Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΙΣΠατρών: Τίτλοι τέλους για τον μύθο της "μαζικής υπερσυνταγογράφησης" των ιατρών


Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών χαιρετίζει την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της συνταγογραφικής συμπεριφοράς των ιατρών για το Α’ εξάμηνο του 2015, σύμφωνα με τα οποία αίρεται ο μύθος της μαζικής υπερσυνταγογράφησης, αποκαθιστώντας την υπόληψη και την τιμή των χιλιάδων ιατρών που υπηρετούν το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας. 

Σύμφωνα με υπ’ αριθμ πρωτ: 33655 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ (08/09/2015), τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Δείγμα  ιατρών
520
Χωρίς  παραβατικότητα
312
Χαμηλή  παραβατικότητα
36
Μέτρια  παραβατικότητα
78
Υψηλή  παραβατικότητα
94
Κλήσεις  για  παροχή   γραπτών   εξηγήσεων
96
Αποφάσεις  αφαίρεσης  δικαιώματος  συνταγογράφησης
26

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει : 

«Από τον ανωτέρω πίνακα γίνεται σαφές ότι ο αριθμός των ιατρών στους οποίους έχει επιβληθεί ποινή μέχρι 3 μήνες, είναι πολύ μικρός σε σχέση με το σύνολο των ιατρών που συνταγογραφούν για τις ανάγκες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ο Οργανισμός τιμά το έργο των ιατρών – συνεργατών του και επιθυμεί την ομαλή και απρόσκοπτη συνεργασία μαζί τους».

Υπενθυμίζουμε την έντονη αντίδραση του Συλλόγου σε πρόσφατα δημοσιεύματα που υπονοούσαν μαζική υπερσυνταγογράφηση. 

Παραμένουμε στη διάθεση των ελεγκτικών Οργάνων του Οργανισμού για την ευόδωση της συνεργασίας σε θεσμικό και επιστημονικό επίπεδο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Αντιπρόεδρος         Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου    Γεώργιος Σκρουμπής   Γεώργιος Πατριαρχέας

http://www.ispatras.gr/

3 σχόλια:

 1. Εύγε στην Πάτρα. Επιτέλους, δικαίωση !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ 208 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 520 ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΗ ΕΩΣ ΥΨΗΛΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 40% ΤΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΕΙ.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΙΜΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ.ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ;ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΝ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ 2 ΑΝΤΙ ΓΙΑ 1 ΚΟΥΤΙ ΤΟΝ ΜΗΝΑ;ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΓΡΑΨΕΙΣ 2 ΚΟΥΤΙΑ;KAI ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ;ΑΝ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΨΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι ιατροί που συνταγογραφούν για τον ΕΟΠΥΥ είναι 62000 (Νοσοκομειακοί, αγροτικοί, ΠΕΔΥ, πιστοποιημένοι, συμβεβλημένοι, κλπ). Ενδείξεις για έλεγχο τέθηκαν για 520, κλήθηκαν για εξηγήσεις 96 και 26 είχαν ανάκληση του δικαιώματος συνταγογράφησης. Αμελητέο το ποσοστό στο σύνολο των ιατρών, όπως το αναδεικνύει και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

   Διαγραφή