Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Θρίλερ για τη θέση του υπ.Υγείας! Το veto Κουρουμπλή στον Τσίπρα και οι ανατροπές της τελευταίας στιγμής! Όλο το παρασκήνιο

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ένα θρίλερ για το ποιος θα αναλάβει τελικά το υπουργείο Υγείας είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης.
Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr φαίνεται πως κατά τις διεργασίες αναζήτησης προσώπων που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, υπήρχαν διάφορες «καραμπόλες» που δυσκόλεψαν τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τους στενούς του συνεργάτες για να φτιάξουν τη λίστα των υπουργών, όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, άκουσε διάφορες αντιρρήσεις για το πρόσωπο του Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος φερόταν ως ο πιο πιθανός υπουργός Υγείας, να επιστρέψει δηλαδή στα παλιά του λημέρια.

Ωστόσο οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr τόνιζαν ότι πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου δεν επιθυμούσαν στη θέση αυτή τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Δεν είναι τυχαίο ότι από το πρωί της Τρίτης άρχισε να διαρρέει το όνομα της κ.Γεροβασίλη για την οδό Αριστοτέλους.

Βέβαια πολλοί ήταν εκείνοι που επέμεναν ότι η μέχρι πρότινος κυβερνητική εκπρόσωπος, γιατρός στο επάγγελμα, έπρεπε να μείνει στη θέση της, καθότι γυναίκα συμπαθής που μπορεί να δίνει μια άλλη πνοή στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Και μέσα στο κλίμα αυτό άρχισε να ακούγεται έντονα και πάλι το όνομα του μέχρι πρόσφατα υπηρεσιακού υπουργού Υγείας καθηγητή Θάνου Δημόπουλου. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν είχαν αντιρρήσεις στο πρόσωπο του κ.Δημόπουλου δεδομένου ότι εμφανίζεται να έχει κάνει σημαντικό έργο στο μικρό χρονικό διάστημα που πέρασε από την οδό Αριστοτέλους.

Όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, οι φήμες αυτές έφθασαν φυσικά και στον τέως υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή που αναμένει από τη Δευτέρα μετά τις εκλογές το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα.
Και βέβαια δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια.

Διαμήνυσε …διακριτικά στην Κουμουνδούρου ότι ο ίδιος ή πάει στο υπουργείο Υγείας ή πουθενά, καθώς κάποιες πηγές ανέφεραν ότι θα μπορούσε να μετακινηθεί και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Ή πάω στο Υγείας ή στο σπίτι μου» έλεγε χαρακτηριστικά ο Π.Κουρουμπλής σε στενούς του συνεργάτες όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

Μ αυτά και μ αυτά το όνομα του νέου υπουργού Υγείας παίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή, με πολλούς να κάνουν προσπάθειες να αφήσουν εκτός «παιχνιδιού» τον Π.Κουρουμπλή.

Δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που επιδιώκουν να αναβαθμίσουν και τον μέχρι πρότινος αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, προωθώντας τον για την πρώτη θέση για αυτή του υπουργού. Αποτελεί άλλωστε …συμπάθεια πολλών στην Κουμουνδούρου, ενώ θεωρείται γνώστης του τομέα της Υγείας καθότι νοσοκομειακός γιατρός του Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου