Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Προκλητική, αναίτια και σκανδαλώδης έφοδος της Αστυνομίας σε Κοινωνικό Ιατρείο και Ανθρωπιστική Οργάνωση

Την προκλητική, αναίτια και σκανδαλώδη έφοδο της Αστυνομίας στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και στα γραφεία της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου», καταγγέλλει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Πάτρας καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με επερώτησή του στη Βουλή. 

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Υγείας, αναφέρει:

«Στις 24/10/2013, η Δίωξη Ναρκωτικών της Αστυνομίας πραγματοποίησε έφοδο στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και αργότερα στα γραφεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου». Οι έφοδοι αυτές, σύμφωνα με την Αστυνομία, έγιναν μετά από καταγγελίες για «διακίνηση ναρκωτικών ουσιών». Οι έρευνες, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, δεν είχαν κανένα εύρημα. Είναι γνωστό πως αμφότερες οι κοινωνικές δομές που στοχοποιήθηκαν, είναι καταξιωμένες και αφοσιωμένες στο σημαντικό ανθρωπιστικό τους έργο, που επικεντρώνεται στους συνανθρώπους μας που στερούνται πρόσβασης στα κρατικά συστήματα κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας, με απόλυτη ευθύνη των τελευταίων κυβερνήσεων.

Προκαλεί απορία, αλλά και οργή, να στοχοποιούνται και κατά συνέπεια να συκοφαντούνται κοινωνικές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πολλαπλασιαζόμενων θυμάτων των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών και προκαλούνται εύλογα ερωτήματα ως προς τους αληθινούς σκοπούς αυτών των επιχειρήσεων. Ενέργειες σαν αυτές επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό πως η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο στην κοινωνία.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1. Με τίνος απόφαση και εντολή πραγματοποιήθηκαν οι έφοδοι;

2. Με βάση ποια στοιχεία ελήφθη η απόφαση να παρέμβει η Δίωξη Ναρκωτικών;

3. Με δεδομένο το (απόλυτα αναμενόμενο άλλωστε) φιάσκο της επιχείρησης, θα αναζητηθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση για την αναίτια και προκλητική αυτή ενέργεια;

4. Προβληματίζονται οι κ.κ. Υπουργοί από την αδυναμία ολοένα και περισσότερων συνανθρώπων μας να έχουν πρόσβαση στην Κοινωνική Ασφάλιση και Περίθαλψη και αν ναι, πώς προτίθενται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα;»

«Η κυβέρνηση στρέφεται συνεχώς ενάντια στους πολίτες»

Από την πλευρά του το Κοινωνικό Ιατρείο Πάτρας καταγγέλλει:

Η χθεσινή έφοδος της Δίωξης Ναρκωτικών στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και στο ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου, με πρόσχημα “ανώνυμες καταγγελίες” για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, είναι η τελευταία πράξη μιας κυβέρνησης που στρέφεται συνεχώς ενάντια στους πολίτες. Μετά τη διάλυση της δημόσιας υγείας, η πολιτική ηγεσία τολμά να στραφεί ενάντια στις δομές αλληλεγγύης. Ενάντια σε δομές που παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άνεργους και ανασφάλιστους, σε ανθρώπους δηλαδή αποκλεισμένους από το δημόσιο σύστημα υγείας, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής των μνημονίων και των επιταγών της τρόικας.

Η πανηγυρική διάψευση των καταγγελιών αποτελεί ταυτόχρονα και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα απέναντι στην πολιτική της απαξίωσης της δημόσιας υγείας και πρόνοιας. Τα κοινωνικά ιατρεία και οι κάθε λογής δομές αλληλεγγύης που δημιουργούνται σε όλη τη χώρα, γίνονται όλο και περισσότερα, όλο και πιο δυνατά. Και το κυριότερο είναι ότι αγκαλιάζονται από ολοένα και περισσότερους πολίτες, τους οποίους το επίσημο κράτος πετάει στο περιθώριο. Ως Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Πάτρας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο σθένος την εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, παράλληλα με τον αγώνα για μία καθολική δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς αποκλεισμούς.

Αγγελική Μπομπούλα - ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου