Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ο Σύγχρονος Έλληνας μετανάστης: Γιατρός 40 ετών και με μεταπτυχιακό!


Ο Έλληνας μετανάστης δεν είναι πια όπως πριν από μερικές δεκαετίες. Πλέον στη βαλίτσα του κουβαλάει λευκή ιατρική ποδιά, πτυχία, ξένες γλώσσες αλλά και ελπίδα ότι στο εξωτερικό θα ζήσει μια καλύτερη ημέρα. Δείτε το προφίλ όσων φεύγουν για τα ξένα σε καιρό κρίσης 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση. Ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει. Τι να κάνει άραγε ένας νέος γιατρός σε εποχή μνημονίου; Παίρνει τις βαλίτσες του και φεύγει για άλλη γη άλλα μέρη με ελπίδα για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον. 

Πλέον σε εποχή τρόικας πρώτοι στη λίστα της μετανάστευσης είναι οι γιατροί, νεαρής ηλικίας από 35 έως 40 ετών, ενίοτε χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις αλλά και με μπόλικες γνώσεις και μεταπτυχιακά. 

Ήδη πάνω 7000 γιατροί έχουν αποχαιρετήσει την πατρίδα από την πρώτη χρονιά που μπήκε στη ζωή μας το ΔΝΤ το 2010 έως και το 2012 ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2013 ο αριθμός αυτών που έφυγαν είναι τριπλάσιος του αντίστοιχου του 2011. 

Μέσα στις χώρες που προτιμούν οι γιατροί είναι η Γερμανία, η Μεγ. Βρετανία, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Νορβηγία, η Ελβετία , αλλά ακόμη και η μακρινή Αυστραλία, το Ντουμπάϊ, η Σαουδική Αραβία, το Αμπού Ντάμπι….

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Καθημερινά οι αιτήσεις που φθάνουν στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας είναι δεκάδες. Νέοι γιατροί που είτε ζητούν απασχόληση στο εξωτερικό είτε ακόμη και κάποιοι που προτιμούν να κάνουν την ειδικότητά τους εκτός Ελλάδος. 

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές εταιρείες φροντίζουν να κάνουν και ειδικά σεμινάρια επϊ πληρωμή φυσικά σε νέους γιατρούς που θέλουν να εργασθούν στο εξωτερικό, ώστε να προσαρμοστούν εύκολα στα νέα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου