Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Για πρόληψη και στα φαρμακεία! Πως θα παρέχονται υπηρεσίες υγείας στη νέα Πρωτοβάθμια

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ειδικά προγράμματα πρόληψης μέσω και τον τοπικών ιδιωτικών φαρμακείων σχεδιάζει να εφαρμόσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που είναι σε δημόσια διαβούλευση ώστε να κατατεθούν παρατηρήσεις και σχόλια από τους εμπλεκόμενους, προβλέπεται ειδική συμμετοχή για τους φαρμακοποιούς στο νέο σύστημα.

Παρεχόμενες υπηρεσίες

Ειδικότερα όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, τα τοπικά φαρμακεία που σήμερα είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ, θα μπορούν να συμμετέχουν στην πρόληψη επίσημα αφού θεσμοθετείται πια ο ρόλος τους. Έτσι θα μπορούν να κάνουν εμβολιασμούς με φαρμακευτικά προϊόντα που θα τους αποστέλλονται επίσημα από το νέο τοπικό δίκτυο της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έπειτα από σχετική συμφωνία.

Επίσης θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε ειδικά προγράμματα ενημέρωσης τα οποία θα συντονίζονται από τα τοπικά Κέντρα Υγείας, που πλέον θα δημιουργούν τον Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται θα είναι δωρεάν για τους πολίτες, ενώ όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr υπάρχουν σκέψεις να υιοθετηθεί αμοιβή για τους φαρμακοποιούς η οποία θα προβλέπεται στα κονδύλια για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα.

Ωστόσο αυτό που θα καταστεί σαφές και μέσα από ειδική παράγραφο στο νομοσχέδιο- λένε πηγές του HealthReport.gr -είναι ότι οι παροχές αυτές προς τους ασφαλισμένους δε θα μπορούν να χρεώνονται από τα φαρμακεία ξεχωριστά.

Τις επόμενες ημέρες πάντως μαζί με τους γιατρούς με τους οποίους θα ξεκινήσει διάλογος, αναμένεται να υπάρξει ειδική συζήτηση και με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών ώστε να καθορισθούν οι λεπτομέρειες για το νέο σύστημα. Δείτε ΕΔΩ τι σχεδιάζεται για τους γιατρούς οι οποίοι έχουν εκφράσει ήδη έντονες αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο «Ξεκινά ο διάλογος για την Πρωτοβάθμια με τους γιατρούς! Όλες οι πληροφορίες»

Άγνωστο παραμένει πάντως πότε θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, καθώς όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προωθηθούν πρώτα τα όποια μέτρα συμφωνηθούν με τους δανειστές μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, πριν από οποιαδήποτε άλλη νομοθετική παρέμβαση.

5 σχόλια:

  1. Οτι ναναι! Ετσι και αλλιως οι ......πολυπραγμονες φαρμακαδες κανουν τους......γιατρους στα χωρια και δινουν ......οτι θελουν! Μετα ο γιατρος πρεπει να .......συνταγογραφησει! Και αν τα......τοτε ας καθαρισει ο γιατρος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεντικιουρίστρες, κομμώτριες, ξεματιάστρες δεν θα έχει ?..... Κρίμα, λέω εγώ τώρα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΙΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ;; Ο ΠΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ;; ΕΕΕΕΕΕΕΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!!!! ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΙΑ ΣΑΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά από μια συζήτηση με γνωστό μου φαρμακοποιό αναρωτήθηκα μήπως έχω κάνει λάθος για τις γνώσεις τους κι έτσι άνοιξα το πρόγραμμα σπουδών της φαρμακευτικής. Μετά απ' αυτό ακόμη αναρωτιέμαι που διδάχθηκαν όλοι αυτοί η ευγενής συνομοταξία των σπονδυλωτών ανεγκέφαλων κι όχι ακέφαλων ζώων που διαφορική διαγνωστική και αντιμετώπιση των νοσημάτων του ανθρώπου. Βέβαια δεν πτοεί κανένα το γεγονός ούτε καν τους δύο υπουργούς που είναι και γιατροί ( είναι αλήθεια;) η έννοια της παραποίησης επαγγέλματος. Θα ήθελα λοιπόν κύριοι Υπουργοί
    1)με την ίδια ευκολία που επιτρέπεται ή θολώνεται το τοπίο για την καταιγίδα που θέλετε να φέρεται στο ιατρικό σώμα να μου επιτραπεί και μένα να εκτελώ συνταγές πουλώντας απευθείας φάρμακα ,σανδάλια, κρέμες κι ότι άλλο καλούδι βάλω στο μαγαζί μου ως επαγγελματίας υγείας αφού διδάσκομαι και εξετάζομαι φαρμακολογία επίσημα μέσα από το πρόγραμμα σπουδών μου.
    2) Επειδή οι περισσότεροι των "βοηθών" φαρμακοποιών είναι τελειόφοιτοι λυκείου ή και γυμνασίου να επιτραπεί στον ιατρικό κόσμο να χρησιμοποιεί τους γονείς τους ή συγγενείς τους ως βοηθητικό ιατρικό προσωπικό αφού η λογική σας υπαγορεύει επιτρέπεται ιατρική συμβουλή και πράξη σε χώρους φαρμακείων ανεξάρτητα ( Ο κόσμος δε γνωρίζει) από φαρμακοποιό ή βοηθό του. Οι γονείς μας όπως καταλαβαίνεται περισσότερα έχουν ακούσει για ιατρική από εμάς άρα μπορούν να παρέχουν με ασφάλεια βοήθεια
    3) Παγκόσμια οι συμβουλευτικές υπηρεσίες (μέσα σ' αυτές και οι παθολογικές ) αποζημιώνονται ανάλογα είτε με την επισκεψη του ατόμου στους ιατρικούς χώρους είτε τηλεφωνικά. Αυτή σας την πατέντα του δωρεάν υπηρεσιών ανεξάρτητα αν αφορά δημόσιες δομές ή ιδιωτικές από που προκύπτει; Δεν πληρώνεστε για να επιτελέσετε το λειτούργημα της διαχείρησης του Ελληνικού δημοσίου κύριοι υπουργοί; Για ποιο λόγο πληρώνεστε για να κάνετε το αυτονόητο καθήκον σας απέναντι στο τόπο σας, να τον κυβερνάται συνετά; Μάλλον η δικιά μου τσέπη και οικογένεια είναι πιό ανάξια αξιοπρεπούς ζωής από τη δικιά σας και για αυτό είστε τόσο μάγκες. Κύριοι υπουργοί αν είστε αυτοί που ισχυρίζεστε πρέπει να παραιτηθείτε κι όχι να κάνετε κηδείες με ξένα κόλυβα.
    Τελειώνοντας δύο λόγια προς τους συνδικαλιστές και τους εθελοντές κυρίως στρατιωτικούς γιατρούς:
    Τα ιατρεία έχουν κόστος λειτουργίας όπως
    Ενοίκιο-Τέλος επιτηδεύματος-Τώρα ΡΟS-Γραμματείας-Ηλεκτρικού-Νερού-Τηλεφώνου-Καθαρισμού-Αναλωσίμων-Συντήρησης κτιρίου και συσκευών κλπ. αυτά αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 1500 ευρώ το μήνα χωρίς να συμπεριλάβω απόσβεση κεφαλαίου σπουδών, κίνηση γιατρού κα. Γιατί οι Σύλλογοι δεν αναρτούν βάση αυτών αντίστοιχα τιμολόγια ώστε να ξέρει κι ο κόσμος ,παρά μόνο μιλούν περί αξιοπρεπούς αμοιβής αόριστα; Αξιοπρεπής είναι η αμοιβή που σε αφήνει να ζήσεις με αξιοπρέπεια κι όχι τα 10 και 20 ευρώ για να εισπράξεις καθαρό ένα ποσό 2 άντε 5 ευρώ ανά άτομο.Επίσης οι συνάδελφοι στρατιωτικοί που εξέρχονται του σώματος να σταματούν να πληρώνονται , οι συνάδελφοι εθελοντές να προσφέρουν αυτές τους τις υπηρεσίες στο χώρο τους ή τη γειτονιά τους και μόνο κι όχι σε άλλη περιοχή. το τελευταίο αφορά συγκεκριμένους εθελοντές σε προάστιο των Αθηνών που συνταγογραφούν σε ΚΑΠΗ ως συμβεβλημένο Ιατρείο ( Ας το ψάξει η ΥΠΕΔΥΦΗΚΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ,ΔΙΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΚΟΛΑΚΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ.
    Θουκυδἰδης ο Αλιμοὐσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή