Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Το νέο “μέτωπο” Πολάκη


Θα έλεγε κανείς ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας τα είχε και… «μαζεμένα» στην ΠΟΕΔΗΝ, αφού η τελευταία σε τακτικότατη βάση θίγει τα «κακώς κείμενα» στα νοσοκομεία και άλλες δομές του ΕΣΥ, με την Αριστοτέλους να μην προλαβαίνει να εκδίδει πότε διαψεύσεις και πότε αποσαφηνίσεις.

Ο λόγος για την επίθεση που εξαπέλυσε στην ΠΟΕΔΗΝ, μέσω της συχνότητας της ΕΡΤ, ο Π. Πολάκης, με αφορμή καταγγελίες της πρώτης για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να ανθούν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

«Δεν είναι παλαιά Διαθήκη, ούτε Ευαγγέλιο η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. Διαψεύδω όσα λέει!» ανέφερε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος τις εντατικές προσπάθειες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των δομών υγείας με νέες προσλήψεις, την εκταμίευση άνω των 850 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων και αντίστοιχα την εκταμίευση τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ για τους δικούς του παρόχους «από αμαρτίες παλαιότερων».

Στο μεταξύ, ο κος Πολάκης υποστήριξε ότι ορισμένες ΜΕΘ έμεναν κλειστές στο παρελθόν προκειμένου να ενισχύεται ο ιδιωτικός τομέας υγείας. «Για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση και μετά απειλούνται μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της υγείας»ανέφερε σχετικά, τονίζοντας ότι άνοιξαν 13 κλίνες ΜΕΘ που έμεναν για χρόνια κλειστές, χάρη στην αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία, την ανακατανομή προσωπικού και τις προσλήψεις που έχουν γίνει.

Ο αναπλ. Υπουργός κατήγγειλε, παράλληλα, μιντιακή συμπαιγνία για την απόκρυψη αυτής της προσπάθειας από την κοινή γνώμη, ενώ στην αντίδραση των δημοσιογράφων του πάνελ καταφέρθηκε εναντίον τους. «Ψέματα να μη λέτε, όμως. Φανάρι στη διαπλοκή να μην κρατάτε» είπε χαρακτηριστικά, διερωτώμενος: «Ποιος έχει βγει στα κανάλια να πει τα στοιχεία που τους στέλνουμε στα δελτία τύπου;».

Ο κος Πολάκης δήλωσε, τέλος, ότι πλέον υπάρχει η πολιτική βούληση για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, στον αντίποδα των πολιτικών επιλογών του παρελθόντος που ενίσχυαν τον ιδιωτικό τομέα. Στην κατεύθυνση αυτή, προανήγγειλε την προκήρυξη 4.000 θέσεων για το χώρο της υγείας, στις 12 Δεκεμβρίου.

Πηγή: news.makedonias.gr, altsaditi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου