Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Πάτρα: Το Θώρακος... σε κινητικότητα!

PELOP.GR

Επί ποδός βρίσκονται από χθες οι εργαζόμενοι του Νοσημάτων Θώρακος μετά την πληροφορία ότι το νοσοκομείο κλείνει και ενσωματώνεται στον «Αγ. Ανδρέα». Πληροφορία που έχει βάση καθώς το συγκεκριμένο νοσοκομείο μπαίνει σε καθεστώς κινητικότητας, εντάσσεται λειτουργικά στον «Αγ. Ανδρέα», αλλά παραμένει στο ίδιο κτίριο μέχρι αποκατάστασης του πολυώροφου.

Τα τελευταία επιβεβαίωσε, μιλώντας στην «Π» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Κατσίβελας. Κι αυτά πιθανόν θα αναλύσει στη σημερινή συνάντηση που έχει με το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα η αρχική πληροφορία που διέρρευσε από την προχθεσινή συνάντηση που είχε ο κ. Κατσίβελας με το Σωματείο του «Αγ. Ανδρέα» προέβλεπε το άμεσα κλείσιμο του Νοσημάτων Θώρακος και την μεταφορά 10 κλινών στο 409 και άλλων 10 στο ΠΓΝΠ.


Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κατσίβελας ανέφερε ότι όντως το συγκεκριμένο νοσοκομείο μπαίνει σε καθεστώς κινητικότητας και λειτουργικά θα ενταχθεί στον «Αγ. Ανδρέα». Μέχρι, όμως, να επισκευαστεί το πολυώροφορο κτίριο του νοσοκομείου και να καταστεί δυνατή η μεταφορά της Πνευμονολογικής Κλινικής, θα παραμείνει στον χώρο που βρίσκεται σήμερα. «Ούτως ή άλλως, ο σημερινός τρόπος λειτουργίας του Νοσημάτων Θώρακος δεν διαφέρει σε τίποτε από μία Πνευμονολογική Κλινική, αφού δεν διαθέτει καμία άλλη ειδικότητα πλην της πνευμονολογικής» εξηγεί ο κ. Κατσίβελας, ο οποίος την ερχόμενη Τετάρτη θα παρουσιάσει το τελικό σχέδιο στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ).

Εν τω μεταξύ, εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς και των υπηρεσιών της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στα κτίρια του Νοσημάτων Θώρακος, προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά της έξοδα και κυρίως να απαλλαχθεί από τα υψηλά ενοίκια που καταβάλλει σήμερα.

Στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης, του ΚΕΣΥΠΕ, θα συζητηθεί και το θέμα του νοσοκομείου Καλαβρύτων. Μέχρι τότε ελπίζουν οι φορείς της περιοχής να έχουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οπως επισήμανε στην προχθεσινή μαζική κινητοποίηση φορέων και κατοίκων των Καλαβρύτων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου «ο συνδυασμός της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της μαρτυρικής πόλης με τη σύνθεση του πληθυσμού καθιστά άκρως αναγκαία τη διατήρηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Καλαβρύτων, την οικονομική στήριξή του με πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη μέριμνα για την άμεση κάλυψη όλων των αναγκαίων θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού με τη συμπλήρωση του οργανισμού με τις απαραίτητες οργανικές θέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου