Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Στην ηγεσία της ΝΔ «στοχεύει» ο Γ. Πατούλης – Εκτός κούρσας ο Μ. Βορίδης


Παρόν δηλώνει ο Γ. Πατούλης στην κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Virus, στις αρχές Ιουλίου (εδώ).

Ο πολυπράγμων πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, δήλωσε ετοιμοπόλεμος και έτοιμος να κάνει όποια κίνηση κριθεί απαραίτητη, έως την Παρασκευή.

Ωστόσο, η δήλωση υποψηφιότητας Πατούλη θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την απόφαση που θα λάβει, τελικά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο κ. Πατούλης έχει άριστες σχέσεις με τον εν ενεργεία πρόεδρο της ΝΔ και μια υποψηφιότητα του ίσως οδηγήσει τον επικεφαλής του ΙΣΑ να κάνει πίσω.

Σε κάθε περίπτωση, οι προθέσεις του κ. Πατούλη θα φανούν άμεσα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΙΣΑ φέρεται να έχει ήδη συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές, ενώ έχει στο πλευρό τους αρκετούς ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Βασική στόχευση του Γ. Πατούλη είναι να αλλάξει άμεσα το όνομα της ΝΔ και να κάνει άνοιγμα στο κεντρώο χώρο, προσεγγίζοντας τους πιο μετριοπαθείς ψηφοφόρους της παράταξης.

Εκτός κούρσας για την ηγεσία της ΝΔ ο Μ. Βορίδης

Απόφαση να μη διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ έλαβε ο πρώην Υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης.

Όπως δήλωσε απόψε στο MEGA, ο κ. Βορίδης έλαβε την απόφαση μετά από αρκετή σκέψη.

“Βασανίστηκα αρκετά. Η βασική ιδέα της δική μου πολιτικής δράσης ήταν να υπερασπιστώ βασικές αντιλήψεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ανασυγκροτηθεί η ΝΔ και να προτείνει ένα σχέδιο πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πιο ανταγωνιστική χώρα στην Ευρώπη, η πιο ανεπτυγμένη πολιτιστικά χώρα, πως θα αναπτύξει υποδειγματικό κοινωνικό δίκτυο”, ανέφερε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας πως για να γίνει αυτό απαιτείται να ξεδιπλωθεί μια στρατηγική, στο πλαίσιο της οποίας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν κεντρικά ζητήματα, για το πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές. “Θα την αδικούσα αυτή τη συζήτηση μέσα από την οξύτητα μιας εκλογικής αντιπαράθεσης”, σημείωσε.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει ακόμα ποιον από τους υποψήφιους θα υποστηρίξει, ξεκαθαρίζοντας πως η απόφαση του φίλου και πολιτικού του συνοδοιπόρου Αδ. Γεωργιάδης είναι προσωπική.

1 σχόλιο:

  1. Το νέο όνομα που θα δώσει ο κ.Πατούλης στην ΝΔ,αν εκλεγεί πρόεδρος, προτείνουμε να είναι:
    ''ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ'', δηλαδή αυτό που πραγματικά είναι η ΝΔ...και να μην κάνει άνοιγμα μόνο στον κεντρώο χώρο αλλά και στον αριστερό,γιατί όχι και στον ορθόδοξο κομμουνιστικό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή