Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΠΙΣ: Να υλοποιηθεί τώρα η δέσμευση του υφυπουργού Υγείας για ανάκληση του διπλού rebate

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2013

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει με αγανάκτηση τις παλινωδίες, τις προχειρότητες και αναιτιολόγητες αποφάσεις του ΕΟΠΠΥ σχετικά με τα χρεωστούμενα του Οργανισμού προς τους παρόχους του.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για μία ακόμη φορά, σε στενή συνεργασία με τα Θεσμικά Όργανα των ιατρών, αφενός μεν να προχωρήσει εξορθολογισμένα και να καταβάλλει τις υποχρεώσεις του προς παρόχους υγείας, αφετέρου δε, να αφαιρεθούν με αντικειμενικό και όχι με συκοφαντικό και επικοινωνιακό τρόπο, όλες οι γκρίζες περιοχές που αφορούν τον τομέα της υγείας.


Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Αντ. Μπέζα διευκρινίστηκε η λάθος ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για το διπλό rebate και υπήρξε διαβεβαίωση ότι εδόθη εντολή στον ΕΟΠΥΥ, για απόσυρση αυτής της ανακοίνωσης. Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Όσον αφορά τις ποινές που επεβλήθησαν σε 59 ιατρούς για αφαίρεση του δικαιώματος της συνταγογράφησης με το αιτιολογικό της υπερσυνταγογράφησης για παρακλινικές εξετάσεις, θεωρούμε ότι με προχειρότητα, χωρίς να υπάρχουν διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα και χωρίς τη συμμετοχή αρμοδίων θεσμικών οργάνων στους οποιουσδήποτε ελέγχους, τέτοιες ποινές είναι μετέωρες και άδικες και για αυτό το λόγο πρέπει να ακυρωθούν.

Το Υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιοι φορείς, αντί να ασχολούνται με ανέφικτες διακηρύξεις, πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να κουράζουν την κοινωνία σπαταλώντας δυνάμεις στο βωμό της επικοινωνίας και να ασχοληθούν αθόρυβα και με σοβαρότητα, με την ενίσχυση και την εξυγίανση του Συστήματος Υγείας και την περίθαλψη του ελληνικού λαού.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου