Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Την κατάργηση των πενταψήφιων αριθμών για το κλείσιμο των ραντεβού στο ΠΕΔΥ εξετάζει το υπουργείο Υγείας



Health view.gr

Την ….κατάργηση των πενταψήφιων τηλεφωνικών αριθμών για το «κλείσιμο» των ραντεβού των πολιτών με γιατρούς του ΠΕΔΥ, εξετάζει το υπουργείο Υγείας. Οι σχετικές συμβάσεις λήγουν τον ερχόμενο Ιούλιο και το υπουργείο Υγείας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει σε ανανέωση, λόγω της υψηλής οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών, οι οποίοι πληρώνουν ένα ευρώ ανά κλήση, από σταθερό και περισσότερο από ένα ευρώ ανά λεπτό από κινητό για ραντεβού με γιατρό ΠΕΔΥ.

Μάλιστα το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να εφαρμόσει νέους δωρεάν τρόπους για τον προγραμματισμό των ραντεβού. Στο πλαίσιο αυτό, θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να απευθύνονται στα ΚΕΠ προκειμένου οι υπάλληλοι να τους κλείσουν ηλεκτρονικά κάποια επίσκεψη σε γιατρό ΠΕΔΥ.

Παράλληλα, από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου έχει ξεκινήσει η λειτουργία της υπηρεσίας «Ηλεκτρονικών Ραντεβού-eRDV» της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. Οι πολίτες επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://rdv.ehealthnet.gr και με την εισαγωγή των ίδιων κωδικών του taxisnet, «κλείνουν» το ραντεβού τους.

Από τις 7/12/2016 έως τις 9/2/2017, είχαν προγραμματιστεί μέσω της υπηρεσίας αυτής 21.869 ραντεβού σε μονάδες ΠΕΔΥ. Ωστόσο, το ίδιο διάστημα μέσω των 5ψήφιων αριθμών είχαν προγραμματιστεί συνολικά 688.500 ραντεβού και μέσω των γραμματειών των μονάδων Υγείας 429.500 ραντεβού.

Σημειώνεται ότι σήμερα το υπουργείο συνεργάζεται με τέσσερις εταιρείες με πενταψήφιους ηλεκτρονικούς αριθμούς, που «κλείνουν» την πλειονότητα των 6,5 εκατομμυρίων ραντεβού που προγραμματίζονται κατ΄ έτος στο ΠΕΔΥ.

1 σχόλιο:

  1. το ραντεβου ειναι χωρις νοημα. να καταργηθει.οποιος θελει δεν κλινει με διαφορες δικαιολογιες και κανει την δουλεια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή