Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Δελτίο τύπου : O ΙΣΠ καταδικάζει φαινόμενα βιαιοπραγίας στους χώρους Υπηρεσιών Υγείας

Αριθ. Πρωτ.: 6469
Πάτρα: 31-8-2017

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών εκφράζει απερίφραστα τον αποτροπιασμό του για κάθε ενέργεια βιαιοπραγίας, εκφράζει την λύπη του και την αμέριστη συμπαράσταση στο ειδικευόμενο συνάδελφό μας, ο οποίος δέχθηκε βίαιη σωματική επίθεση από συμπολίτη μας στα πλαίσια εκτέλεσης των καθηκόντων του στο ΓΝΠατρών. 

Δυστυχώς, πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο τα «θερμά επεισόδια» έναντι στο ιατρικό προσωπικό. Η κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, όπου οι εντεινόμενες ελλείψεις σε προσωπικό / εξοπλισμό και οι μεγάλες αναμονές, οδηγούν τους πολίτες εκτός ορίων. Η ελλιπής φύλαξη, δε, καθιστά τα νοσοκομεία... ανοχύρωτες πόλεις. 



Καλούμε την τοπική κοινωνία να καταδικάσει παρόμοια φαινόμενα βιαιοπραγίας στους χώρους Υπηρεσιών Υγείας, να απομονώσει έκνομες συμπεριφορές και να προστατέψει με κάθε τρόπο τη ζωή και την ακεραιότητα κάθε εργαζόμενου στον Τομέα Υγείας. 

Η Πρόεδρος          Ο Αντιπρόεδρος        Ο Γραμματέας 

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Σκρουμπής Γεώργιος Πατριαρχέας

3 σχόλια:

  1. Που να δειτε ξυλο που θα πεσει στις γυφτοΤΟΜΥ οταν ο κοσμος καταλαβει περθ τινος προκειται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως απαιτουνται δυναμικες ενεργειες των ιατρικων συλλογων και οχι μονο ανακοινωσεις αλα ΙΣΑ και μετα τιποτα .Ν ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το ΓΝΠ έπρεπε να υπαρχει αυτεπαγγελτη διωξη κατα του δραστη. Επίσης πρέπει να υπαρχει νομικη καλυψη του ιατρου και καλυψη της δικαστικης δαπανης απο το νοσοκομειο . Αν δικαστεί εστω και ενας απο αυτους που επιτιθενται αναιτια σε ιοτρους, τότε θα αλλάξουν τα πράγματα. Ο Ιατρός επίσης πρέπει να απευθυνθεί στον Ιατρικό Σύλλογο για κάλυψη, εάν δεν το κάνει το Νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή