Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Β. Οικονόμου: Προϋπολογισμός μιζέριας στην Υγεία


Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για τις μειωμένες δαπάνες στην Υγεία που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2017, εξαπολύει ο βουλευτής της ΝΔας και Τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος κάνει λόγο για μαύρα μαντάτα.

“Η δήθεν αριστερή Κυβέρνηση προβλέπει μείωση δαπανών στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας κατά 4% περίπου και στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ κατά 38,1%” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγεί περαιτέρω ο κος Οικονόμου, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας για το 2017 μειώνεται στα 4,198 δις ευρώ, από 4,351 δις ευρώ το 2016. Αντίστοιχα, η επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ περιορίζεται μόλις στα 326 εκατ. ευρώ, αντί των 526 εκατ. ευρώ επιχορήγησης που αναμένεται να πάρει ως το τέλος της χρονιάς. Τα νοσοκομεία, τέλος, “αναμένεται να επιχορηγηθούν φέτος με 1,5 δις ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό (1,5 δις ευρώ) θα δοθεί και το 2017 παρ’ όλα τα δυσβάσταχτα προβλήματα στα νοσοκομεία που έχουν συσσωρευτεί από την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ”, σημειώνει ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔας και καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αφήσει κατά μέρος την προπαγάνδα.

“Τα γραπτά τους, δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Τουλάχιστον να μην υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών” τονίζει καταλήγοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου