Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Το ποσό των 973.682,25 ευρώ καλείται να πληρώσει για ΕΝΦΙΑ το Άσυλο Ανιάτων



''Πώς θα συνεχιστεί η λειτουργία μας; Πού θα βρούμε αυτά τα χρήματα;''

IATRONET

Η ανάρτηση του νέου ΕΝΦΙΑ συνολικής αξίας 973.682,25€ προοιωνίζει έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα βάζοντας το Άσυλο Ανιάτων σε ακόμα πιο δυσχερή οικονομικά θέση στερώντας του την δυνατότητα εκπλήρωσης του μοναδικού καταστατικού σκοπού του που είναι η χρηματοδότηση του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων με στόχο την εξασφάλιση της λειτουργίας του. Στο Ίδρυμα φιλοξενούνται 180 συνάνθρωποί μας οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιωάννα Ηλιάδη Πρόεδρος ΔΣ Ασύλου Ανιάτων και προσθέτει:

«Μέχρι σήμερα το Α.Α έχει αποδώσει πάνω από 3.800.000€ μόνο στον ΕΝΦΙΑ χωρίς ποτέ κανείς να αναλογιστεί ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των περιθαλπομένων μας. Σε αυτό το εξωφρενικό ποσό κάθε χρόνο προστίθεται και η φορολογία εισοδήματος συμπεριλαμβανομένης και της προκαταβολής του επόμενου έτους, που μόνο για το 2016 ανέρχεται σε 804.175,17€ (εκ των οποίων τα 443.384,63€ αντιστοιχούν στην προκαταβολή του επόμενου έτους !).

Και τα ερωτήματα παραμένουν πιο επιτακτικά από ποτέ: πώς θα συνεχιστεί η λειτουργία μας; Πού θα βρούμε αυτά τα χρήματα προκειμένου να είμαστε νόμιμοι και να μην αντιμετωπίσουμε κατασχέσεις στους λογαριασμούς μας; Πώς θα εξασφαλίσουμε τα φάρμακα, τα τρόφιμα, το υγειονομικό υλικό που χρειάζονται οι περιθαλπόμενοι αλλά και τους μισθούς των εργαζομένων που τους φροντίζουν;

Σε αυτά τα 124 χρόνια λειτουργίας του το Α.Α δεν έχει πάρει ποτέ βοήθεια ή ενίσχυση από Κρατικό φορέα. Οι πόροι του προέρχονται κατ΄ αποκλειστικότητα από χορηγίες δωρεές και κυρίως από την αξιοποίηση της ακίνητής του περιουσίας. 

124 χρόνια τώρα καλύπτουμε τα μεγάλα κρατικά κενά της δευτεροβάθμιας περίθαλψης και τα τελευταία χρόνια για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να εξασφαλίζουμε πρώτα από όλα μεγάλα εισοδήματα στα κρατικά ταμεία. Ουσιαστικά, δηλαδή, το δημόσιο στερεί από τους ασθενείς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που έχουν διατεθεί από δωρεές για την περίθαλψή τους.

Ζητάμε εδώ και καιρό μια ανάσα βοήθειας, μια φοροαπαλλαγή, έστω για τα ανοίκιαστα ακίνητά μας. 

Ζητάμε να μας επιτραπεί να συνεχίσουμε να βοηθάμε τον χρονίως πάσχοντα συνάνθρωπο όπως κάνουμε τα τελευταία 124 χρόνια.

Ζητάμε να αντιμετωπιστούμε ακριβώς σαν αυτό που είμαστε: ένα ιστορικό φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο έχει φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις χιλιάδες συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη».

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ? ΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΣΧΕΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ. ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή