Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Μπάχαλο με τις εισφορές του ΤΣΑΥ για το 2016! Τι πρόβλημα δημιουργείται στους γιατρούς που οφείλουν



Τρίτη 28 Νοέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Νέο μπάχαλο για τους γιατρούς που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές για το 2016.

Άλλο ένα άγχος προστέθηκε στους ιδιώτες γιατρούς. Μετά τις ούτως ή άλλως αυξημένες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, νέο μπάχαλο ήρθε στη ζωή όσων οφείλουν στο ΤΣΑΥ για το 2016.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του HealthReport.gr, πολλοί γιατροί που έσπευσαν στο ΤΣΑΥ να πάρουν βεβαίωση οφειλής με συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά και πάλι δεν κατόρθωσαν να εξοφλήσουν το πόσο, διαπίστωσαν ότι τα χρέητους προς το ταμείο …διπλασιάστηκαν.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από μαρτυρίες γιατρών στο HealthReport.gr, όσοι γιατροί είχαν πάρει ειδοποιητήριο αλλά δεν το εξόφλησαν, το χρέος μεταφέρθηκε αυτομάτως στον ΕΦΚΑ.
Όσοι ξαναπήγαν στο ΤΣΑΥ για να εκδώσουν νέα βεβαίωση οφειλής με νέα προθεσμία πληρωμής, διαπίστωσαν έκπληκτοι πως το οφειλόμενο ποσό ξαναστέλνονταν στον ΕΦΚΑ και διπλασιάζονταν.

Ενώ για παράδειγμα ένας γιατρός μπορεί να χρωστούσε 1000 ευρώ, με τη δεύτερη βεβαίωση οφειλής το ποσό γινόταν αυτομάτως 2000 ευρώ. Ανάλογα με τον αριθμό των βεβαιώσεων, τόσο διπλασιάζεται και το οφειλόμενο ποσό.

Πρόκειται προφανώς για άλλο ένα …γραφειοκρατικό λάθος του ΕΦΚΑ, που βάζει όμως σε νέους μπελάδες τους γιατρούς. Αλλά βέβαια η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται. Δείτε ΕΔΩ τι έγινε με την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ: «Ο ΕΦΚΑ έφερε τη διάλυση του ΤΣΑΥ! Δείτε τι περνούν οι υγειονομικοί»

Πάντως οι περισσότεροι γιατροί που είδαν διπλές και τριπλές οφειλές, περιμένουν τώρα την εκκαθάριση στο τέλος του χρόνου πριν αναζητήσουν το δίκιο τους.

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει σημαντικο πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΤΣΑΥ ως το 2016 και δυστυχώς οι Ιατρικοί Σύλλογοι λάμπουν δια της απουσίας τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι αναμενομενη η σταση αυτη των συλλογων διοτι παντα αδιαφορουσαν για τα προβληματα των γιατρων .Ειναι ιατρικοι μονο στο ονομα και τιποτε αλλο .Απολαμβανουν μειωμενου ως ανυπαρκτου κυρους και δικαιως οι γιατροι τους απαξιωνουν.Μην περιμενετε λοιπον ουσιαστικο ενδιαφερον ,μονο πυροτεχνηματα και κινησεις φθηνου εντυπωσιασμου .Η κατρακυλα του ιατρικου σωματος οφειλεται και στη σταση τους Η συγκριση τους με τους δικηγορικους συλλογους καταληγει σε θλιβερα συμπερασματα .Στις επομενες εκλογες πρεπει οι γιατροι να μιλησουν με την ψηφο ή την αποχη τους .Ν αγγελοπουλος

      Διαγραφή