Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΓΕΣΥΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Διάψευση του διοικητή του ΓΝ Κέρκυρας σχετικά με δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο START της 22-9-15



Κέρκυρα 23/9/2015 

Δελτίο τύπου

Μέχρι πριν λίγες ημέρες ο διοικητής του νοσοκομείου όντας σε ένα παράλληλο κόσμο, δεν αναγνώριζε το πρόβλημα της παιδιατρικής κλινικής. Δεν ενδιαφέρθηκε για την παραίτηση των 3 παιδιάτρων των ΚΥ του νομού, οι οποίες στήριζαν επικουρικά την κλινική. Παραίτηση στην οποία οδηγήθηκαν όταν το καλοκαίρι του 2015 έγινε εκ νέου αίτηση για τη μετακίνηση τους στο ΓΝ Κέρκυρας. Θυμίζουμε ότι για τις επαναλαμβανόμενες επί έτη μετακινήσεις στο νοσοκομείο, έδινε εντολή ο ίδιος μέχρι το 2014 και αιτήθηκε από την 6η ΥΠε και το 2015.

Συστηματικά μέχρι και μερικές ημέρες νωρίτερα δεν ασχολούνταν με το πρόβλημα πιστεύοντας ότι ο αριθμός των τριών υπηρετούντων ιατρών στην παιδιατρική κλινική είναι επαρκής. Θυμίζουμε ότι η ΕΓΕΣΥΚ από την πρώτη μετακίνηση που έγινε τους πρώτους μήνες του 2015 της παιδιάτρου από το ΚΥ Αγ. Αθανασίου είχε επισημάνει ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ότι από τον Ιούνιο θα υπήρχε πρόβλημα εάν δεν ερχόταν επικουρικός παιδίατρός. Όταν δε στις αρχές Σεπτέμβρη είχαμε ειδοποιήσει ότι αποχωρεί επιπλέον και 1 από τις 3 παιδιάτρους του τμήματος, ο διοικητής στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη στις 10/9 αναφέρθηκε προσωπικά στον Αντιπρόεδρο της ΕΓΕΣΥΚ λέγοντας ότι λέει ψέματα για συνδικαλιστικούς λόγους…

Την Τρίτη 22-9-15 ο διοικητής ξεπέρασε κάθε όριο διαστρεβλώνοντας για ακόμα μια φορά την πραγματικότητα, παρότι πλέον η λειτουργία του τμήματος κρέμεται από μια κλωστή. 

Τεχνηέντως απέκρυψε ότι πλέον έχουν απομείνει ουσιαστικά μόνο 2 ιατροί να εργάζονται ενεργά στο παιδιατρικό τμήμα (καθώς η τρίτη παιδίατρος έλαβε ήδη την πρώτη ειδοποίηση τοποθέτησης της στο ΓΝ Βόλου και κάνει χρήση άδειας). 

Ανέφερε ότι δεν είναι ενήμερος για το γεγονός ότι η παιδίατρος από την Πάτρα τελικά δεν θα εφημερεύσει το Σεπτέμβρη στο ΓΝ Κέρκυρας. 

Ξέχασε φυσικά να αναφέρει ότι ακριβώς επειδή είναι ενήμερος και των 2 ανωτέρω γεγονότων απέστειλε στις 22/9 ακόμα ένα διοικητικό εντέλλεσθε στις εναπομείνασες 2 παιδιάτρους να καλύψουν τις κενές εφημερίες του υπόλοιπου μήνα, ξεπερνώντας κάθε ανθρώπινο όριο. 

Αυτά τα γεγονότα, απλά αποδεικνύονται με γραπτά κείμενα διότι μόνο αυτά μπορούν να αποδείξουν την αλήθεια αλλά και το ποιος για άλλη μια φορά προσπαθεί να την διαστρεβλώσει. Επισυνάπτουμε λοιπόν τα έγγραφα που πιστοποιούν την αλήθεια των λεγομένων μας.

1. Η πρώτη ειδοποίηση διορισμού της ιατρού Α. Ψυρροπούλου στο ΓΝ Βόλου έχει ήδη έρθει, η οποία έτσι και αλλιώς λόγω της άδειας που έχει σε όποιο νοσοκομείο και να υπηρετήσει από τα δύο πλέον δεν είναι διαθέσιμη για το ΓΝ Κέρκυρας.

2. Το εντέλλεσθε του διοικητή που ζητάει ρητά από τους εναπομείναντες δυο γιατρούς της κλινικής που απέμειναν ενεργοί να εφημερεύσουν από 11 ημέρες η κάθε μία καλύπτοντας το κενό που αφήνει η Τρίτη παιδίατρος. Δηλαδή εν γνώσει του για το γεγονός ότι οι διαθέσιμοι παιδίατροι είναι μόνο 2, αποστέλλει αυτό το έγγραφο ζητώντας κάλυψη του κενού.

Από τα ανωτέρω είναι πλέον προφανές ότι ο κ.Γρηγορόπουλος λίγο πριν την αποχώρηση του από τη διοίκηση του νοσοκομείου, προσπαθεί να αποκρύψει την αλήθεια από τους πολίτες του νησιού, για να μη χρεωθεί το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής που είναι προ των πυλών. Θα ήταν προτιμότερο αντί να κρατάει αυτή τη στάση προκαλώντας την οργή των εναπομεινάντων παιδιάτρων, να σταθεί αρωγός της προσπάθειας που καταβάλουν ώστε να δοθεί μία λύση πριν εξαντληθεί κάθε αντοχή τους. Με διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας και κρύβοντας κάτω από το χαλάκι της δημοσιότητας την αλήθεια, δυστυχώς δεν βρίσκονται λύσεις. 

Αναμένουμε λοιπόν από το διοικητή αντί να τα βάζει με όσους διεκδικούν το αυτονόητο, τη φυσιολογική λειτουργία δηλαδή του νοσοκομείου, να κάνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε: να έρθει η συνάδελφος από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, να της επιτραπεί να εφημερεύσει και να αναπληρώσει τα καθήκοντα της κ. Ψυρροπούλου (10 εφημερίες/μήνα), να παραμείνει όλο τον μήνα Οκτώβριο στην Κέρκυρα και να βρεθεί και το καθεστώς πληρωμής της ώστε να αρθούν όλα τα πιθανά εμπόδια αυτής της συνεργασίας, αντί να τα βάζει με τους γιατρούς. 

Το ΔΣ της ένωσης ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου