Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Έρχεται εξονυχιστικός έλεγχος στις ιδιωτικές κλινικές για τις χρεώσειςστον ΕΟΠΥΥ!



Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Φύλλο και φτερό θα κάνει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας το επόμενο διάστημα τις ιδιωτικές κλινικές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης προτίθεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, να ελέγξει με κάθε λεπτομέρεια τις χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών στον ΕΟΠΥΥ για νοσηλείες ασφαλισμένων.

Μάλιστα σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr ο κ.Πολάκης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με όλα τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εξετασθούν λεπτομερώς όλα τα οικονομικά του οργανισμού και να δοθούν και οι σχετικές οδηγίες. 

Πηγές του HealthReport.gr τονίζουν πως πριν ακόμη αναλάβει η νέα ηγεσία, είχε ερευνήσει το θέμα και εκτιμά πως γίνονται υπερχρεώσεις στον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας.

Άλλωστε μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα από τις αρμόδιες αρχές των ελέγχων που έχουν γίνει στις ιδιωτικές κλινικές ώστε να εκκαθαριστούν τα ποσά που διεκδικούν. Κάτι που δεν αναμένεται να γίνει άλλωστε το επόμενο διάστημα λόγω μιας υπουργικής απόφασης που φαίνεται να περιπλέκει τα πράγματα.

Τι θα γίνει με τις νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για δωρεάν κρεβάτια

Στο μεταξύ όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης προτίθεται να επανεξετάσει το προσχέδιο της σύμβασης που συντάχθηκε επί υπουργίας Π.Κουρουμπλή και ολοκληρώθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις πριν λίγο καιρό.

Πρόκειται για το προσχέδιο της σύμβασης που απαιτεί υπογραφή υπουργού για να ενεργοποιηθεί. Προβλέπει την αξιοποίηση κρεβατιών σε μονάδες εντατικής θεραπείας των ιδιωτικών κλινικών αλλά και ορισμένων κρεβατιών για λογαριασμό των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που θα πραγματοποιούν συγκεκριμένες επεμβάσεις όπως εμβολισμούς.

Αξιοσημείωτο είναι όμως πως ενώ ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε προαναγγείλει πως οι νοσηλείες για τους ασφαλισμένους θα είναι απολύτως δωρεάν, τελικώς σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr, ο γιατρός θα πληρώνεται κανονικά από την τσέπη του ασθενούς.

Κόστος που θεωρείται εξαιρετικά υψηλό στον ιδιωτικό τομέα για τις τσέπες των ασθενών, δεδομένης της κρίσης και των περικοπών.

Με βάση καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη μελετήσει το προσχέδιο και προτίθεται να προβεί σε …κουρέματα.


Όπως όλα δείχνουν δε θα αλλάξει η συμφωνία ΕΟΠΥΥ με τον ιδιωτικό τομέα για τις δωρεάν ακτινοθεραπείες στις ιδιωτικές κλινικές, καθώς προβλέπεται πως δε θα έχουν συμμετοχή οι καρκινοπαθείς.

Να σημειωθεί ότι το προσχέδιο για τη συμφωνία ΕΟΠΥΥ-Ιδιωτικών κλινικώνπροβλέπει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ το οποίο θα προστεθεί στα περίπου 200 εκατ. ευρώ που αποτελούν τον προϋπολογισμό του οργανισμού για τις νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα. Τα 25 εκατ. ευρώ με βάση τη συμφωνία πρόκειται να είναι χωρίς υποχρεωτική επιστροφή (claw back).

Πάντως ο νέος έλεγχος που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου υγείας άρχισε ήδη νακυκλοφορεί σα φήμη στα στελέχη των ιδιωτικών κλινικών και δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες γίνονται συνεχείς συσκέψεις για να εξετασθεί το θέμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου