Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Άρχισαν οι περιοδείες στα Νοσοκομεία! Γιατί πάνε στο ΕΣΥ οι υπ.Υγείας;

Τετάρτη 30 Νοέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Περιοδείες στα νοσοκομεία φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει για τα καλά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Επισκέψεις που αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες και βέβαια δεν είναι τυχαίες. Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr, ότι υπάρχει κεντρική απόφαση της κυβέρνησης να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα νοσοκομεία και στη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών.

Η απόφαση αυτή επίσης δεν είναι τυχαία, καθώς το βαρύ πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται λόγω των σκληρών μέτρων, επιβάλει όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Αυτή θα έρθει, όπως τουλάχιστον σχεδιάζεται από κυβερνητικούς παράγοντες, μέσα από την έστω …επιφανειακή βελτίωση της λειτουργίας του δημοσίου συστήματος υγείας. Μέχρι τότε όμως η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι μάλλον και η καλύτερη. Διαβάστε ΕΔΩ τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που ξεκίνησαν και πόλεμο με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας: ««Θάνατος» στα επείγοντα! Τι κατέγραψε έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ σε 61 Νοσοκομεία»

Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκηςεπισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο το Γενικό Κρατικό Γ.Γεννηματάς (για να δει τους μαθητές που νοσηλεύονταν με τροφική δηλητηρίαση) ενώ και το Σάββατο μετέβη το βράδυ στο ΚΑΤ.

Η κυριαρχία της Πάτρας και η επίσκεψη του υπουργού

Αντίστοιχα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός θα βρίσκεται την Πέμπτη 01/12/2016 στην Πάτρα και θα κάνει περιοδεία στα μεγάλα Νοσοκομεία της πόλης.
Ο κ.Ξανθός αναμένεται να ξεκινήσει από Νοσοκομείο «Άγιο Ανδρέα» το πρωί, το μεσημέρι θα επισκεφθεί με βάση το σχεδιασμό το Πανεπιστημιακό ΝοσοκομείοΠΓΝΠ και το απόγευμα το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Δε θα λείψει και μία επίσκεψη στο ΠΕΔΥ και συγκεκριμένα στη Μονάδα Υγείας του Αγίου Αλεξίου.

Φυσικά η πόλη της Πάτρας δε επελέγη τυχαία καθώς φαίνεται πως υπάρχει …κυριαρχία στελεχών στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Καταρχάς όλες οι πληροφορίες του HealthReport.gr συντείνουν πως ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας που θα αντικαταστήσει τοΠ.Γιαννουλάτο, θα είναι πιθανότατα ο νυν διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιώργος Γιαννόπουλος.

Πρόκειται για άλλο ένα πρόσωπο που θα ολοκληρώσει όπως φαίνεται την κυριαρχία της Πάτρας στα υγειονομικά δρώμενα , μετά την Κρήτη βέβαια.

Εξάλλου από την Πάτρα κατάγεται ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ Κώστας Μάρκου ενώ και μεγάλη είναι και η συνδικαλιστική παρουσία που έχει η πόλη μέσω της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και της ΕΝΙ -ΕΟΠΥΥ, Άννας Μαστοράκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου