Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Έρχονται απολύσεις στη Roche;




Στην αναδιοργάνωση της εσωτερικής δομής της προχωρά η Roche Hellas. Η εταιρία που βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας μετά την απόφαση της να αιτηθεί την εξαίρεση φαρμάκου της για το μελάνωμα από τη θετική λίστα, αίτηση που απέρριψε ο Υπουργός Υγείας, βρίσκεται σε μια διαδικασία εσωτερικών αλλαγών.

Αυτές οι αλλαγές, μάλιστα, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν και σε απολύσεις… Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναδιοργάνωση θα μεταφραστεί σε περίπου 20 απώλειες θέσεων.

Στελέχη της εταιρίας ανέφεραν στο Virus ότι ο ανασχεδιασμός της δομής που βρίσκεται σε εξέλιξη θα επηρεάζει κάποιο αριθμό θέσεων, δημιουργώντας κάποιες νέες και καταργώντας κάποιες άλλες. Έσπευσαν, όμως, να διευκρινίσουν πως δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε απολύσεις και πόσες θα είναι αυτές, δεδομένου ότι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις θα καταργηθούν δεν αποκλείεται να μεταφερθούν σε κάποια από τις κενές θέσεις.

Απέφυγαν να εκτιμήσουν αριθμό απολύσεων, αλλά και δεν τις απέκλεισαν. Υποστήριξαν, πάντως, ότι στόχος της αναδιοργάνωσης είναι να καταστεί η εταιρία πιο αποτελεσματική, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, προς όφελος των ασθενών, των ιατρών και όλων των stakeholders.

Παράλληλα, τα στελέχη της εταιρίας υποστηρίζουν πως η διαδικασία της αναδιοργάνωσης δεν συνδέεται με την τελευταία “κόντρα” με την Αριστοτέλους για την απόσυρση από τη θετική λίστα της κομπιμετινίμπης, προσθέτοντας πως το θέμα συνεχίζει να είναι υπό εξέταση…

Που θα “κάτσει η μπίλια”, λοιπόν, παραμένει προς το παρόν άγνωστο, αν και είναι κοινώς αποδεκτό πως συνήθως οι αναδιοργανώσεις συνοδεύονται από απολύσεις. Να θυμίσουμε ότι η Roche είχε προχωρήσει σε διοικητική αναδιοργάνωση το 2010, η οποία είχε συνοδευθεί από την κατάργηση περίπου 4800 θέσεων εργασίας, παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου