Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Φυσικοθεραπευτές: Νέα πενθήμερη αναστολή των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ

IATRONET. Η νέα πενθήμερη αναστολή αποφασίστηκε από το ΚΔΣ για το διάστημα 29 Οκτωβρίου έως 1η Νοεμβρίου.

Τη συνέχιση της αναστολής των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ για ακόμη 5 ημέρες – το διάστημα 29/10 – 1/11 - αποφάσισε με πλειοψηφία κατά τη συνεδρίασή του, εχθές, Πέμπτη, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

'Με γνώμονα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη διασφάλιση των συνθηκών βιωσιμότητας του κλάδου, τα μέλη του Κ.Δ.Σ. είναι σε συνεχή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών στο πλαίσιο της αποτίμησης των κινητοποιήσεών του, έλαβε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα, καθώς, με βάση τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν από τα Περιφερειακά Τμήματα πανελλαδικά, σε πολλούς νομούς της χώρας το ποσοστό της αναστολής έφτασε και το 100%.

Η ανταπόκριση των συναδέλφων Φυσικοθεραπευτών κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά σήμερα, όπου σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, «σηκώνουμε το ανάστημά μας» σε μία ισοπεδωτική πολιτική με δραματικές επιπτώσεις, τόσο στους ασφαλισμένους όσο και στους παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ πως πρόθεσή μας δεν είναι η ταλαιπωρία τους, αλλά η δημιουργία ενός περιβάλλοντος στη Φυσικοθεραπεία, όπου οι ασφαλισμένοι θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες Υγείας που αξίζουν και οι πάροχοι θα λαμβάνουμε τις απολαβές που έχουμε συμφωνήσει με την πολιτεία.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, προκειμένου να αξιολογηθούν τα νέα δεδομένα και η περαιτέρω στάση του Π.Σ.Φ.

Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. καλεί όλους τους συναδέλφους να εφαρμόσουν την απόφαση για τη νέα πενθήμερη αναστολή με την ίδια ένταση.'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου