Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Μίνι οικονομικός απολογισμός από τον απερχόμενο (;) υπηρεσιακό υπουργό Υγείας



IATRONET.GR

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένη και την έντονη φημολογία ότι ο κ. Δημόπουλος είναι ένα από τα πρόσωπα που εξετάζονται να στελεχώσουν και την νέα κυβέρνηση.

Σε έναν πρωτότυπο μίνι οικονομικό απολογισμό για το έργο των 25 ημερών τις οποίες βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας, προχώρησε ο Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός παραθέτει έναν κατάλογο με ποσά που ενέκρινε για μία σειρά από φορείς και οργανισμούς τις τελευταίες μέρες της θητείας του.

Ο απολογισμός αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένη και την έντονη φημολογία ότι ο κ. Δημόπουλος είναι ένα από τα πρόσωπα που εξετάζονται να στελεχώσουν και την νέα κυβέρνηση.

Τα αντανακλαστικά του υπηρεσιακού υπουργού ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακά, καθώς ανταποκρίθηκε άμεσα σε όλα τα θέματα που προέκυψαν ή ήταν σε εκκρεμότητα κατά τη διάρκεια της μικρής του θητείας στην οδό Αριστοτέλους.

Πέραν των αποφάσεων που έλαβε για την τιμολόγηση των φαρμάκων και των επιστροφών για τις ιδιωτικές κλινικές,ο κ. Δημόπουλος είχε επαφές με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξασφαλιστούν επαρκείς πόροι για τον τομέα της Υγείας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, τις τελευταίες ημέρες, υπέγραψε τις παρακάτω αποφάσεις:

Την έγκριση της επιχορήγησης του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με το ποσό των 600.000 ευρώ, στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο.

Επιχορήγηση του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών με το ποσό των 740.000 ευρώ για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών αναγκών καθώς και των δαπανών μισθοδοσίας για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2015.

Επιχορήγηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού με το ποσό του 1,8 εκατομμυρίου ευρώ για την κάλυψη της δαπάνης συνταξιοδότησης του τακτικού πολιτικού προσωπικού του ΝΙΜΤΣ.

Ενέκρινε, επίσης, την επιχορήγηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού με το ποσό των 360.000 ευρώ, για την κάλυψη της δαπάνης της συνταξιοδότησης του τακτικού πολιτικού προσωπικού του ΝΙΜΤΣ που διορίστηκε πριν από το 1994.

Υπέγραψε την επιχορήγηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) με το ποσό του 1,03 εκατομμυρίου ευρώ, για την κάλυψη μέρους των δαπανών για το μοριακό έλεγχο του αίματος και των λειτουργικών του δαπανών για το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2015.

Επιχορήγηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), με το ποσό των 2,25 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών του δαπανών για το τρίτο Τρίμηνο του οικονομικού έτους 2015 .

Επιπλέον ποσό 370.000 για το ΕΚΑΒ, το οποίο αφορά κάλυψη δαπανών διαμετακομιδής βαρέων ασθενών.

Επιχορήγηση του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) με το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των δαπανών μισθοδοσίας και λειτουργικών αναγκών.

Εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) με το ποσό του 1,7 εκατομμυρίου ευρώ για την κάλυψη του υπολοίπου μέρους των δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού και λειτουργικών αναγκών.

Επιχορήγηση του ΚΕΘΕΑ με το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την κάλυψη μέρους των δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού και λειτουργικών αναγκών.

Επιχορήγηση δύο Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και στα οποία λειτουργούν μονάδες ψυχικής Υγείας – Εταιρεία Έρευνας ,Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (ΕΨΕΠ) με το συνολικό ποσό των 123.712,21 ευρώ, για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας και λειτουργίας τους ,με απόλυτη προτεραιότητα στην κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας.

Τέλος εγκρίθηκε η επιχορήγηση των 2.658.686,00 ευρώ της Διοίκησης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, για την εκτέλεση της αριθ. 1467/2014 Απόφασης του Αρείου Πάγου.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου