Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

4η ΥΠΕ: Μήνυση υποδιοικητή κατά συνδικαλιστών


Αποτέλεσμα εικόνας για δικαιοσύνη


Στα δικαστήρια σέρνει τον πρόεδρο και το γ.γ. του Συλλόγου Επιστημονικού-Υγειονομικού Προσωπικού Θεσ/νίκης-Β. Ελλάδας, και ταυτόχρονα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ο υποδιοικητής της Υης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Αφορμή στάθηκε μια αναφορά της ΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ σε ανακοίνωση για το χρονοεπίδομα στην 3η και 4η ΥΠΕ, το οποίο αν και καταβάλλονταν σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων ήδη από τον Ιούλιο του 2016, σε μέλη του Σωματείου που το δικαιούνταν καταβλήθηκε μόλις τον περασμένο Ιούνιο. Στην ανακοίνωση γίνονταν ονομαστική αναφορά στον υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ, ο οποίος – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των συνδικαλιστών – βρίσκονταν μεταξύ εκείνων που θεωρητικά είχαν λάβει το χρονοεπίδομα.

O ίδιος φαίνεται να υποστηρίζει ότι δεν έλαβε τα χρήματα και κάνει λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση.

Όπως ισχυρίζεται η Ομοσπονδία, αντίθετα, η μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον των δύο συνδικαλιστών έχει ξεκάθαρα εκδικητικό χαρακτήρα, καθώς το Σωματείο είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα με οχλήσεις προς τις Διοικήσεις των δύο ΥΠΕ για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των γιατρών.

“Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι δικαιώθηκαν τελικά τον Οκτώβρη 2017, προχώρησαν στη μήνυση για να αποδυναμώσουν τους αγώνες των εργαζομένων” τονίζει χαρακτηριστικά. “Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται, ούτε θα ανεχθούμε να συκοφαντούνται οι νομίμως εκλεγμένοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι” καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου