις δικές τους χώρες θα τους είχαν πάρει με τις λεμονόκουπες …

Σάς ρωτώ : αν π.χ. στο Μόναχο υπήρχαν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, και ταυτόχρονα πολύτιμο νοσηλευτικό προσωπικό αντί να σταλεί στις ΜΕΘ για να τις στελεχώσει, πήγαινε στην … «διαθεσιμότητα», ο εκεί υπουργός υγείας, της Βαυαρίας ή της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, πόσο θα έμενε στην θέση του ;Μία ώρα; Δύο ; Πάντως πάνω από εικοσιτετράωρο αποκλείεται … Ενώ εδώ, στο προτεκτοράτο, οι κυβερνώντες κάνουν χειρότερα, υπακούν σε καταστροφικές εντολές των δανειστών χωρίς ίχνος πατριωτισμού, και έχουν και το θράσος να βρίζουν χυδαία τον ίδιο τους τον λαό. Θα έπρεπε να ντρέπονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου