Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

“Πόλεμος” ανακοινώσεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η θέση των εργαζομένων


Τη χειρότερη περίοδο φαίνεται πως διανύει η σχέση εργαζομένων-διοίκησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και οι δύο πλευρές έχουν προβεί σε δηλώσεις και ενέργειες που αντί να αποκλιμακώνουν την ένταση, “ρίχνουν λάδι στη φωτιά”.

Ένα ακόμη τέτοιο επεισόδιο εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες, καθώς σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, ο πρόεδρος του ΔΣ επιχειρεί με κυβερνητική τροπολογία να διορίσει – κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων – συμβούλους, με αμοιβές άνω των 2.000 ευρώ (καθαρά). Την ίδια ώρα, η τροπολογία για τα «αχρεωστήτος καταβληθέντα» επιδόματα των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ παραπέμπεται “στις καλένδες”, προκαλώντας “‘έκρηξη” οργής.

“Αλήθεια κ. Πρόεδρε, αφού περάσατε νύχτα την τροπολογία για κατά παρέκκλιση κάθε διαδικασίας πρόσληψης συμβούλων σας γιατί δεν περάσατε και την δίκαιη τροπολογία για τους εργαζόμενους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.;” ρωτάει – προφανώς ρητορικά – το Σωματείο Εργαζομένων. Διατρανώνει, παράλληλα, την αποφασιστικότητά του να δικαιωθεί ο εξάμηνος αγώνας που έχει ξεκινήσει για την ύπαρξη νομοθετικής ρύθμισης, όπως έχει συμβεί σε δεκάδες περιπτώσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν για εργαζομένους που βρέθηκαν σε αντίστοιχη θέση, για τα κρινόμενα από το ΓΛΚ ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα» επιδόματα των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, μόλις προχθές οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης σε συνάδελφό τους, ο οποίος όπως υποστηρίζουν διώκεται άδικα από τη Διοίκηση. Σύμφωνα με το Σωματείο, την επομένη ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ εξέδωσε ανακοίνωση για όσα του καταλογίζονται και τη μοίρασε ο ίδιος στους εργαζόμενους, συνοδεία σεκιούριτι. Από την πλευρά του το ΔΣ του Σωματείου, κάνει λόγο για συκοφαντίες κι επαναλαμβάνει τη θέση του για πλήρη διερεύνηση των πάντων. “Όλα στο φως της δικαιοσύνης, χωρίς συμψηφισμούς!”αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου