Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Οι “Σύντεκνοι” του Υπουργείου Υγείας


Το “τιμόνι” του Υπουργείου Υγείας αναλαμβάνει ο Ανδρέας Ξανθός. Ο Ρεθεμνιώτης γιατρός του ΕΣΥ θα έχει στο πλευρό του ένα “σύντεκνο” και συνάδελφο, το Σφακιανό Παύλο Πολάκη, που ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης έλαβε το επίμαχο τηλεφώνημα της αναβάθμισης από τον Αλέξη Τσιπρα το απόγεμα της Τρίτης, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Virus (εδώ).

Το όνομα του κ. Ξανθού άρχισε να ακούγεται έντονα ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης. Έως εκείνη τη στιγμή ο πρώην Υπουργός, Π. Κουρουμπλής παρέμενε η πιο πιθανή επιλογή. Όπως δήλωσε και στα Παραπολιτικά, κ. Κουρουμπλής επιδίωκε την παραμονή του στην Αριστοτέλους, κρίνοντας πως υπάρχει σημαντικό έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί και για το οποίο είχε ανοίξει το δρόμο.

Οι “καραμπόλες”, όμως, τον βρήκα τελικά να παραλαμβάνει άλλο χαρτοφυλάκιο, αυτό του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως ανακοίνωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, το όνομα της οποίας επίσης ακούστηκε για το Υπουργείο Υγείας. Ο κ. Κουρουμπλής αποτελεί το δεύτερο τη τάξει στο Υπουργικό Συμβούλιο, μετα τον Ι. Δραγασάκη.

Το νέο πρόσωπο στην Αριστοτέλους είναι ο Παύλος Πολάκης, που, μάλιστα, μετακομίζει από το Υπ. Εσωτερικών, όπου ήταν Υφυπουργός. Έχει διατελέσει Δήμαρχος Σφακίων, είναι χειρουργός – εντατικολόγος και έχει υπάρξει μέλος της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ.

Να θυμίσουμε πως ο κ. Ξανθός είναι μικροβιολόγος και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου.

Η ορκομωσία της νέας Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.30 και θα ακολουθήσει η τελετή παράδοσης-παραλαβής στα Υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου