Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Σύγχυση στην Πάτρα: «Κόπηκε» ο Άγιος Ανδρέας από την ονομασία του νοσοκομείου;



Σύγχυση επικρατεί με την επωνυμία του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, μετά την ενοποίηση του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» με το νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Άγιος Λουκάς».

Onmed.gr

Τόσο στο ανακαινισμένο πολυώροφο κτήριο όσο και σε κάποια επίσημα έγγραφα, δεν υπάρχει η ονομασία «Άγιος Ανδρέας» δίπλα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Το γεγονός αυτό, έκανε το μητροπολίτη Πατρών, Χρυσόστομο, να στείλει επιστολή στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Ο μητροπολίτης ζητά να αποκατασταθεί η ονομασία, η οποία άλλαξε το 2012, όταν δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η ενοποίηση του «Αγίου Ανδρέα» με το νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, υπό την επωνυμία Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

«Ἡ ἀπάλειψη τῆς ὀνομασίας ἀπό τό Νοσοκομεῖο, ὀφείλεται, ὡς διεπιστώσαμε, στό ὃτι στήν ἐφημερίδα τῆς Κυβερνήσεως 31.12.2012 ἀριθμ. Φύλλου 3486, ὑπάρχει ἡ ἀπόφαση Ἀριθμ. Υ4α/οικ. 123812, περί ἑνοποιημένου Ὀργανισμοῦ τοῦ Γενικοῦ Νοσοκομείου Πατρῶν "Ὁ Ἃγιος Ἀνδρέας" καί τοῦ Νοσοκομείου Θώρακος "Ὁ Ἃγιος Λουκᾶς", μέ τήν ἐπωνυμία "Γενικό Νοσοκομεῖο Πατρῶν". Οὐσιαστικά, μέ τήν ἀπόφαση αὐτή, ἀφαιρεῖται ὃλως παραδόξως καί ὡς μή ὢφελεν, ἡ ὀνομασία καί ἀπό τά δύο Νοσοκομεῖα. Ὃμως μέ ἀποφάσεις πού δημοσιεύονται στό ἲδιο Φ.Ε.Κ., ἑνοποιοῦνται καί ἂλλα Νοσοκομεῖα, γιά τά ὁποῖα διατηρεῖται ἡ ὁνομασία τους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο μητροπολίτης.

Με το μητροπολίτη συντάσσεται και ο πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής των Ιατρών του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», Γιώργος Κακούρης.

«Συντασσόμαστε απόλυτα με το δίκαιο και λογικό αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου για την αναστολή της ισχύoς της απόφασης Αριθμ. Υ4α/οικ. 123812 και την επαναφορά της επίσημης ονομασίας “Άγιος Ανδρέας” για το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Αυτό είναι ένα αίτημα που εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών και λοιπών εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος και του λαού της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας. Άλλωστε η επωνυμία Άγιος Ανδρέας είναι βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση όλων μας» επισημαίνει στο thebest.gr.

Πάντως, η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ήδη επικοινωνήσει με το μητροπολίτη και αναγνωρίζει ότι επικρατεί σύγχυση ως προς την επωνυμία, καθώς σε κάποια επίσημα έγγραφα αναγράφεται το «Άγιος Ανδρέας» και σε κάποια άλλα όχι. Ο διοικητής εκτιμά ότι μπορεί να δοθεί λύση σε επόμενο ΦΕΚ. Ούτως ή άλλως, η ονομασία του νοσοκομείου δεν μπορεί να αλλάξει στη συνείδηση των πολιτών, επισημαίνεται από όλες τις πλευρές.

Πηγή: newsbomb.gr

1 σχόλιο:

  1. Αν οντως η ονομασία άλλαξε το 2012, έπρεπε κάτι τέτοιο να προσεχτεί και να ζητηθεί το 2012, το 2013, άντε το 2014. Τώρα είναι αργά. Τώρα έχουμε άθεο και τον υπουργό Υγείας και τον αναπληρωτή του και τον ΥΠΕαρχη και το δήμαρχο Πατρών, άρα μην περιμένετε τίποτα. Μπορεί και να ονομαστεί "Ν. Τεμπονέρας" εις μνήμην του αείμνηστου καθηγητού

    ΑπάντησηΔιαγραφή