Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Πάτρα: Ο γιατρός που είχαν μπροστά τους δεν ήταν αυτός που τους συστήθηκε – Απίθανα πράγματα στο νοσοκομείο!



NEWSIT

Σκηνές απείρου κάλλους σε δημόσιο νοσοκομείο στην Πάτρα που προκάλεσε ΕΔΕ. Η αποκάλυψη της αλήθειας έκανε έξω φρενών τους γονείς του παιδιού...

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο στην Πάτρα, πόσο μάλλον όταν η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε με εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου επέβαλε ποινή χάδι στον γιατρό που είχε καταγγελθεί! Να ζητήσει απλά συγγνώμη από τον συνάδελφό του, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία είχε οικειοποιθεί και το όνομά του για να κάνει χειρουργική πράξη!

Όλα συνέβησαν τον περασμένο Απρίλιο όταν γονείς ενός παιδιού προσήλθαν στο Νοσοκομείο για να χειρουργήσουν το παιδί τους. Ζήτησαν συγκεκριμένο γιατρό ο οποίος όμως εκείνη την στιγμή απουσίαζε! Τότε, κατά την καταγγελία του γιατρού αλλά και της μητέρας του παιδιού η οποία έχει δώσει έγγραφη κατάθεση, «πετάχτηκε» άλλος γιατρός δηλώνοντας πως… εκείνος είναι ο χειρουργός που ζητούσαν οι γονείς!

Πάτρα: Το χρονικό και η αποκάλυψη της αλήθειας

Όντως έκλεισαν ραντεβού και το παιδί χειρουργήθηκε! Μάλιστα το χειρουργείο κλείστηκε στο όνομα του γιατρού… τον οποίον είχαν ζητήσει οι γονείς!

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε και κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης μία άλλη μητέρα ενημέρωσε την μητέρα του συγκεκριμένου παιδιού πως ο γιατρός που τον χειρούργησε…. δεν είναι αυτός που αρχικά ζητούσε! Η γυναίκα δεν πίστευε στα αυτιά της, και τελικά το συμβάν… έφθασε μέχρι και τον γιατρό ο οποίος επρόκειτο να κάνει την επέμβαση, αφού για εκείνον είχαν έρθει «συστημένοι» οι γονείς του παιδιού.

Ο γιατρός έγινε πυρ και μανία, ενημέρωσε την Διοίκηση, έγινε καταγγελία και από την μητέρα και διετάχθη ΕΔΕ. Αξίζει να σημειωθεί πως το παιδί παρουσίασε μετεγχειρητική επιπλοκή, η μητέρα δεν εμπιστευόταν πλέον το Νοσοκομείο (μετά από όλα όσα είχαν συμβεί) και το μετέφερε στην Αθήνα, όπου τελικά έγινε η δεύτερη επέμβαση.

Και ενώ όλοι περίμεναν πως το αποτέλεσμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα ήταν καταδικαστικό για τον γιατρό που έκανε αντιποίηση ονόματος, έπαθαν την πλάκα τους αφού στο κείμενο αναφέρεται πως «επρόκειτο για παρανόηση της μάνας, του πατέρα… και όλων των συγγενών του παιδιού». Δηλαδή πως άλλα τους είχε πει ο γιατρός που τελικά χειρούργησε το παιδί και πως σε καμία περίπτωση δεν οικειοποιήθηκε το όνομα του συναδέλφου του. Παράλληλα όμως τον καλεί… να ζητήσει συγγνώμη από τον συνάδελφό του για την αναστάτωση που προκλήθηκε!

Γιατροί αναφέρουν πως η ποινή είναι «χάδι» και απορούν με αυτό, από την στιγμή μάλιστα που η καταγγελία της μάνας… είναι ξεκάθαρη. Η συνέχεια της ιστορίας αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον!

Πηγή: Εφημερίδα Κόσμος, dete.gr

4 σχόλια:

  1. Κάποτε υπήρχαν ταμπέλες με τα ονόματα των γιατρών και την ειδικότητά τους τον βαθμό τους που τις καρφίτσωναν στίς μπλούζες τους. Αλλά μετά τι έγινε;
    Το καλύτερο βέβαια είναι να υπάρχει κεντημένο πάνω στην άσπρη μπλούζα το όνομα του γιατρού με σκούρου χρώματος κλωστή. Αλλά θα γίνει; πότε; κοστίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι αλλο θα ακουσουμε πια στο ελλαδισταν? Πολυ περιεργη υποθεση. Σε συμπληρωση του ανωτερου σχολιου σε καθε πολιτισμενη χωρα ολοι οι εργαζομενοι σε ενα νοσοκομειο φερουν μαγνητικη καρτα με το ονομα τους και φωτογραφια την οποια μαλιστα χρησιμοποιουν για να εχουν προσβαση στους διαφορους χωρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά μη κεντησουμε κ το όνομα λες κ είμαστε στο στρατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά, απαράδεκτη η αντιποίηση ονόματος, όμως στο ΕΣΥ ο ασθενής νομίζω δεν έχει δικαίωμα να επιλέξει το γιατρό. Δεν είναι ιδιωτικός τομέας. Ένας Παθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή